Corendon vakanties: Daar kies je gewoon voor!

Vliegtuig Corending in de lucht. Achtergrond wolken

Corendon

Voor Corendon is vakantie hetzelfde als lekker genieten en deze no-nonsense trendsetter biedt ‘altijd de beste vakantiedeals’ en voor elke doelgroep een passend aanbod. Voor de in Haarlem gevestigde touroperator staat op vakantie gaan gelijk aan lekker genieten. Het bedrijf met zijn no-nonsense karakter stelt zich tot doel de vakantiedromen van de reiziger waar te maken. Daartoe hebben ze voor elke doelgroep een passend aanbod en als motto ‘altijd de beste vakantiedeals’. 750.000 mensen per jaar genieten in tientallen bestemmingen binnen en buiten Europa van hun Corendon vakantie.

Sinds 2016 is deze trendsetter uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie met vernieuwende concepten. Prominent op de website staat onder andere: ‘gratis omboeken’, ‘geen verborgen kosten’, ‘laagste prijsgarantie’, ‘winnaar diverse awards’ en ‘altijd Vlucht+Transfer+Hotel’. Onder de awards bijvoorbeeld de Zoover awards voor beste luchtvaartmaatschappij en beste allround touroperator. De thuishaven van de eigen vliegmaatschappij is Antalya in Turkije en sinds 2011 bestaat de Nederlandse tak, Corendon Dutch Airlines (CND). Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk speerpunt van Corendon, dat veel investeert op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaartsector. Corendon is aangesloten bij onder meer de SGR, ANVR en de Stichting Calamiteitenfonds.

Corendon vakanties extra luxe genieten

Hoe het allemaal begon…

Dat Atilay Uslu (1968) ondernemersbloed heeft, mag duidelijk zijn. In 1990 opent hij een horecazaak in het centrum van Haarlem. In 1994 maakt hij de overstap naar de reisbranche als hij met zakenpartner Yildiray Karaer het bedrijf MegaReizen begint, dat in eerste instantie vooral vliegtickets naar Turkije verkoopt. Uslu had al snel door dat je niet alleen goedkoper moet zijn, maar vooral ook beter dan de concurrentie. De omzet groeit jaar in jaar uit, vooral door het aanbieden van volledig verzorgde reizen naar Turkije.

In 2000 doopt Uslu zijn bedrijf om tot Corendon. De organisatie heeft inmiddels een Nederlandse en een Belgische tak en biedt naast Turkije, vele andere populaire strandbestemmingen in Europa aan. De volgende stap is een eigen luchtvaartmaatschappij. Het in Turkije gevestigde Corendon Airlines (CAI) is in 2005 een feit en heeft tot een enorme groeispurt geleid. In 2011 volgt de Nederlandse tak, Corendon Dutch Airlines, die vrijwel meteen een doorslaand succes is.

In 2014 treedt Steven van der Heijden aan als CEO van de organiatie en krijgt Corendon een nieuw logo en huisstijl. Uslu blijft nauw betrokken bij het bedrijf, maar wil zich meer concentreren op de uitbouw van Corendon Hotels & Resorts. De eerste nieuwe aanwinst is The College Hotel in Amsterdam. In het voorjaar van 2015 volgt Corendon City Hotel in Amsterdam Nieuw-West. In 2016 opent het 4-sterren All Inclusive hotel Marble Stella Maris Ibiza haar deuren. Het in juni 2018 geopende Corendon Village Amsterdam, het grootste hotel van de Benelux, is de laatste aanwinst van Corendon Hotels & Resorts.

In 18 jaar tijd is reisbedrijf, met een eigen touroperator, drie airlines en eigen hotels & resorts in binnen- en buitenland, uitgegroeid tot een toonaangevende en zeer succesvolle speler in de reisbranche.

Turkse, Nederlandse en Maltese luchtvaartmaatschappij

Sinds 2011 heeft het bedrijf een eigen Nederlandse luchtvaartmaatschappij; Corendon Dutch Airlines (CND). De luchtvaartmaatschappij beschikt over drie vliegtuigen in de winter en vijf in de zomer, van het type Boeing 737-800 met 189 stoelen.
Jaarlijks vliegen ze naar ruim vijftig bestemmingen. De thuishaven is Schiphol, maar CND vliegt ook vanaf kleinere Nederlandse luchthavens zoals Maastricht, Rotterdam, Groningen en Eindhoven.

