Eneco de energieleverancier van Nederland

500 x 300 logo eneco energie

Eneco energieleverancier

Met ruim twee miljoen klanten is Eneco een van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. De leverancier hoort bij een energiegroep waar ruim 7000 werknemers in dienst bij zijn. Eneco heeft vestigingen in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Eneco heeft ruim 100 jaar ervaring in het leveren van energie.

Over Eneco

Eneco maakt deel uit van de Eneco Groep. Consumenten komen vooral in contact met Eneco als energieleverancier voor huishoudens. De groep houdt zich ook bezig met de opwekking van energie uit duurzame bronnen, de handel in energie en de zakelijke markt. Joulz, Stedin en Ecofys horen ook bij de Eneco Groep. Deze bedrijven richten zich op verschillende vakgebieden op de zakelijke markt.

groenestroom

Stroom

Altijd 100% Groene stroom uit Nederland

enecoCO2CompGas

Gas

Gas met of zonder CO₂-Gecompenseerd

Stadswarmte_roze

Warmte

Stadswarmte, Bronwarmte en Koude

Groene stroom van Eneco

Als je kiest voor energieleverancier Eneco, dan ben je altijd verzekerd van groene stroom. Wanneer je kiest voor Eneco EuropeseWind krijg je namelijk stroom die is opgewekt met windparken die geplaatst zijn in Europa.

Ben je een voorstander van duurzame energieopwekking die wat dichter in de buurt is? Dan kun je altijd nog voor Eneco HollandseZon kiezen of Eneco Hollandse Wind. Hieronder bespreken we de verschillende soorten keuzes.

EuropeseWind

Maakt het jou niet uit waar jouw stroom is opgewekt, maar wil je wel dat dit groene stroom is? Dan is Eneco EuropeseWind een goede keuze voor jou. Je krijgt namelijk groene stroom geleverd die is opgewekt door windparken die geplaatst zijn in Europa.

Daarnaast is dit pakket om groene stroom te ontvangen erg voordelig. Goedkoop stroom ontvangen en tegelijkertijd voor een beter milieu zorgen!

Hollandse Wind

Je kunt dus kiezen voor Eneco HollandseWind met energie van eigen bodem in Nederland. Het is namelijk een duurzame energiebron die onuitputtelijk is en niet milieuvervuilend.

De energie wordt in Nederland opgewekt door middel van grote windparken, het waait namelijk relatief veel in Nederland wat energieopwekking met windmolens erg eenvoudig maakt.

Kies je dus voor deze soort groene stroom, dan ben je verzekerd van 100 % groene stroom zonder CO2-uitstoot. Ideaal voor mensen die graag groene stroom willen ontvangen opgewekt van op eigen bodem.

Wat als het niet waait?

Veel mensen vragen zich af of ze nog steeds groene stroom blijven ontvangen als het niet waait in Nederland. Met Eneco Hollandse Wind krijg je namelijk groene stroom geleverd die is opgewekt met windparken in Nederland. Gelukkig krijg je bij Eneco altijd stroom die is opgewekt door wind, ook als het niet waait. Dit doet Eneco door het uitgeven van een Garantie van Oorsprong Certificaat aan klanten. Het is een bewijs om aan te kunnen tonen je verbruik is opgewekt door middel van windparken in Nederland. Maar hoe weet je nou als klant of dit klopt? Dit wordt gegarandeerd door de overheid, zij houden strenge controles bij alle energieleveranciers in Nederland om dit soort zaken te voorkomen!

Eneco HollandseZon

Het is ook mogelijk om stroom te ontvangen van Eneco die is opgewekt door middel van zonneparken in Nederland. Je ontvangt dan dus groene stroom die is opgewekt op eigen bodem. Zo ben je ook altijd verzekerd van 100% groen stroom, dit wordt opgewekt door 4 verschillende zonneparken die geplaatst zijn in Nederland.

Als je kiest voor Eneco HollandseZon, dan hoef je geen dure zonnepanelen meer te plaatsen om zonne-energie te kunnen ontvangen. De zonneparken in Nederland zijn geplaatst in 4 verschillende plekken: Veendam, Ameland, Garyp en het Haarlemmermeer.

zonnepanelen

Wek zélf zonne-energie op. Zonnepanelen op je eigen dak

Haal alles uit de zon met zonnepanelen. Gewoon, op je eigen dak. Zo ben je hartstikke groen bezig en bespaar je geld. Onze adviseurs staan voor je klaar met een vrijblijvend advies of offerte op maat.

