Engie Energie Info

Ga ook voor voordelige Nederlandse windenergie

Wereldwijd is ENGIE de grootste investeerder in duurzame energie

ENGIE bouwt in 70 landen aan een duurzame wereld. ENGIE Energie voorziet al 100 miljoen mensen dagelijks van groene stroom. Als enige energiemaatschappij in Nederland staat ENGIE op de internationale A‑lijst met pioniers op het gebied van klimaatverbetering. Als klant van ENGIE maakt u dus écht het verschil.

Groene stroom

Bij ENGIE bepaalt u zelf waar uw energie vandaan komt. Welke energiebron u ook kiest, uw stroom is altijd 100% groen en opgewekt door windmolens of zonnepanelen.

Afbeeldingsresultaat voor engie energie groene stroom

100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

Wilt u stroom uit een energiebron die u zelf kunt kiezen? Het kan! Bij ENGIE Energie bepaalt u zelf waar uw energie vandaan komt. ENGIE biedt de keuze tussen zonne-energie en windenergie. Met bijvoorbeeld windenergie uit Eemshaven en zonne-energie uit Burgum weet u precies waar uw stroom vandaan komt. Naast de herleidbare groene stroom ontvangt u bij ENGIE ook CO2-gecompenseerd gas. Zo is uw energieafname helemaal CO2-neutraal.

Energie met garantie van oorsprong

De stroom die ENGIE Energie aan al hun klanten levert is 100% groene stroom. Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt met behulp van natuurlijke bronnen. Stroom van ENGIE Energie wordt opgewekt met de wind of zon. Om de afkomst van hun elektriciteit aan te kunnen tonen, werkt ENGIE Energie in Nederland met Garanties van Oorsprong (GvO’s). Dat betekent dat alle groene stroom van ENGIE Energie een certificaat heeft dat de bron en de plaats garandeert waar de stroom is opgewekt. Dit certificaat geldt in Nederland als bewijs dat de stroom duurzaam en vanuit natuurlijke bronnen is verkregen.

Afbeeldingsresultaat voor stroom van ENGIE

CO2-gecompenseerd gas

Broeikasgassen zoals CO2 dragen bij aan klimaatverandering. Om de uitstoot van CO2 te compenseren investeert ENGIE in haar eigen Gold Standard cookstoves project in Eritrea. De vermindering van CO2 uitstoot door dit project, compenseert precies de uitstoot van het gasverbruik. Zo wordt de de totale uitstoot naar nul gebracht.

LEES VERDER OVER CO2-GECOMPENSEERD GAS

De energiecontracten van ENGIE

Wanneer u klant wordt bij ENGIE, kunt u kiezen uit verschillende contracten. ENGIE Energie biedt u de mogelijkheid om uw energietarieven voor één, of meerdere jaren vast te zetten, zodat u de gehele looptijd verzekerd bent dat hetzelfde scherpe tarief. Wilt u voor onbepaalde tijd energie afnemen? Dat kan! Met een Flexibel contract kunt u energie afnemen tegen het variabele tarief. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar. Een nadeel van het modelcontract zijn de variabele tarieven, die duurder zijn dan wanneer u kiest voor een contract voor één of meerdere jaren. Benieuwd naar uw prijs voor gas en stroom van ENGIE? Bereken eenvoudig wat u per maand gaat betalen bij ENGIE.

Overstappen naar energie van ENGIE

Overstappen naar energie van ENGIE is heel eenvoudig. ENGIE Energie heeft niet voor niks het best beoordeelde overstapproces. Daarbij beveelt 96% van onze klanten ENGIE aan. Loopt uw huidige energiecontract bijna af of heeft u een contract voor onbepaalde tijd? Stap over op duurzame energie van ENGIE. U hoeft zich enkel aan te melden! ENGIE zegt vervolgens uw contract bij uw huidige energieleverancier op. U profiteert snel van groene energie. 

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

 • Direct bericht per e-mail
 • U heeft 2 weken bedenktijd
 • ENGIE zegt uw huidige contract op
 • Online meterstanden doorgeven
 • Welkom bij ENGIE

Uw energiekosten berekenen in 1 minuut

Bereken eenvoudig uw maandbedrag. Aan de hand van uw verbruik tonen wij u direct uw energiekosten. Als u uw verbruik niet weet, helpen wij u deze in te schatten op basis van uw woonsituatie. Zo weet u snel wat u bij ENGIE maandelijks bespaart op uw energierekening.