Boing vliegtuig van Corendon

Corendon is altijd spraakmakend, óók aan boord. Als één van de eerste maatschappijen serveerden smakelijke frietjes aan boord…
De broodjes kroket zijn nog altijd de bestseller.

In Turkije is er ook een eigen airline: Corendon Airlines International (CAI). Met elf toestellen vliegt CAI jaarlijks vanuit 28 landen naar 143 luchthavens. En vanuit Malta vliegen ze met één vliegtuig onder de naam Corendon Airlines Europe.

Succesvol reisbedrijf

Corendon is één van de snelstgroeiende en toonaangevende reisorganisaties. Een succesvol bedrijf dat bestaat uit een touroperator, airlines en eigen hotels & resorts in binnen- en buitenland. Ondernemend en vernieuwend met steeds één doel voor ogen: de beste reiservaring voor onze klanten tegen de scherpste prijzen.

Veelzijdig reisaanbod

Corendon verzorgt jaarlijks de vakanties van ruim 750.000 vakantiegangers naar meer dan vijftig bestemmingen in Zuidelijk Europa, Azië, Afrika en het Caribisch gebied. Of je nu als gezin met kinderen in een aquafun hotel wil verblijven, met vrienden wil feesten in een groot appartement of als stel rust en romantiek zoekt in een only adult accommodatie, voor elke wens is een passend aanbod!

Meerdere reismerken

Naast het merk, zijn er ook de reismerken GOfun (jongerenreizen), Crusj (single reizen) & Maris Life (éénouderreizen), Stip Reizen (scherp geprijsd aanbod en gespecialiseerd in cruisevakanties) en Karin’s Choice (vakanties in kleinschalige accommodaties).

Corendon Resorts binnenland

In Amsterdam-West staat het Corendon City Hotel Amsterdam, met 263 kamers, een bazaar, restaurant, 1.000 m² Spa & Wellness en voor de luchtvaartfanaten: een 737 suite met heuse ingebouwde cockpit.
In het centrum van Amsterdam vind je The College Hotel Amsterdam; een luxe boutique-hotel met 40 kamers. Het hotel is een leerbedrijf in samenwerking met het ROC Amsterdam. Tijdens een driejarige in-house opleiding voltooien ROC studenten de MBO Hotelschool. In juni 2018 heeft het Corendon Village Hotel Amsterdam haar deuren geopend. In het voormalige Sony Benelux hoofdkantoor zijn in totaal 680 kamers gerealiseerd. Het viersterrenhotel Plaza biedt 203 hotelkamers, diverse restaurants, een Spa & Wellness met zwembad, een bioscoop, elf conferentieruimtes, diverse buitenterrassen en tuinen. Het Apartments gebouw biedt 298 appartementen voor long stay en Urban biedt 175 hotelkamers.

Corendon Village Hotel Amsterdam

Corendon Resorts buitenland

Het bedrijf exploiteert niet alleen hotels in Nederland, maar heeft ook een eigen trendy resortconcept ontwikkeld: Marble resorts. Het concept staat voor betaalbare luxe. Marble Hotels zijn toegankelijke familiehotels, met een lokaal tintje, in het Middellandse Zeegebied en op Curaçao. De komende jaren wordt de Marble keten verder uitgebreid.
Ook aan de zonovergoten Turkse stranden zijn vijf eigen hotels met een totale capaciteit van 1.800 kamers.

Duurzaam toerisme & de Corendon Foundation

Het bedrijf draagt de wereld een warm hart toe en voelt medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling van de vakantiebestemmingen. Ze zetten in voor vakanties met respect voor mens, dier en natuur, zodat de prachtige vakantiebestemmingen die ze nu aanbieden over dertig jaar nog even mooi zijn.