Gratis adviesKlantenservice zonnepanelen

100% Nederlandse zonne-energie ontvangen bij Eneco

Ook bij dit pakket vragen mensen zich vaak af of je nog groene stroom uit Nederland kunt ontvangen als de zon niet schijnt. Het is nou niet echt altijd zonnig in Nederland helaas. Maar gelukkig kan de zon ook schijnen van achter de wolken, in ieder geval genoeg om genoeg zonne-energie op te wekken voor klanten van Eneco.

Ook bij dit pakket krijg je van Eneco een Garantie Van Oorsprong als klant, waarin staat dat jouw jaarverbruik Nederlands opgewekte zonne-energie is. En natuurlijk wordt dit streng gecontroleerd door de overheid.

Stukjezon_square

Wek je stroom op met Eneco StukjeZon®

Vanaf nu kan iedereen bij Eneco zonne-energie opwekken zonder panelen op eigen dak. Want met Eneco StukjeZon® wek je stroom op via een paneel in een Nederlands zonnepark. Elk StukjeZon levert 250 kWh op. En dat zorgt voor een besparing van €15 op je jaarlijkse energierekening. Vijf jaar lang! Ontdek met hoeveel StukjeZon jij je stroomverbruik kunt opwekken.

Schakel nu om naar StukjeZon van Eneco

Gas van Eneco

Je kunt bij Eneco ook kiezen voor levering van gas en je krijgt dan standaard Eneco Gas geleverd. Helaas is dit niet de beste keuze voor het milieu, maar op het moment is Eneco hard bezig om ervoor te zorgen dat dit duurzamer en groener kan.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor gas wat beter is voor het milieu, namelijk CO2-gecompenseerd Gas van Eneco. Je zorgt dan voor een beter milieu en tegelijkertijd investeer je in nieuwe duurzame energieprojecten. Als klant bij Eneco kun je dus uit twee verschillende soorten gas kiezen.

Betaalbaar gas voor iedereen

Eneco koot gas in, zowel in Nederland als in het buitenland. Staat de gasprijs laag? Dan slaan ze gas op. Zo krijg jij altijd betaalbare energie.

Stadswarmte van Eneco

Met stadsverwarming gaat Eneco slimmer om met warmte. Eneco recyclet namelijk restwarmte van bijvoorbeeld industrie. Zo gaat er niets verloren en zit jij er warmpjes bij. Bereken je maandbedrag of lees verder voor meer informatie over Stadswarmte van Eneco.

Schakel om met Eneco HollandseWind & Zon®

Heel Nederland schakelt om. En je kan nu wel héél gemakkelijk meedoen. Want met HollandseWind & Zon® krijg je schone energie, opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken. Dat is dus 100% Nederlands, 100% groen en 0% CO2-uitstoot. Zo vergroenen we samen ons land nog sneller.

Standaard gas

Wil je graag een laag tarief betalen voor je gas en heb je niet zoveel met groen gas, dan is kiezen voor standaard gas een goede oplossing. Je wordt namelijk voorzien van gas die is ingekocht in het buitenland of Nederland en dit is ook nog eens erg goedkoop. Helaas is het wel wat minder goed voor het milieu.

CO2-gecompenseerd gas

Zoals net verteld is Eneco goed op weg om de wereld eens stukje duurzamer te maken. Eneco wil graag dat klanten hun hiermee helpen door te kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Het is namelijk zo dat er CO2 vrijkomt bij het gebruik van gas en dit is natuurlijk niet gewenst voor het milieu.

Als je kiest voor CO2-gecompenseerd gas, dan wordt er meer geïnvesteerd door Eneco in duurzame projecten waardoor er meer groene energie wordt opgewekt. Alle duurzame projecten van Eneco zijn voorzien van het Gold Standard-keurmerk, een keurmerk dat is opgericht door het Wereld Natuur Fonds die zich inzet voor een groenere wereld.

Gold Standard-keurmerk

De Gold Standard is een keurmerk opgericht door het Wereld Natuur Fonds en is er speciaal gekomen om de kwaliteitsstandaard vast te stellen van CO2-compensatieprojecten. Een duurzaam project krijgt niet zomaar dit keurmerk, er moet voldaan worden aan strenge eisen.

