Eneco Energie Info

Omschakelen met Eneco

Makkelijk overstappen op groene energie doe je met Eneco. Want wat je ook kiest, je kiest altijd voor 100% groene stroom. Zo help jij mee heel Nederland om te schakelen. Geen moeite, groot plezier.

Heel Nederland schakelt om

Je ziet het elke dag en overal: mensen kiezen voor slimmere, schonere en duurzamere energie. Omdat ze zuinig om willen springen met de aarde of juist met hun eigen portemonnee. Of omdat de buurman wel een érg toffe Tesla heeft. Het mooie is: zo zijn er miljoenen redenen.

Groene stroom van Eneco

Je bent zeker van 100% groene stroom

Wanneer je kiest voor Eneco, krijg je automatisch groene stroom. Opgewekt uit wind of zon. Twee duurzame bronnen die ons milieu niet belasten én nooit opraken. Zo makkelijk is omschakelen.

Uit Europa of Nederland? Altijd 100% groen

Bij Eneco krijg je standaard groene stroom. Eneco EuropeseWind® komt namelijk volledig uit windparken in Europa. Houd je het liever dichterbij? Kies dan voor Eneco HollandseWind® of Eneco HollandseZon®.

EuropeseWind® 100% groene stroom en 0% CO₂-uitstoot
Windstroom
Opgewekt door Europese windparken
Voordelig en beschikbaar


Eneco HollandseWind

Liever windstroom van eigen bodem?

Zoals je weet, waait het in Nederland bijna altijd. En juist van die oer-HollandseWind krijg jij energie. Met Eneco HollandseWind: 100% groene stroom en 0% CO₂-uitstoot. Volledig opgewekt in ons ‘kikkerlandje’. Hoe mooi en groots is dat? En met je keus, help je ook nog eens Nederland duurzamer te maken.

Windenergie uit Nederlandse windparken

Eneco HollandseWind®, uit eigen land

Kies je voor Eneco HollandseWind®? Dan kies je voor een onuitputtelijke, schone en duurzame energiebron van eigen bodem. In Nederland waait het altijd wel, en met die kracht wekken windparken jouw energie op. Dat betekent 100% groene stroom en 0% CO₂-uitstoot. Die kun je in je zak steken.

Laat de wind voor je werken

Met de Eneco Windrugzak zie je dat duurzame innovaties verrassend simpel, Hollands en vooral heel erg leuk kunnen zijn. De Eneco Windrugzak laat de wind voor je werken, op de fiets.

Garantie van Oorsprong

Ook als het niet waait, ontvang je gewoon stroom. Met HollandseWind ben je 100% verzekerd van 100% windstroom. Je ontvangt een Garantie van Oorsprong Certificaat: het bewijs dat Eneco jouw jaarverbruik heeft opgewekt in Nederlandse windparken. En dat wordt streng gecontroleerd door de overheid.

EuropeseWind® 100% groene stroom en 0% CO₂-uitstoot
Windstroom
Opgewekt door Europese windparken
Voordelig en beschikbaar


Eneco HollandseZon

Stroom uit Nederlandse zonneparken

Jazeker, ook in ons koude kikkerlandje schijnt de zon krachtig genoeg om je huis van stroom te voorzien. Met HollandseZon krijg je stroom van de zonneparken van Eneco in Nederland. Handig als je geen plek hebt voor panelen op je eigen dak.

Windenergie uit Nederlandse windparken

Haal het Hollandse zonnetje in huis

De zon geeft je energie! Zeker met Eneco HollandseZon®: 100% groene stroom van eigen bodem. Op 4 plekken in Nederland vangen zonneparken de stralen op. Vanaf daar stuurt Eneco de energie naar je huis. Geen panelen op je eigen dak, toch zonne-energie.

Een meisje en een jongetje genieten in een hangmat in de zon

Altijd 100% Nederlandse zonne-energie

Eneco hoort je denken: blijft het licht wel branden op die typisch Nederlandse, grauwe dagen? Geen zorgen. Ook achter de wolken schijnt de zon krachtig genoeg om energie op te leveren. Als bewijs krijg je een Garantie van Oorsprong-certificaat. Daarin garandeert Eneco dat de Nederlandse zon 100% van de stroom in jouw huis heeft opgewekt.

Energie van zonneparken in Nederland

Kies je voor HollandseZon? Dan krijg je groene stroom van zonneparken in Nederland. Handig als je zonne-energie wilt, maar geen plek op je dak hebt voor panelen. De zonneparken staan in Garyp, Veendam, de Haarlemmermeer (Groene Hoek) en Ameland.

Gezonde stroom

Met Eneco HollandseZon geeft de zon je een dubbelgoed gevoel. Zonne-energie is namelijk 100% groene energie. En als we met z’n allen meer voor groene stroom kiezen, verkleinen we onze CO₂-uitstoot. Zo kunnen we langer genieten van onze planeet, en van ons zonnetje.