 • Energiekosten berekenen in 1 minuut
 • Direct besparen op uw energierekening
 • Eenvoudig overstappen
 • 96% beveelt ons aan
 • Persoonlijk energieadvies

ENGIE plant bomen

Zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat vind ENGIE Energie belangrijk! Daarom doen zij namens alle klanten die kiezen voor ENGIE met gas een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Inmiddels heeft ENGIE Energie op deze manier al 22.500 bomen geplant in twee ‘ENGIE bossen’!

Besparen op gas en stroom?

Er zijn heel veel mogelijkheden om te besparen op gas en stroom. Met ons ENGIE Wijzer geeft ENGIE Energie u inzicht in verschillende manieren om gas, stroom en geld te besparen.

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

 • Direct bericht per e-mail
 • U heeft 2 weken bedenktijd
 • ENGIE zegt uw huidige contract op
 • Online meterstanden doorgeven
 • Welkom bij ENGIE

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen ENGIE Energie

Bereken uw energiekosten per maand op basis van uw energieverbruik, of laat ons een schatting maken op basis van het gemiddeld verbruik passend bij uw woonsituatie. Uw termijnbedrag berekenen is heel eenvoudig: 

 1. Vul uw postcode en huisnummer in. Zo weet ENGIE meer over uw woonsituatie en het energieverbruik dat daarbij past. 
 2. Vul vervolgens in of u voor stroom, gas of beide de kosten wilt berekenen. 
 3. Vervolgens vult u in hoeveel kWh (kilowattuur) stroom u ongeveer per jaar verbruikt. 
 4. Geef aan hoeveel m³ gas u gemiddeld per jaar verbruikt, of laat ENGIE Energie uw verbruik schatten. 
 5. Start de berekening.

Weet u niet precies wat u verbruikt? Dan kunt u kiezen voor 'ik weet mijn verbruik niet'. ENGIE helpt vervolgens het maandelijkse energieverbruik te schatten met behulp van drie vragen. ENGIE Energie berekend de energiekosten door te vragen in wat voor soort huis u woont, hoeveel personen er in het huis wonen en hoeveel maatregelen voor duurzaamheid al aanwezig zijn. Het gemiddeld energieverbruik wordt vervolgens automatisch voor u berekend!

Energietarieven ENGIE 2017

U maakt elke maand een termijnbedrag over naar uw energiemaatschappij voor de levering van stroom en gas. Echter is niet het hele bedrag bedoeld voor ENGIE. De energieprijzen bestaan naast de leveringskosten ook uit netbeheerkosten en overheidsheffingen. Voor uw gemak ontvangt u hiervoor één rekening en draagt ENGIE een deel af aan uw netbeheerder en de overheid. Alle verplichte extra kosten en heffingen worden meegenomen in de berekening van uw energiekosten en zijn inzichtelijk voordat u daadwerkelijk tot het energie aanvragen overgaat. 

Hebt u net een nieuwe woning of gaat u binnenkort verhuizen? Bij een verhuizing wordt het energiecontract afsluiten al gauw vergeten. En dat is jammer, want een koud huis zonder elektriciteit, daar zit niemand op te wachten. Zorg nu alvast dat u er warmpjes bij zit. Weet u uw nieuwe adres, dan kunt u bij ENGIE Energie al energiekosten berekenen voor de nieuwe woning en een contract voor energie afsluiten.

Het ENGIE Modelcontract

Wilt u altijd een actueel tarief en niet vastzitten aan een contract? Kies dan voor ENGIE Modelcontract. Hiermee profiteert u van scherpe tarieven maar kunt u ook maandelijks zonder kosten uw contract opzeggen. Alle energieleveranciers bieden een modelcontract aan onder dezelfde voorwaarden. Zo kunt u altijd eerlijk vergelijken.

MEER INFORMATIE OVER MODELCONTRACT

CO2-gecompenseerd gas

Om de uitstoot van CO2 te compenseren heeft ENGIE een eigen CO2-compensatie project. Dit project compenseert precies de uitstoot van het gasverbruik van onze klanten.

Het gemiddeld energieverbruik in Nederland

Het gemiddeld energieverbruik in Nederland ligt rond de 3.500 kWh elektriciteit en 1.500 m³ gas. Het energieverbruik verschilt enorm per type woning en gezinssamenstelling. Eén persoon verbruikt immers minder elektriciteit dan een gezin met drie kinderen, en er wordt in een vrijstaande woning natuurlijk gemiddeld meer gas verbruikt dan in een appartement. Ook is isolatie een erg belangrijke factor. Woningen die voor het jaar 1976 zijn gebouwd zijn voorzien van weinig tot geen isolatie, waardoor het energieverbruik vaak hoger ligt dan het gemiddeld energieverbruik.