Door als klant mee te investeren in deze projecten steun je mensen die leven in ontwikkelingslanden. Projecten vinden daar namelijk plaats en zorgen voor groenere energieopwekking en betere leefomgeving. Zo zijn er duurzame projecten in Ghana en Vietnam

Energie besparen met hulp van Eneco

We weten dat de energierekening weer gaat stijgen in 2020 en daar hebben we natuurlijk geen zin in. Daarom is het nog belangrijker geworden om te gaan besparen op energie, niet alleen voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Het is mogelijk met de hulp van Eneco, zo kun je gebruik maken van een handige app, Mijn Eneco of Toon. Met deze hulp krijg jij direct inzicht in je energieverbruik en kun je stappen ondernemen om te gaan besparen.

Mijn Eneco

Zoals net verteld krijg je hulp bij het besparen op energie. Met Mijn Eneco krijg je de mogelijkheid om volledige controle te hebben over alle energiezaken in jouw woning. Zo kun je op elk moment jouw jaarnota terugvinden, jouw termijnbedrag aanpassen of toch even snel kijken hoeveel energie je deze maand al hebt verbruikt. Ook kun je rekeningen betalen en meterstanden doorgeven, erg handig als je onderweg bent en snel nog even iets moet regelen.

app-eneco

Een lagere energierekening begint met de Eneco app

Verbruik je meer energie met wassen, verwarmen of koken? En hoe kun je besparen? De Eneco app geeft je inzicht en handige tips. Ook regel je er al je energiezaken. Download ‘m nu.

Toon, de slimme thermostaat

Als klant van Eneco kun je kiezen voor de Toon thermostaat. Met de slimme thermostaat kun je zien hoeveel energie je verbruikt, hoeveel dit allemaal kost en de bediening van de verwarming is ook mogelijk, zelfs zonne-energie opwekking kun je volgen. Met Toon heb je dus direct inzicht in jouw energieverbruik en kun je direct stappen nemen om te gaan besparen op energie. Nog een handige functie van Toon is de mogelijkheid om meerdere apparaten te koppelen aan de slimme thermostaat. Voorbeelden hiervan zijn Philips Hue lampen of een fibaro rookmelder.

thermostaat-toon-eneco

Schakel slim met Toon® van Eneco.

Thuis omschakelen, zelfs als je er niet bent? Dat kan met Toon®. Want deze slimme thermostaat kun je ook op afstand bedienen. Zo hou je altijd en overal grip op je energieverbruik én spoor je energieslurpers makkelijk op. Goed voor je energierekening en voor het milieu! Toon krijg je bij een 4-jarig energiecontract.

DOE DE TEST

App van Toon

Naast de thermostaat kun je ook een speciaal ontwikkelde app downloaden. Het is daardoor mogelijk om op afstand bijvoorbeeld je verwarming te bedienen. Ideaal als je op een koude dag thuiskomt van het werk en van te voren al de verwarming aan hebt gezet. Ben je denk je de lampen vergeten uit te zetten thuis? Dan kun je direct met de handige app de lampen thuis uitschakelen. Daarnaast kun je ook wederom inzicht krijgen in je huidige energieverbruik en kosten, zo ben je niet afhankelijk van de thermostaat aan de muur.

Wat kost Toon?

Mensen hebben vaak de vraag of ze de slimme thermostaat Toon gratis krijgen of los moeten kopen. Bij Eneco krijg je Toon gratis meegeleverd als je kiest voor een 4-jarig contract, ook installatie van de thermostaat wordt gedaan door een monteur van Eneco. Wil je geen 4-jarig contract afsluiten alleen voor Toon? Dan kun je altijd nog een losse bestellen voor €275 met daarbij installatie door een monteur.

Overstappen bij Eneco

Eneco is een energieleverancier die al lang in de markt is in Nederland en heeft dan ook nog steeds erg veel klanten. Maar sinds de liberalisering van de energiemarkt in Nederland is er een stuk meer concurrentie bijgekomen. Het kan goed zijn dat je al jarenlang klant bent van Eneco, simpelweg omdat je dit altijd al bent geweest. Maar vaak is het slim om te gaan kijken naar overstappen, want Eneco staat niet bekend als een van de goedkoopste energieleveranciers. Ook als je op het moment bij een andere energieleverancier bent aangesloten, dan kun je altijd overstappen naar Eneco.

