Overstappen loont. Altijd.

Het loont om elk jaar te energievergelijken en over te stappen. Tarieven wijzigen continu en kunnen per aanbieding elk jaar flink verschillen. Daarom is het nuttig om elk jaar opnieuw te kijken waar u het goedkoopste uit bent.

 
 

Vergelijk Energieprijzen en bespaar wel tot € 500,- per jaar!

Betrouwbaar energie vergelijken en besparen tot wel € 500,- per jaar doe je op Deals-Vergelijk.nl. Deals-Vergelijk.nl zoekt voor jou naar beste energieprijzen via onze energie vergelijker. Dagelijks updates bij alle energieleveranciers o.a. Vattenvall, Essent, Oxxio, Energie Direct, NLE energie en vele meer. Overstappen van energiecontract loont! Of u gaat verhuizen of huidige energiecontract loopt af. Elk jaar worden in de maanden januari en juni vaak vernieuwde energieprijzen doorgevoerd en dat kan lonend zijn om dan over te stappen van energiecontract.

Het is zo gebeurd om de energieprijzen te vergelijken. Vul uw gegevens in als postcode, huisnummer en het huidige verbruik van elektrischiteit en/of gas, en het kost u nog geen 10 minuten om al honderden euro’s jaarlijks te besparen. Naast besparing krijg je bij vele energiemaatschappijen ook nog welkomstbonus wat het nog aantrekkelijker maakt.

Doe de check en vergelijk jou energie deal!

Waarom overstappen van energieleverancier?

Elk jaar veranderen de energieprijzen en elk jaar loopt jouw huidige contact af bij de huidige energieleverancier. Waarom niet kijken of het goedkoper kan! Uiteraard kan het voorkomen dat je maandelijks op het zelfde uitkomt, als wat je nu betaald bij de huidige energieleverancier. Denk je het is goed zo en laat mijn huidige contract gewoon doorlopen. Dat is een optie maar vergeet niet dat vele energiemaatschappijen er alles aan doen om nieuwe klanten te verwelkomen met extraatjes. Zoals cashback acties wat al honderden euro’s kan opleveren. Meestal wordt er ook nog korting gegeven op energie zodat alles bij elkaar tot  € 500,- per jaar op kan lopen. Doe altijd de check op de energievergelijker van Deals-Vergelijk.nl en bespaar.

Als ik mijn energiepakket gevonden heb!

In een paar klikken en wat gegevens invullen weet je binnen 10 minuten hoeveel er bespaart wordt op de energierekening, maar dan? De energievergelijker brengt u naar de aanbieder die op dat moment de beste deal heeft. Na controle van gegevens zorgt de gekozen energiemaatschappij dat het bestaande energiecontract wordt opgezegd en dat het nieuwe gekozen energiecontact naadloos overloopt. U merkt hier helemaal niets van, het enige is dat de nieuwe energie aanbieder een andere naam heeft en dat je uiteraard maandelijks minder betaald, dat is wel zo handig! Elke  energie aanbieder geeft uiteraard nog wel bedenktijd zodat je niet direct vast zit als de gegevens zijn ingevoerd.

Energieleveranciers vergelijken

Een energieleverancier kies je niet zomaar, maar wil je eerst wat meer weten. Waar moet je op letten met energieleveranciers vergelijken?

Energieleverancier kiezen

Hoewel gas en stroom voor ieder huishouden hetzelfde is, kunnen energieleveranciers onderling flink van elkaar verschillen. Er zijn tal van factoren om leveranciers op te vergelijken, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de meest duurzame-, klantvriendelijke- of goedkoopste energieleverancier? Bepaal wat jij belangrijk vindt bij een energieleverancier kiezen en begin daarna met energie vergelijken.

Stroomleverancier

Is jouw woning aangesloten op blok-of stadsverwarming? Dan krijg je gas geleverd door een vaste warmteleverancier die is aangewezen voor jouw regio. Je bent in dat geval alleen vrij om zelf een stroomleverancier te kiezen. Is energieleverancier vergelijken wel de moeite waard wanneer je alleen stroom nodig hebt? Jazeker!