Wat doet Corendon concreet? Een aantal voorbeelden:

Verduurzamen product op de bestemming:

  • Als touroperator heeft Corendon Travelife Partner; het door de ANVR erkende duurzaamheidslabel
  • Hotels beschikken over het Green Key duurzaamheidslabel
  • Alle excursies en activiteiten op de vakantiebestemmingen voldoen aan de duurzaamheidsrichtlijnen zoals omschreven in het ANVR protocol
  • Aan boord van de vliegtuigen wordt er aan afvalscheiding. Een derde van dit afval, ongeveer duizend kilo plastic, papier, blik en glas per jaar, wordt gerecycled.
  • Door effectieve interne- en externe communicatie creëren ze bewustwording voor duurzaamheid bij stakeholders, medewerkers en klanten.
  • Het bedrijf geeft hub collega’s een leerzame en gezonde werkplek, met aandacht voor verduurzaming van de huisvesting.
  • Hierdoor leveren ze een bijdrage aan milieu, cultuur en samenleving vanuit de hun Foundation door het financieel ondersteunen van diverse projecten en goede doelen, in binnen- en buitenland.

Welkom in de vakantiewereld van Corendon

Altijd de beste vakantiedeals! Zo luidt een van de slogans van Corendon en dat is niet voor niets. Het is de leidraad in alles wat ze doen. Vanuit onze touroperator, airline en hotelketen bieden ze hun gasten de beste zonvakanties tegen de aantrekkelijkste prijzen. Ze ontzorgen ze; of het nu om gezinnen met (jonge) kinderen gaat, singles, stelletjes die rust en romantiek zoeken of jongeren die feesten op de hotspots van de vakantiebestemmingen. Corendon is een sterk merk met een no-nonsense karakter. Net als de Korund edelsteen waar het bedrijf ooit naar vernoemd is. Bijna zo sterk als de diamant, maar minder duur en daardoor voor iedereen bereikbaar.

Zonvakantie bij Corendon vakanties

Naar de zon met Corendon

Corendon verzorgt elk jaar de vakanties van vele Nederlandse en Belgische passagiers naar tientallen bestemmingen binnen en buiten Europa. De missie is om jou en je reisgezelschap op al hun bestemmingen de beste reiservaring te bieden tegen de scherpste prijs.

Vernieuwende concepten

Het bedrjif is een van de grootste trendsetters in reizen in Nederland en België. In 2000 begonnen als Turkije-specialist en in minder dan 20 jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende, zeer succesvolle touroperator als het gaat om vele populaire strandbestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast zijn er eigen hotels en een eigen luchtvaartmaatschappij tot hun beschikking.

Scherp geprijsd aanbod

De beste vakantiedeals kunnen zij bieden door onze sterke positie in de markt en grote ervaring in het inkopen van accommodaties. In combinatie met een scherpe prijsstelling, de no-nonsense karakter en lage overheadkosten, zorgt dit voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, of het nu gaat om pakketreizen of onze eigen hotels.

Voor elke doelgroep een passende vakantie

Het bedrijf is een innovatieve onderneming. Naast het merk Corendon voert de reisorganisatie ook de reismerken Stip Reizen met een scherp geprijsd aanbod en gespecialiseerd in cruisevakanties, Corendon Artiestenreizen en Karin’s Choice, die vakanties aanbiedt in kleinschalige accommodaties. Daarnaast worden jongeren op hun wenken bediend met GOfun jongerenreizen, die de vetste partyvakanties en swingende feesten verzorgt.

Airlines

Sinds 2011 is er een Nederlandse eigen luchtvaartmaatschappij; Corendon Dutch Airlines (CND). De luchtvaartmaatschappij beschikt over twee vliegtuigen van het type Boeing 737-800 met 189 stoelen. Jaarlijks vliegen ze naar meer dan vijftig bestemmingen. De thuishaven is Amsterdam Airport Schiphol, maar er wordt ook gevlogen vanaf kleinere Nederlandse luchthavens zoals Maastricht, Rotterdam, Groningen en Eindhoven. Corendon is altijd spraakmakend; óók aan boord. Zo kun je in het vliegtuig pinnen en via het inflight entertainment systeem onder andere de krant lezen, je favoriete films kijken en interessante interviews lezen. In Turkije is er ook een eigen airline; Corendon Airlines International (CAI), opgericht in 2005. Met elf toestellen vliegt CAI jaarlijks vanuit 28 landen naar 143 luchthavens. Vanuit Malta vliegen ze met één vliegtuig onder de naam Corendon Airlines Europe (CXI).