Hoe werkt overstappen naar Eneco

Het is tegenwoordig niet meer moeilijk om over te stappen van energieleverancier. Zo dus ook overstappen naar Eneco. Gebruik de vergelijker en vul de gegevens in en krijg direct het goedkoopste aanbod.

Vervolgens kun je een energiecontract van Eneco of een andere energieleverancier kiezen. Daarna moet je persoonsgegevens invullen en wordt de rest van de overstap geregeld door jouw nieuwe energieleverancier. Doordat je op internet een energiecontract afsluit heb je altijd 14 dagen bedenktijd.

Energieprijzen Eneco

Mensen vinden het vrij lastig om hun eigen energieprijzen uit te rekenen en eigenlijk is dit ook onbegonnen werk. Het kan voortaan een stuk gemakkelijker door onze handige energievergelijker.

Met de vergelijker kun je direct zien wat de energieprijzen zijn van Eneco, ook kun je energietarieven van Eneco vergelijken met tarieven van andere energieleveranciers. Op deze manier kun je direct zien of het slim is om overstappen naar Eneco gebaseerd op jouw wensen en ingevulde gegevens.

eneco-stroometiket

Stroometiket Eneco

Met het stroometiket van energieleveranciers kun je zien van welke soorten energiebronnen er gebruik gemaakt wordt om energie op te wekken. Zo kun je zien welke energiebron het is en hoeveel deze bron wordt gebruikt.

Om zeker te zijn dat deze informatie klopt wordt dit door de overheid streng gecontroleerd. Bij Eneco ben je verzekerd van duurzame energie en als je kiest voor groene stroom dan wil je wel weten of er geen gebruik gemaakt wordt van milieu vervuilende fossiele brandstoffen.

Cv-ketel-eneco

Zuiniger, veiliger én duurzamer. Kies nu voor een nieuwe cv-ketel

Wil je je cv-ketel vervangen? Goed plan! Want met een nieuwe ketel weet je zeker dat hij veilig en zuinig werkt. Je bespaart met een nieuwe cv-ketel tot wel 10% op je energierekening. Dat is dus goed voor het milieu én je portemonnee. Of je nu wilt kopen of huren: Eneco helpt je graag. Zodat je nieuwe ketel past bij je huis én je situatie.

Start je aanvraag Bekijk de ketels

KetelComfort

Zeker van een veilige ketel

Kies voor Eneco Ketelcomfort®. Dan ben je zeker van een goed onderhouden, zuinige en veilige ketel. Al vanaf € 8,95 per maand! Bovendien staat onze storingsdienst 24/7 voor je klaar. Nu het eerste jaar 25% korting op je abonnement voor ketelonderhoud plus een KetelCheck t.w.v. € 49,95.

Kies je abonnement

warmtePomp

Verlaag je gasrekening met een warmtepomp

Wist je dat je met onze warmtepompen tot 70% bespaart op gas? Een duurzame keuze, want zo verminder je je gebruik van fossiele brandstoffen én je CO2-uitstoot enorm. Jij krijgt er meer comfort en een lagere energierekening voor terug. Dat noemen we win-win-win!

Gratis advies

Zonneboiler

Verwarm je water met zonne-energie

Een zonneboiler verwarmt kraanwater met behulp van de zonnecollectoren en slaat het op in een vat. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken als je warm water gebruikt. En bespaar je tot 70% op gas voor warm water. Onze partner Suniverse helpt je verder.

Gratis advies

Laden-thuis-Eneco

Het gemak van een laadpaal thuis

Wil je altijd de zekerheid en het gemak van een beschikbare laadpaal voor de deur? Dan is een laadpaal bij jou thuis de ideale oplossing. Je bent niet meer afhankelijk van openbare laadpunten bij jou in de straat en weet zeker dat jouw elektrische auto elke dag klaar is voor gebruik. En je laadt altijd op 100% groene zon- en windenergie.

Vraag je laadpaal aan

Laden-onderweg

Eén laadpas aanvragen, overal laden

Zoek je een laadpas voor thuis, onderweg en in het buitenland? Met onze laadpas laad je op elk laadpunt in Nederland en België, en op meer dan 120.000 laadpunten in Europa. Gemakkelijk, zorgeloos en duurzaam in één. 

Vraag een laadpas aan