Energieleveranciers

600 x 330 Energieleveranciers

Welke energieleverancier of welk energiecontract?

We kunnen niet zeggen dat een bepaalde energieleverancier meestal het goedkoopst is. We kunnen wel zeggen dat een bepaald energiecontract het goedkoopst is. Het is namelijk zo dat de energieleveranciers verschillende contracten aanbieden. Er is niet één eenjarig contract die een leverancier aanbiedt, er zijn er vaak tientallen. Energievergelijkingssites hebben veelal de goedkoopste energiecontracten van energieleveranciers, dus ben je op zoek naar goedkope energie? Probeer dan een gratis en vrijblijvende energievergelijking.

Energieleveranciers Nederland

Nederland heeft een vrije energiemarkt. Dat betekent dat je zelf een energieleverancier mag kiezen. Er zijn meer dan tientallen verschillende energieleveranciers in Nederland. De keuze is dus enorm. Wij helpen je bij het vergelijken van een groot aantal energieleveranciers.

Grootste energieleveranciers Nederland

Voor de liberalisering van de energiemarkt kon je niet kiezen voor een bepaalde energieleverancier. Je had grote energiemaatschappijen zoals Nuon, Eneco en Essent. De provincie waarin je woonde, bepaalde bij welke energieleverancier jij energie afnam. In 2001 werd de energiemarkt geliberaliseerd voor groene stroom. Sinds 2004 ben je helemaal vrij om zelf een energieleverancier te kiezen. De omvang van leveranciers als Vattenfall, Eneco en Essent is hierdoor momenteel minder groot, maar nog steeds zijn dit de grootste energieleveranciers in Nederland.

Concurrentie op de energiemarkt

Naast de zogenoemde traditionele regioleveranciers zijn er vanaf 2004 ook andere energieleveranciers de markt op gekomen, denk bijvoorbeeld aan Oxxio, NLE, Pure Energie. Enkele daarvan zijn echte prijsvechters en proberen de energieprijzen zo laag mogelijk te houden door zelf niet veel kosten te maken.

Daarnaast zijn er ook energieleveranciers gekomen die zich meer focussen op zaken als gemak, duurzaamheid of het weggeven van overstapcadeaus. Zo onderscheiden de meeste energieleveranciers zich van elkaar. Door energieleveranciers te vergelijken kom je er snel en gemakkelijk achter welke energieleverancier die bij jou past.

Overzicht energieleveranciers

Nederland telt tientallen energieleveranciers. Je kunt zelf een energieleverancier kiezen. Door energieleveranciers te vergelijken vind je gemakkelijk een energieleverancier die bij jou past. Wij vergelijken een groot aantal energieleveranciers op prijs en kwaliteit. Met veel energieleveranciers hebben wij een samenwerking. Hieronder vind je een overzicht van de energieleveranciers waarmee wij wel en geen samenwerking hebben.

Welke energieleverancier?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 zijn er talloze energieleveranciers bijgekomen. Iedere leverancier biedt unieke energiecontracten aan. Zo zijn er contracten voor onbepaalde tijd en contracten met een vaste looptijd. Ook onderscheiden energieleveranciers zich door het aanbieden van groene stroom, die varieert van 100% groen tot ‘een beetje groen’. En natuurlijk bestaan er prijsverschillen en welkomstkortingen. Flink wat aanbod en grote verschillen. Hoe weet je welke energieleverancier het beste bij je past en welke je het best kunt kiezen?

Welke energieleverancier kiezen?

Welke energieleverancier het best bij jou past, hangt af van de voorkeuren die je hebt. Wil je profiteren van een cashback, duurzame energie afnemen, en wil je dan alleen groene stroom of ook groen gas, heb je zonnepanelen, wat voor looptijd wil je dat jouw contract heeft en wil je vaste of variabele tarieven? Allemaal punten om rekening mee te houden. Misschien vind je het ook wel belangrijk om bij een van de bekendere leveranciers een contract te kiezen. Of vind je het belangrijk dat de leverancier een goede klantbeoordeling krijgt. Al deze punten zie je terug in onze energievergelijker. Op basis daarvan, kun je een goede keuze maken.

Welke energieleverancier is het goedkoopst?