We adviseren ook in het geval wanneer je thuis alleen stroom kunt afnemen regelmatig over te stappen van stroomleverancier. Hoewel het aantal aanbiedingen op energiecontracten met alleen stroom beperkter is: kun je bij een stroomleverancier alsnog gemakkelijk tientallen tot soms wel honderden euro’s per jaar besparen door alleen al over te stappen van stroomleverancier.

Veel gestelde vragen Energieleveranciers

Wanneer je vaste contract afloopt gaat deze automatisch over in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je boetevrij opzeggen wanneer jij wilt. De opzegtermijn is maximaal een maand. Een contract voor onbepaalde tijd is vaak wel duurder dan een vast contract. We raden je aan om twee maanden voor het einde van je contract een nieuw (vast) contract aan te vragen.
Je kunt in principe altijd overstappen van energieleverancier. Als je nog een lopend contract hebt, kun je wel een boete krijgen
Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan je energieleverancier. Dat is het termijnbedrag. Je betaalt als het ware vooruit op de jaarafrekening. De energieleverancier schat je termijnbedrag in op basis van historisch verbruik van je woning.
Met stadsverwarming kun je niet je eigen energieleverancier voor gas uitkiezen. De leverancier die het systeem heeft aangelegd heeft monopolie op de levering. Je kunt wel de leverancier voor je stroomaansluiting zelf kiezen en afsluiten. Dat werkt precies hetzelfde als overstappen voor energie (stroom en gas).
Met een dubbele meter betaal je tijdens daluren minder voor stroom dan tijdens piekuren. Je hebt dan een dubbeltarief. Met een enkele meter betaal je altijd hetzelfde. Dan heb je een enkeltarief. Hoe dit precies werkt lees je op onze pagina over daluren.
Nee dat hoeft niet. Zodra je je bij een nieuwe energieleverancier aanmeldt krijgt je huidige leverancier hiervan bericht. Ga je verhuizen en wil je je energiecontract opzeggen? Dan moet je het wel zelf aan je oude leverancier laten weten.
Nee. Je nieuwe energieleverancier gebruikt gewoon je huidige meter en aansluiting. Sommige leveranciers willen wel dat je een slimme meter hebt. Tussen 2015 en 2020 krijgen alle Nederlandse huishoudens een slimme meter aangeboden. Op de website van jouw netbeheer zie je wanneer jij er een krijgt. Vervroegde plaatsing is meestal mogelijk, maar dan betaal je er wel voor.
Bij sommige contracten krijg je een welkomstkorting. Deze zie je dan duidelijk in de energievergelijker staan. Zo’n korting kan oplopen tot wel € 300,-. In de vergelijker berekenen we deze korting door in de kosten per jaar. Je krijgt deze korting vaak op de jaar- of eindafrekening. Als je eerder vertrekt dan krijg je deze meestal niet.
Je komt nooit zonder energie te zitten. De oude leverancier stopt pas met leveren als de nieuwe het contract overneemt. Het is een administratieve handeling. Uiteindelijk is je netbeheerder namelijk verantwoordelijk voor het daadwerkelijk leveren van de energie.
Ja. Je kunt je huidige energiecontract meenemen naar je nieuwe adres. Breng je energieleverancier zo snel mogelijk op hoogte. Het liefst zodra de datum van de sleuteloverdracht bekend is.
De nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor de meterstanden. Je nieuwe leverancier vraagt deze vanzelf bij je op of leest je slimme meter uit. Je beginstand is dan bekend. Je nieuwe leverancier zal de standen ook doorgeven aan de oude. Zo kan je oude leverancier de eindafrekening opmaken.
Als klant moet je zelf aangeven wanneer je oude energiecontract afloopt, dit is leidend voor de energieleverancier. In onze vergelijker kun je de einddatum van je huidige contract invullen.