Het gemiddelde energieverbruik per type woning

Het gasverbruik

Elk type woning heeft een ander gasverbruik. Zo is bijvoorbeeld het gemiddeld gasverbruik in een appartement 875 m³. Het gasverbruik in een appartement is relatief laag. Dit komt door het woonoppervlak en de omliggende appartementen, waardoor een appartement goed geïsoleerd wordt. Een vrijstaand huis verbruikt gemiddeld het meeste gas per jaar. ENGIE Energie heeft voor u het gemiddeld jaarlijks verbruik van gas op een rijtje gezet:

Bekijk het gemiddeld gasverbruik per type woning

WoningtypeGemiddeld gasverbruik
Appartement875 m³
Rijtjeshuis1175 m³
Hoekwoning1425 m³
2-onder-1-kap1575 m³
Vrijstaande woning2050 m³

Stroomverbruik

Waar het gasverbruik sterk afhankelijk is van het type woning en de isolatie, is het stroomverbruik meer afhankelijk van de gebruikte apparaten en het aantal personen in een huishouden. Tegenwoordig worden er steeds meer elektronische apparaten gebruikt. Het voordeel daarbij is dat apparaten met de tijd ook steeds zuiniger worden. Voor met name koelkasten, vriezers en drogers loont het deze elke 7 jaar te vervangen voor een nieuwer, zuiniger exemplaar. Het gemiddeld stroomverbruik op jaarbasis ziet er als volgt uit voor verschillende huishoudgroottes:

Bekijk het gemiddeld stroomverbruik per huishouden

HuishoudgrootteGemiddeld stroomverbruik
1 persoon1900 kWh
2 personen3050 kWh
3 personen4050 kWh
4 personen4250 kWh
5 personen4450 kWh

Benieuwd naar de prijs van uw gemiddeld energieverbruik?

Benieuwd naar wat het gemiddeld energieverbruik voor uw type woning en huishoudgrootte voor voordeel oplevert? Vul hieronder uw postcode, huisnummer en in de volgende stap het verbruik dat bij uw situatie past en bekijk wat uw voordeel is bij ENGIE.

Kies voor de juiste energiemaatschappij

We willen allemaal leven in een schone wereld met duurzame energie. Daarom is het belangrijk dat u voor de juiste energiemaatschappij kiest. Bij ENGIE begrijpen zij hoe belangrijk de toekomst is. ENGIE Energie wekt 100% groene energie op uit natuurlijk herleidbare bronnen. Zo maakt ENGIE de energie van morgen vandaag al beschikbaar! Kies voor een groene toekomst, bereken direct uw energiekosten. Hiermee bent u niet alleen verzekerd van een goede keuze, maar ook van de juiste keuze.

BEREKEN UW ENERGIEKOSTEN


Keuze voor de toekomst

U wilt niet alleen een schoner leven voor uzelf, maar ook voor uw dierbaren. Groene energie is de toekomst. Dit geldt voor uw kinderen, uw kleinkinderen en achterkleinkinderen. Bij ENGIE realiseren zij ons dat maar al te goed. De keuze voor de juiste energiemaatschappij is dan ook een belangrijke keuze. Wilt u naast een duurzame keuze, ook een keuze maken die bij u past?

Ga ook voor voordelige Nederlandse windenergie

Bereken uw maandbedrag
 • 100% groene stroom en gas
 • Slim inzicht via gratis ENGIE app
 • Klanten geven ons een 8,4

Waarmaken van een betere wereld

Als vooruitstrevende energiemaatschappij bied ENGIE Energie u nieuwe oplossingen voor problemen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld hoe u duurzamer en zuiniger kunt leven. Daarom neemt ENGIE Energie een actieve rol aan in de verduurzaming, het handelen en het waarmaken van een betere wereld. Hoe zij dat doen? Door bijvoorbeeld gebieden rondom de oude centrales van hun maatschappij duurzaam in te richten. Zo legt ENGIE Energie op deze plaatsen grote zonneparken aan. Vindt u het belangrijk om te weten waar uw energie vandaan komt? Alle  groene stroom van ENGIE herleidbaar. Hiermee krijgt u schone energie uit hernieuwbare bronnen. Uiteraard zonder extra kosten!