Stroometiket

Je bent zeker van 100% groene stroom

De stroometiket van Eneco laat zien uit welke energiebronnen jouw stroom afkomstig is en in welke verhouding. Dit wordt gecontroleerd door de overheid. Zo weet je dus zeker dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt als je kiest voor de duurzame energie van Eneco.

Windenergie uit Nederlandse windparken

Lekker groen

We hebben maar één planeet. En daar moeten we zuinig op zijn. Dat beseft Eneco maar al te goed, niet voor niets is hun missie ‘duurzame energie van iedereen’. Daarom kunnen alle particuliere én kleinzakelijke klanten van Eneco standaard rekenen op 100% groene stroom opgewekt door de wind en zon. Met deze groene stroom helpt Eneco hun klanten actief met het omschakelen naar duurzaam. Zo maakt Eneco echt impact en zetten ze samen stappen naar een steeds duurzamere wereld.

Heel Nederland schakelt om

Iedere dag stappen er weer meer mensen over op duurzame energie. Eneco maakt omschakelen makkelijker door advies op maat te geven over bijvoorbeeld zonnepanelen en isolatie. En door het bieden van slimme producten, zoals Eneco StukjeZon®, waardoor iedereen kan profiteren van zonne-energie, ook als je geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen. En de WarmteWinner® die de warmte in je huis recyclet. Je bespaart hiermee zomaar tot 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van je woning. Daarnaast investeert Eneco ieder jaar weer in wind- en zonneparken. Consumenten kregen al 100% groene stroom, maar grootzakelijke klanten nog niet allemaal. Hier werkt Eneco hard aan. Bijvoorbeeld door de samenwerking met KPN, NS en Google die op hun eigen Eneco windstroom draaien. Ook steeds meer bedrijven schakelen dus om.

Volop in de weer met wind en zon

Bij Eneco krijg je standaard groene stroom geleverd: Eneco EcoStroom®. Dit is een combinatie van grotendeels windstroom (99,6%) en een klein beetje zon (0,4%), opgewekt in Nederland en Europa. Je kunt zelfs kiezen wat voor groene stroom je wilt; van de zon of van de wind. Maar wat je ook kiest, je kiest voor groen!

Welke keuze maak jij?

Hoe wordt dit gecontroleerd?

Het stroometiket geeft je direct inzicht uit welke duurzame energiebronnen je stroom wordt geleverd en in welke verhouding (de brandstofmix). De herkomst van de stroom wordt gecontroleerd door de overheid via Certiq, het Stroometiket zelf via de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Je weet dus zeker dat voor de groene stroom geen fossiele bronnen worden gebruikt.
Het stroometiket wordt altijd achteraf gecommuniceerd. Dat komt omdat Eneco vooraf niet exact weet hoe ze inkopen. Dit hangt namelijk af van vraag en aanbod.

Stroometiket Eneco 2018

Veelgestelde vragen

Verbrandt Eneco ook biomassa?

Eneco levert geen stroom uit biomassa aan consumenten. Hun biomassa centrales (zoals Bio Golden Raand) leveren groene stroom aan een aantal zakelijke klanten. Ze gebruiken in deze centrale afvalhout afkomstig uit Nederland en omliggende landen. Dit afvalhout is hout dat niet meer op een andere manier gerecycled kan worden, denk bijvoorbeeld aan materiaal dat overblijft na een composteringsproces.

Waarom levert Eneco niet aan al jullie zakelijke klanten groene energie?

Eneco is hard op weg, maar de vraag naar stroom is zo groot, dat het nog niet haalbaar is voor iedereen voldoende duurzame stroom te produceren. Daarom krijgt een deel van de zakelijke klanten van Eneco nog grijze stroom.

Waarom is Eneco HollandseWind en Eneco HollandseZon duurder dan Eneco EuropeseWind®?

Dat heeft er mee te maken dat het windstroom-aanbod in Europa hoger is dan in Nederland. En zoals het nu eenmaal gaat met de werking tussen vraag en aanbod, is hierdoor de prijs van Eneco EuropeseWind® iets voordeliger.

Is groene stroom van Eneco wel echt groene stroom?

Wat je ook kiest, je krijgt altijd 100% groene stroom geleverd. Alle stroom van Eneco wordt of door de wind of de zon opgewekt. Twee onuitputtelijke duurzame bronnen die niet het milieu belasten. Simpelweg omdat er geen CO₂ vrijkomt bij de opwek.
Hoe meer mensen kiezen voor groene stroom, hoe meer Eneco kan investeren in duurzame energieprojecten waarbij ze richten om groene energie beschikbaar te maken voor iedereen. En uiteindelijk wilt Eneco zelfs een stap verder door duurzame oplossingen te ontwikkelen waarbij je thuis of in de regio samen energie kan opwekken en zelfs terugleveren. Duurzame energie van iedereen!