Welke energieleverancier is het voordeligst? Om te weten wat voor jouw huishouden en op jouw adres de goedkoopste energieleverancier is, hoef je alleen je adres, verbruik (of aantal personen) en je huidige leverancier in te vullen. Die laatste is optioneel en hoeft dus niet. Wel is het zo dat je vaak geen welkomstkorting (cashback) krijgt als je een nieuw contract afsluit bij je huidige leverancier. Geef ook aan of je een dubbele meter hebt. Daarna kunnen wij voor jou energieprijzen vergelijken. Op basis van je gegevens en je eventuele voorkeuren laten wij de voordeligste energiecontracten zien. Contracten met een hoge welkomstkorting staan vaak hoog in het overzicht. Net als de vaste contracten met een looptijd van één jaar en met vaste tarieven. Die zijn gunstig om af te sluiten. Je kunt dan namelijk na een jaar weer overstappen en opnieuw profiteren van het voordeligste energiecontract.

Welke energieleverancier heb ik?

Weet jij niet bij welke energieleverancier je zit? Kijk dan eens naar afschriften op je rekening, eventuele brieven, energierekeningen of mails in je mailbox. Ook kun je contact opnemen met jouw netbeheerder om te vragen welke energieleverancier bij jou gas en/of stroom levert. Weet je niet wie jouw netbeheerder is, dan kun je dat op basis van je adres opzoeken in het EAN-codeboek.

Welke energieleverancier bij zonnepanelen?

Als je zonnepanelen hebt, dan lever je waarschijnlijk ook stroom terug aan het stroomnet. Dankzij de salderingsregeling wordt alle stroom die je teruglevert verrekend met wat je afneemt op de jaarrekening. Dat betekent een lagere energierekening. Maar lever je meer aan het stroomnet dan dat je afneemt bij de leverancier? Dan heb je recht op een terugleververgoeding. De leverancier betaalt jou dan voor de stroom die je levert. Deze vergoeding ligt rond de € 0,07 cent, maar kan ook lager uitvallen of hoger. Lever je heel veel terug, dan heb je baat bij een hogere vergoeding.

Waarom overstappen overstappen?

De voornaamste reden om over te stappen op een andere energieleverancier is een geldbesparing die kan oplopen tot bijna € 400,- op jaarbasis afhankelijk van je verbruik. Je kunt ook overstappen als je niet tevreden bent over de huidige energieleverancier.

Ben je juist erg tevreden over je huidige energieleverancier? Dan kun je ook je energiecontract verlengen via deze website. De verlengaanbiedingen via energievergelijkers zijn veelal scherper dan als je rechtstreeks bij de energieleverancier verlengt. Begin nu gratis met energie vergelijken om te zien of verlengen of overstappen voordeliger voor je is.

Energieleverancier kiezen

Welke leverancier de beste energieleverancier is, hangt af van jouw voorkeuren en energieverbruik. Je kunt via ons gemakkelijk energieleveranciers vergelijken. Zo kun je de energieleverancier kiezen die jou past en besparen op je energierekening.

Hoe werkt vergelijken?

Het kiezen van een energieleverancier is eenvoudig. Dit doe je door leverancier te vergelijken. Voor de vergelijking hoef je slechts een aantal gegevens in te vullen:

  • Je postcode en huisnummer
  • Je energieverbruik of je gezinsgrootte
  • Daarnaast kun je aangeven of je een dubbele meter hebt. Vervolgens kun je energieleveranciers vergelijken. Na de vergelijking kun je direct een energiecontract aanvragen bij de energieleverancier van je keuze.

Persoonlijke voorkeuren

Wil je graag groene stroom? In ons vergelijkingsoverzicht kun je deze filteren op groene energie. Daarnaast kun je filteren op looptijd, vast of variabel tarief. Zo vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier via ons die aan jouw wensen voldoet.

Zorgeloos overstappen

Of je nu van energieleverancier wisselt om financiële redenen, omdat je groene energie wilt of omdat je huidige energieleverancier niet bevalt; overstappen van energieleverancier kan altijd zorgeloos. De nieuwe energieleverancier regelt jouw overstap. Hiervoor hoef je zelf dus niets te doen. De overstap wordt altijd goed afgestemd en je komt nooit zonder energie te zitten.

Vergelijk jouw energiepakket!