Groene stroom, zonnepanelen

Kies samen voor groen

Waarom er bij ENGIE zoveel vertrouwen is in een mooie toekomst? Omdat ENGIE hier hard aan werkt. En dit doen zij het liefst samen met u. U bent tenslotte zelf ook de energieleverancier van de toekomst. Wilt u graag met uw naasten aan een betere wereld werken? ENGIE heeft het mogelijk gemaakt om eigen opgewekte zonne-energie te delen met familie, buren of vrienden. Hiermee kiest u samen voor groen, schoon en duurzaam. U kiest voor ENGIE.

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

 • Direct bericht per e-mail
 • U heeft 2 weken bedenktijd
 • ENGIE zegt uw huidige contract op
 • Online meterstanden doorgeven
 • Welkom bij ENGIE

Méér dan 100 duurzame bronnen

Alle stroom die ENGIE Energie aan hun klanten levert is 100% groene stroom. Alle stroom van ENGIE wordt opgewekt met behulp van natuurlijke bronnen, windmolens en zonnepanelen. Op dit moment heeft ENGIE in Nederland al meer dan 100 bronnen. Dit zijn ruim 80 windmolens, zonneparken met meer dan 400.000 zonnepanelen én particulieren en bedrijven. Veel klanten van ENGIE wekken namelijk zelf stroom op. Wat ze zelf niet verbruiken, leveren ze terug. En daar kunt u van profiteren. Maar daar houdt het niet op. Ieder jaar komen er nieuwe bronnen bij, zoals zonnepark Flevokust met bijna 100.000 zonnepanelen.
Naast de herleidbare groene stroom ontvangt u bij ENGIE ook CO2-gecompenseerd gas. Dit betekent dat wij de CO2-uitstoot van uw gasverbruik compenseren. 

Duurzame zonne-energie

De zon is één van onze belangrijkste bronnen van duurzame energie. Omdat de zon een natuurlijke bron is, zorgt dit voor een lagere CO2-uitstoot. Zonne-energie is energie die 100% groen en duurzaam is. De eigen zonneparken van ENGIE liggen verspreid over heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor een groot aantal huishoudens. In de provincie Friesland ligt bijvoorbeeld een zonnepark met 19.000 panelen. HAAL ENERGIE UIT ZON

Zonne-energie van ENGIE-klanten

Veel van de klanten van ENGIE Energie hebben zonnepanelen en halen hier extra voordeel uit. Dit doen ze door de opgewekte energie te delen. Ze zijn dus hun eigen producentén stellen de extra energie beschikbaar voor andere ENGIE-klanten. Al meer dan 650 huishoudens en bedrijven wekken zo zonne-energie op voor zichzelf en anderen. 

Wilt u zich ook aanmelden als energiebron? In twee simpele stappen stelt u uw stroom beschikbaar en haalt u nog meer rendement uit uw zonnepanelen. 

Frisse windenergie

Wind is een schone, krachtige natuurlijke bron die nooit op raakt. Daarom gebruikt ENGIE wind voor het opwekken van energie. De windmolens van ENGIE Energie staan op verschillende plekken in Nederland. Eén van hun windparken staat in de Riedpolder, tussen Harlingen en Franeker. De zes windmolens staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind. Ze wekken samen stroom op voor maar liefst 15.000 huishoudens. HAAL ENERGIE UIT WIND

Haal meer uit uw opgewekte energie

Als u meer energie opwekt dan u verbruikt, houdt u energie over. Dit kunt u delen met andere klanten van ENGIE. Zo draagt u maximaal bij aan de hoeveelheid groene energie in Nederland. Uiteraard krijgt u hiervoor een vergoeding. Uw duurzame investering wordt hierdoor nóg meer waard. Ook krijgt u een digitaal certificaat waarmee u kunt aantonen hoe én waar de groene stroom is opgewekt. Zo’n certificaat heet een Garantie van Oorsprong (GvO). 

Deel uw energie en profiteer elk jaar van mooie voordelen

 •  € 5 voor elke GvO die namens u op onze naam komt
 • Een bijdrage vanuit de participatie pot: voor elke klant die kiest voor energie van andere ENGIE klanten, doet ENGIE € 5 in deze pot
 • Energie salderen die u als zonneproducent en klant van ENGIE aan ons teruglevert!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.