Je kunt kiezen uit de volgende 3 producten:

Eneco EuropeseWind®
Zoals de naam al verraadt: windstroom, volledig opgewekt door windparken in Europa. Met name in Italië en Denemarken. Dit is hun standaard en daarmee zit je altijd goed. Doordat er meer aanbod is in Europa, ben je met EuropeseWind het voordeligst uit.

Eneco HollandseWind®
Wil je graag weten waar jouw energie vandaan komt, kies dan voor Eneco HollandseWind. Hiermee laat jij onze oer-Hollandse wind, die er altijd wel voor je is, voor je werken. Want jij ontvangt windstroom, opgewekt voor de volle 100% Nederlandse windparken.

Eneco HollandseZon®
Geen zonnepanelen op je dak mogelijk? Ook jij kan nu voor zonne-energie kiezen; Energie van de toekomst. Eneco gebruikt steeds meer de kracht van de zon! Ze investeren dan ook steeds in de bouw van zonneparken in Nederland. Ook hier geldt dus, energie van eigen bodem.

Hoe belangrijk vindt Eneco groene stroom?

“Duurzame energie van iedereen”, dat is de missie van Eneco. Hun bestaansrecht. Al sinds 2007. Zij bouwen, samen met hub klanten en partners, aan een duurzame toekomst. Al hun klanten krijgen altijd 100% groene stroom: Eneco Ecostroom®, opgewekt door de wind of zon.

Energieproducten

Energie besparen en inzicht in verbruik

Met de energieproducten van Eneco krijg je inzicht in je verbruik, ga je slim met energie om en wek je zelf of samen met Eneco energie op. Schakel je samen met Eneco om voor een duurzamer Nederland?

Slim verwarmen

Warmte is een vorm van duurzame energie die overal om ons heen is, in de lucht en in de grond. Ga jij slim om met warmte? Schakel om en verlaag je stookkosten.

Inzicht & besparen

Krijg inzicht in je gebruik met de app van Eneco, Mijn Eneco of Toon. Dan zet je heel makkelijk de stap naar een duurzaam of zelfs CO₂-neutraal huis. Zo schakel je op je eigen manier om.

Slim schakelen met Toon®

Met Toon® schakel je ook binnenshuis om. Deze slimme thermostaat vertelt je alles over je energieverbruik en hoe je kunt besparen. Goed voor je energierekening én voor het milieu. Toon krijg je bij een 4-jarig energiecontract. Of koop ‘m los voor € 275.

Image result for eneco toon

Wat is Toon?

Slimme thermostaat die je helpt besparen

Met de Toon thermostaat bedien je de verwarming en zie je precies hoeveel energie je verbruikt en wat het kost. Zo bespaar je gemakkelijk op je energierekening. Via internet verbind je Toon met andere slimme apparaten in huis.

 • Weet precies wat je verbruikt
 • Bespaar op je energierekening
 • Bedien je huis op afstand
 • Houd je cv-ketel in topconditie
Hoe werkt Toon

Hoe werkt Toon?

Inzicht in je verbruik, controle over je huis

Toon is van zichzelf al een mooi apparaat. Maar het Toon-abonnement geeft hem pas echt brains. Je ziet je energieverbruik per dag, week of maand. Of per apparaat, met de Verspillingschecker. Zo wordt besparen wel heel makkelijk. Via de app bedien je Toon op afstand, zelfs als je niet thuis bent. Alle functies van Toon, voor € 4,50 per maand. En: maandelijks opzegbaar.

Breid je slimme thermostaat uit

Verbind je Toon thermostaat met slimme apparaten en creëer een verbonden huis.

Slimme stekkers bedienen met Toon thermostaat
Fibaro slimme stekker
Per apparaat inzicht in het energieverbruik. En bedien je het aangesloten apparaat via de Toon-app.
Fibaro rookmelder bedienen met Toon thermostaat
Fibaro rookmelder
Deze slimme rookmelder geeft je een seintje bij rook in huis. Ook op je mobiel. Dus waar je ook bent een veilig gevoel
Philips hue lampen bedienen met Toon thermostaat
Philips Hue
Zet niet alleen je licht aan of uit, maar bepaal je ook de kleur en intensiteit ervan. Van knus tot lekker praktisch.

Inzicht in de grootste energieslurpers

Nieuw op Toon: Verspillingschecker. Leer je apparaten in huis kennen, ontdek wat energieslurpers zijn en krijg tips hoe je kunt besparen.

Voorkom verspilling met de verspillingschecker op Toon

Toon app

Bedien verwarming en verlichting met je telefoon

Thuiskomen in een warm huis? Met de Toon app bedien je de verwarming op afstand, zelfs als je niet thuis bent. En ook slimme lampen zet je aan en uit met de app. Je hebt altijd inzicht in je verbruik en krijgt persoonlijke bespaartips. Gewoon, op je telefoon.

Alles over de Toon app

Houd je zonnepanelen in de gaten

Inzicht met Zon op Toon®

Met Toon weet je precies wat er in je huis gebeurt. En met Zon op Toon weet je ook wat er op je dak gebeurt. Krijg inzicht in je zonne-energie: hoeveel je opwekt en hoeveel je verbruikt. Per uur, dag, week, maand, en zelfs per jaar. Ook als je van huis bent.

Foto van een dak met zonnepanelen

Wat kost Toon?

Krijg Toon bij je energiecontract

Je krijgt Toon bij een 4-jarig energiecontract van Eneco. Of bestel Toon los voor € 275 (inclusief installatie).

Toon, de slimme thermostaat van Eneco

Mijn Eneco

In Mijn Eneco heb jij de controle over alles dat met je energie te maken heeft. Check je jaarnota, pas je termijnbedrag aan en zie precies wat je verbruikt. Naar Mijn Eneco

Voorbeeldscherm van je termijnbedrag

Dit kun je allemaal doen in Mijn Eneco

 • Check je termijnbedrag en pas het aan
 • Geef je meterstanden door
 • Tik openstaande rekeningen af via iDEAL
 • Regel alles zelf
 • Inzicht in verbruik

Blijf op de hoogte van je verbruik

En heb je een slimme meter? Dan zie je precies wat je verbruikt: per week, per dag, zelfs per uur!

Voorbeeldscherm van je stroomgebruik

Meer inzicht? Download de Eneco app

Wil je al deze voordelen altijd bij je hebben? Ze zitten allemaal in de Eneco app. Download ‘m nu gratis voor Android en Apple.

Download in de App Store
Ontdek het op Google Play
Screenshot van de Mijn Eneco app

Een lagere energierekening begint met de Eneco app

Verbruik je meer energie met wassen, verwarmen of koken? En hoe kun je besparen? De Eneco app geeft je inzicht en handige tips. Ook regel je er al je energiezaken. Download ‘m nu.

Download in de App Store
Ontdek het op Google Play
Een afbeelding van de Eneco app op je telefoon

Voordelen

Dit heb je aan de Eneco app

De app van Eneco zit bomvol slimmigheden. Check je energieverbruik, geef meterstanden door, bekijk de Tussenstand van je jaarnota of pas je termijnbedrag aan. En welk voordeel haal jij uit zonne-energie? De app laat het zien. Heb je vragen? Stel ze aan de Eneco digitale assistent, ook in de app!

 • Check je termijnbedrag en pas het aan
 • Geef je meterstanden door
 • Tik openstaande rekeningen af via iDEAL
 • Regel alles zelf
 • Inzicht in verbruik

Extra inzicht

Vind je grootste verbruiker

Met deze functie stel je een woonprofiel samen. Zo geef je aan hoe je huishouden eruitziet en welke elektrische apparaten je gebruikt. Ons slimme algoritme doet de rest. Zo kom je erachter hoeveel energie je verbruikt bij het koken, wassen en verwarmen van je woning. Alleen voor huishoudens met een slimme meter.

Afbeelding meer inzicht begint met de Eneco app

Nooit meer bijbetalen

Check de Tussenstand

Betaal je iedere maand te veel of te weinig? De app geeft een tussenstand van je jaarnota. Wil je de uitkomst bijsturen? Pas dan je termijnbedrag aan. Wanneer je wilt.

Het voordeel van zonne-energie

Bekijk wat de zon jou oplevert

De Eneco ZonSimulator maakt inzichtelijk hoeveel geld je bespaart met zonne-energie. Zelfs zónder panelen op je dak. Benieuwd hoeveel voordeel er voor jou te behalen valt?

Afbeelding zonne-energie op de Eneco app

Bepaal wanneer je betaalt

Al je nota’s op een rij

In de Eneco app staan al je nota’s. Je ziet welke al betaald zijn en wanneer je de volgende krijgt. Openstaande nota’s betaal je via iDEAL. De betaaldag van je termijnnota aanpassen? Zo geregeld.

Afbeelding van de nota's op je Eneco app

Download de Eneco app

Tover je telefoon vandaag nog om tot een slimme energieregelaar. Je weet dan precies wat je verbruikt én hoe je kan besparen. Winst voor het milieu én je portemonnee.

Download in de App Store
Ontdek het op Google Play
Afbeelding waar je je verbruik ziet op de Eneco app

Wanneer je kiest voor Eneco, krijg je automatisch groene stroom. Opgewekt uit wind of zon. Twee duurzame bronnen die ons milieu niet belasten én nooit opraken. Zo makkelijk is omschakelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.