Cabinebemanning

Er wordt veel aandacht besteedt aan de selectie en training van de cabinebemanning. Een team van betrokken pursers, cabine attendants, captains en first officers staat voor je klaar. Tijdens de vlucht zorgen cockpit- en cabinebemanning ervoor dat je zo comfortabel en prettig mogelijk op je vakantiebestemming aankomt. Zij voorzien je van alle nuttige informatie, serveren een maaltijd, drankje of snack, maar zijn vooral getraind voor jouw veiligheid.

Buy on board concept

Tijdens je vlucht kun je gebruikmaken van de buy on board service. De cabinebemanning serveert (tegen betaling) tijdens de vlucht lekkere broodjes, warme maaltijden en snacks. De broodjes kroket zijn nog altijd onze bestseller.

All inclusive hotels van Corendon

Hotels & Resorts

De hotelportefeuille Hotels & Resorts bestaat momenteel uit tien hotels. Behalve het Livingstone Jan Thiel Beach Resort en het in 2020 geopende Corendon Mangrove Beach Resort op Curaçao, bezit en exploiteert het bedrijf Hotels & Resorts het City Hotel en The College Hotel in Amsterdam en het in juni 2018 geopende Village Hotel in Badhoevedorp. Daarnaast is er in het buitenland nog vijf All Inclusive resorts in Turkije en het Marble hotel op Ibiza. Het Corendon Village Hotel Amsterdam is met 680 kamers het grootste hotel van de Benelux en een van de grootste hotels in Europa. Het Corendon Mangrove Beach Resort op Curaçao heeft op 1 juli 2020 haar deuren van het hoofdgebouw geopend. Het tweede deel wordt naar verwachting eind maart 2021 opgeleverd, waardoor het met ruim 800 kamers het grootste hotel wordt van het Koninkrijk der Nederlanden.


Winnaar van diverse awards

De afgelopen jaren diverse zijn er nominaties en awards in ontvangst mogen nemen. De grote inzet en innovatieve ideeën van de medewerkers werd vele malen gewaardeerd door talloze vakantiegangers en diverse vak juryleden. Hieronder vallen diverse Zoover awards en Thuiswinkel awards.

Nog meer Aanbiedingen & Last Minuts

Wil je zoeken in nog meer last minutes, of juist vroegboekkortingen. Bijvoorbeeld voor populaire bestemmingen zoals Griekenland, Mallorca, de Canarische Eilanden, Turkije, Egypte of Spanje? Of kies voor een verre reis naar bijvoorbeeld Bali, Curacao of Dubai. Bekijk dan hier alle actuele Corendon last minutes op de Corendon website. Of bekijk alle zonvakantie aanbiedingen.

Griekenland

Wil jij dit jaar met Corendon naar Griekenland? Corendon heeft op dit moment hele scherpe Griekenland aanbiedingen… Benieuwd naar de beste deals voor o.a. Kreta, Zakynthos, Rhodos, Kos en de andere Griekse eilanden? Op deze pagina ontdek je de mooiste hotels, de laagste prijzen en alle informatie over het boeken van een Corendon Griekenland vakantie!

Corendon Griekenland

Thuisblijven is bijna duurder! De Corendon Griekenland vroegboekkortingen lopen op dit moment hoog op. De ideale periode om jullie Griekenland vakantie te boeken! Hieronder staan de beste selecties voor een onvergetelijke Corendon Griekenland vakantie naar één van de mooie eilanden die het land rijk is. Of klik direct door naar de aanbiedingen per eiland:

Corendon aanbiedingen Spanje: o.a. Canarische eilanden, Ibiza & Mallorca

Ook voor de bekende eilanden van Spanje ben je bij Corendon aan het juiste adres voor goede deals. Zo is er natuurlijk het enorm bekende Corendon all inclusive hotel op Ibiza: Corendon Marble Stella Maris. Maar ook op de Canarische eilanden, Mallorca en elders op Ibiza heeft Corendon echt super aanbiedingen. Hieronder vind je de populairste Corendon bestemmingen in Spanje.

Corendon aanbiedingen: Curacao & Aruba

Sinds een tijdje vliegt Corendon ook op het Caribisch gebied. Dus zoek je een Corendon aanbieding voor Curacao of Aruba dan ben je nu spekkoper. Zo boek je het Kunuku Aqua Resort op Curacao al vanaf €499 per persoon bij Corendon. Voor deze deals en nog veel meer aanbiedingen kijk je hieronder: