Engie Energie Info

Ga ook voor voordelige Nederlandse windenergie

Wereldwijd is ENGIE de grootste investeerder in duurzame energie

ENGIE bouwt in 70 landen aan een duurzame wereld. ENGIE Energie voorziet al 100 miljoen mensen dagelijks van groene stroom. Als enige energiemaatschappij in Nederland staat ENGIE op de internationale A‑lijst met pioniers op het gebied van klimaatverbetering. Als klant van ENGIE maakt u dus écht het verschil.

Groene stroom

Bij ENGIE bepaalt u zelf waar uw energie vandaan komt. Welke energiebron u ook kiest, uw stroom is altijd 100% groen en opgewekt door windmolens of zonnepanelen.

100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

Wilt u stroom uit een energiebron die u zelf kunt kiezen? Het kan! Bij ENGIE Energie bepaalt u zelf waar uw energie vandaan komt. ENGIE biedt de keuze tussen zonne-energie en windenergie. Met bijvoorbeeld windenergie uit Eemshaven en zonne-energie uit Burgum weet u precies waar uw stroom vandaan komt. Naast de herleidbare groene stroom ontvangt u bij ENGIE ook CO2-gecompenseerd gas. Zo is uw energieafname helemaal CO2-neutraal.

Energie met garantie van oorsprong

De stroom die ENGIE Energie aan al hun klanten levert is 100% groene stroom. Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt met behulp van natuurlijke bronnen. Stroom van ENGIE Energie wordt opgewekt met de wind of zon. Om de afkomst van hun elektriciteit aan te kunnen tonen, werkt ENGIE Energie in Nederland met Garanties van Oorsprong (GvO’s). Dat betekent dat alle groene stroom van ENGIE Energie een certificaat heeft dat de bron en de plaats garandeert waar de stroom is opgewekt. Dit certificaat geldt in Nederland als bewijs dat de stroom duurzaam en vanuit natuurlijke bronnen is verkregen.

Afbeeldingsresultaat voor stroom van ENGIE

CO2-gecompenseerd gas

Broeikasgassen zoals CO2 dragen bij aan klimaatverandering. Om de uitstoot van CO2 te compenseren investeert ENGIE in haar eigen Gold Standard cookstoves project in Eritrea. De vermindering van CO2 uitstoot door dit project, compenseert precies de uitstoot van het gasverbruik. Zo wordt de de totale uitstoot naar nul gebracht.

De energiecontracten van ENGIE

Wanneer u klant wordt bij ENGIE, kunt u kiezen uit verschillende contracten. ENGIE Energie biedt u de mogelijkheid om uw energietarieven voor één, of meerdere jaren vast te zetten, zodat u de gehele looptijd verzekerd bent dat hetzelfde scherpe tarief. Wilt u voor onbepaalde tijd energie afnemen? Dat kan! Met een Flexibel contract kunt u energie afnemen tegen het variabele tarief. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar. Een nadeel van het modelcontract zijn de variabele tarieven, die duurder zijn dan wanneer u kiest voor een contract voor één of meerdere jaren. Benieuwd naar uw prijs voor gas en stroom van ENGIE? Bereken eenvoudig wat u per maand gaat betalen bij ENGIE.

Overstappen naar energie van ENGIE

Overstappen naar energie van ENGIE is heel eenvoudig. ENGIE Energie heeft niet voor niks het best beoordeelde overstapproces. Daarbij beveelt 96% van onze klanten ENGIE aan. Loopt uw huidige energiecontract bijna af of heeft u een contract voor onbepaalde tijd? Stap over op duurzame energie van ENGIE. U hoeft zich enkel aan te melden! ENGIE zegt vervolgens uw contract bij uw huidige energieleverancier op. U profiteert snel van groene energie. 

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

 • Direct bericht per e-mail
 • U heeft 2 weken bedenktijd
 • ENGIE zegt uw huidige contract op
 • Online meterstanden doorgeven
 • Welkom bij ENGIE

Uw energiekosten berekenen in 1 minuut

Bereken eenvoudig uw maandbedrag. Aan de hand van uw verbruik tonen wij u direct uw energiekosten. Als u uw verbruik niet weet, helpen wij u deze in te schatten op basis van uw woonsituatie. Zo weet u snel wat u bij ENGIE maandelijks bespaart op uw energierekening.

 • Energiekosten berekenen in 1 minuut
 • Direct besparen op uw energierekening
 • Eenvoudig overstappen
 • 96% beveelt ons aan
 • Persoonlijk energieadvies

ENGIE plant bomen

Zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat vind ENGIE Energie belangrijk! Daarom doen zij namens alle klanten die kiezen voor ENGIE met gas een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Inmiddels heeft ENGIE Energie op deze manier al 22.500 bomen geplant in twee ‘ENGIE bossen’!

Besparen op gas en stroom?

Er zijn heel veel mogelijkheden om te besparen op gas en stroom. Met ons ENGIE Wijzer geeft ENGIE Energie u inzicht in verschillende manieren om gas, stroom en geld te besparen.

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

 • Direct bericht per e-mail
 • U heeft 2 weken bedenktijd
 • ENGIE zegt uw huidige contract op
 • Online meterstanden doorgeven
 • Welkom bij ENGIE

Het ENGIE Modelcontract

Wilt u altijd een actueel tarief en niet vastzitten aan een contract? Kies dan voor ENGIE Modelcontract. Hiermee profiteert u van scherpe tarieven maar kunt u ook maandelijks zonder kosten uw contract opzeggen. Alle energieleveranciers bieden een modelcontract aan onder dezelfde voorwaarden. Zo kunt u altijd eerlijk vergelijken.

CO2-gecompenseerd gas

Om de uitstoot van CO2 te compenseren heeft ENGIE een eigen CO2-compensatie project. Dit project compenseert precies de uitstoot van het gasverbruik van onze klanten.

Het gemiddeld energieverbruik in Nederland

Het gemiddeld energieverbruik in Nederland ligt rond de 3.500 kWh elektriciteit en 1.500 m³ gas. Het energieverbruik verschilt enorm per type woning en gezinssamenstelling. Eén persoon verbruikt immers minder elektriciteit dan een gezin met drie kinderen, en er wordt in een vrijstaande woning natuurlijk gemiddeld meer gas verbruikt dan in een appartement. Ook is isolatie een erg belangrijke factor. Woningen die voor het jaar 1976 zijn gebouwd zijn voorzien van weinig tot geen isolatie, waardoor het energieverbruik vaak hoger ligt dan het gemiddeld energieverbruik.

Het gemiddelde energieverbruik per type woning

Het gasverbruik

Elk type woning heeft een ander gasverbruik. Zo is bijvoorbeeld het gemiddeld gasverbruik in een appartement 875 m³. Het gasverbruik in een appartement is relatief laag. Dit komt door het woonoppervlak en de omliggende appartementen, waardoor een appartement goed geïsoleerd wordt. Een vrijstaand huis verbruikt gemiddeld het meeste gas per jaar. ENGIE Energie heeft voor u het gemiddeld jaarlijks verbruik van gas op een rijtje gezet:

Bekijk het gemiddeld gasverbruik per type woning

WoningtypeGemiddeld gasverbruik
Appartement875 m³
Rijtjeshuis1175 m³
Hoekwoning1425 m³
2-onder-1-kap1575 m³
Vrijstaande woning2050 m³

Stroomverbruik

Waar het gasverbruik sterk afhankelijk is van het type woning en de isolatie, is het stroomverbruik meer afhankelijk van de gebruikte apparaten en het aantal personen in een huishouden. Tegenwoordig worden er steeds meer elektronische apparaten gebruikt. Het voordeel daarbij is dat apparaten met de tijd ook steeds zuiniger worden. Voor met name koelkasten, vriezers en drogers loont het deze elke 7 jaar te vervangen voor een nieuwer, zuiniger exemplaar. Het gemiddeld stroomverbruik op jaarbasis ziet er als volgt uit voor verschillende huishoudgroottes:

Bekijk het gemiddeld stroomverbruik per huishouden

HuishoudgrootteGemiddeld stroomverbruik
1 persoon1900 kWh
2 personen3050 kWh
3 personen4050 kWh
4 personen4250 kWh
5 personen4450 kWh

Benieuwd naar de prijs van uw gemiddeld energieverbruik?

Benieuwd naar wat het gemiddeld energieverbruik voor uw type woning en huishoudgrootte voor voordeel oplevert? Vul hieronder uw postcode, huisnummer en in de volgende stap het verbruik dat bij uw situatie past en bekijk wat uw voordeel is bij ENGIE.

Kies voor de juiste energiemaatschappij

We willen allemaal leven in een schone wereld met duurzame energie. Daarom is het belangrijk dat u voor de juiste energiemaatschappij kiest. Bij ENGIE begrijpen zij hoe belangrijk de toekomst is. ENGIE Energie wekt 100% groene energie op uit natuurlijk herleidbare bronnen. Zo maakt ENGIE de energie van morgen vandaag al beschikbaar! Kies voor een groene toekomst, bereken direct uw energiekosten. Hiermee bent u niet alleen verzekerd van een goede keuze, maar ook van de juiste keuze.

Keuze voor de toekomst

U wilt niet alleen een schoner leven voor uzelf, maar ook voor uw dierbaren. Groene energie is de toekomst. Dit geldt voor uw kinderen, uw kleinkinderen en achterkleinkinderen. Bij ENGIE realiseren zij ons dat maar al te goed. De keuze voor de juiste energiemaatschappij is dan ook een belangrijke keuze. Wilt u naast een duurzame keuze, ook een keuze maken die bij u past?

Ga ook voor voordelige Nederlandse windenergie

Bereken uw maandbedrag
 • 100% groene stroom en gas
 • Slim inzicht via gratis ENGIE app
 • Klanten geven ons een 8,4

Waarmaken van een betere wereld

Als vooruitstrevende energiemaatschappij bied ENGIE Energie u nieuwe oplossingen voor problemen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld hoe u duurzamer en zuiniger kunt leven. Daarom neemt ENGIE Energie een actieve rol aan in de verduurzaming, het handelen en het waarmaken van een betere wereld. Hoe zij dat doen? Door bijvoorbeeld gebieden rondom de oude centrales van hun maatschappij duurzaam in te richten. Zo legt ENGIE Energie op deze plaatsen grote zonneparken aan. Vindt u het belangrijk om te weten waar uw energie vandaan komt? Alle  groene stroom van ENGIE herleidbaar. Hiermee krijgt u schone energie uit hernieuwbare bronnen. Uiteraard zonder extra kosten!

Kies samen voor groen

Waarom er bij ENGIE zoveel vertrouwen is in een mooie toekomst? Omdat ENGIE hier hard aan werkt. En dit doen zij het liefst samen met u. U bent tenslotte zelf ook de energieleverancier van de toekomst. Wilt u graag met uw naasten aan een betere wereld werken? ENGIE heeft het mogelijk gemaakt om eigen opgewekte zonne-energie te delen met familie, buren of vrienden. Hiermee kiest u samen voor groen, schoon en duurzaam. U kiest voor ENGIE.

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

 • Direct bericht per e-mail
 • U heeft 2 weken bedenktijd
 • ENGIE zegt uw huidige contract op
 • Online meterstanden doorgeven
 • Welkom bij ENGIE

Méér dan 100 duurzame bronnen

Alle stroom die ENGIE Energie aan hun klanten levert is 100% groene stroom. Alle stroom van ENGIE wordt opgewekt met behulp van natuurlijke bronnen, windmolens en zonnepanelen. Op dit moment heeft ENGIE in Nederland al meer dan 100 bronnen. Dit zijn ruim 80 windmolens, zonneparken met meer dan 400.000 zonnepanelen én particulieren en bedrijven. Veel klanten van ENGIE wekken namelijk zelf stroom op. Wat ze zelf niet verbruiken, leveren ze terug. En daar kunt u van profiteren. Maar daar houdt het niet op. Ieder jaar komen er nieuwe bronnen bij, zoals zonnepark Flevokust met bijna 100.000 zonnepanelen.
Naast de herleidbare groene stroom ontvangt u bij ENGIE ook CO2-gecompenseerd gas. Dit betekent dat wij de CO2-uitstoot van uw gasverbruik compenseren. 

Duurzame zonne-energie

De zon is één van onze belangrijkste bronnen van duurzame energie. Omdat de zon een natuurlijke bron is, zorgt dit voor een lagere CO2-uitstoot. Zonne-energie is energie die 100% groen en duurzaam is. De eigen zonneparken van ENGIE liggen verspreid over heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor een groot aantal huishoudens. In de provincie Friesland ligt bijvoorbeeld een zonnepark met 19.000 panelen.

Frisse windenergie

Wind is een schone, krachtige natuurlijke bron die nooit op raakt. Daarom gebruikt ENGIE wind voor het opwekken van energie. De windmolens van ENGIE Energie staan op verschillende plekken in Nederland. Eén van hun windparken staat in de Riedpolder, tussen Harlingen en Franeker. De zes windmolens staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind. Ze wekken samen stroom op voor maar liefst 15.000 huishoudens.

Haal meer uit uw opgewekte energie

Als u meer energie opwekt dan u verbruikt, houdt u energie over. Dit kunt u delen met andere klanten van ENGIE. Zo draagt u maximaal bij aan de hoeveelheid groene energie in Nederland. Uiteraard krijgt u hiervoor een vergoeding. Uw duurzame investering wordt hierdoor nóg meer waard. Ook krijgt u een digitaal certificaat waarmee u kunt aantonen hoe én waar de groene stroom is opgewekt. Zo’n certificaat heet een Garantie van Oorsprong (GvO). 

Deel uw energie en profiteer elk jaar van mooie voordelen

 •  € 5 voor elke GvO die namens u op onze naam komt
 • Een bijdrage vanuit de participatie pot: voor elke klant die kiest voor energie van andere ENGIE klanten, doet ENGIE € 5 in deze pot
 • Energie salderen die u als zonneproducent en klant van ENGIE aan ons teruglevert!

Waarom overstappen?

Overstappen levert aanzienlijke besparingen op. Tarieven zijn voordeliger bij andere aanbieders, zo ontvang je als nieuwe klant een hoge bonus of korting. Op Deals-Vergelijk.nl vergelijk je snel en eenvoudig energieleveranciers, providers of vakanties. 100% onafhankelijk! Met onze vergelijkingstool filter je op basis van jouw voorkeuren. Kies de beste deal en wij linken je door naar de website van de aanbieder waar je het abonnement veilig afsluit.

Energievergelijken.

In ieder huishouden is energie een grote kostenpost en waarschijnlijk betaal je te veel. Overstappen loont. Vrijwel alle energieleveranciers geven hoge kortingen, cashback of bijvoorbeeld een tablet cadeau wanneer je overstapt en een jaarcontract afsluit. Vergelijk alle aanbieders op Deals-Vergelijk.nl en bespaar eenvoudig honderden euro’s per jaar op je energierekening. Gratis en altijd 14 dagen bedenktijd. Bekijk snel hoeveel jij kunt besparen en stap over!

Waarom overstappen van energieleverancier?

Elk jaar veranderen de energieprijzen en elk jaar loopt jouw huidige contact af bij de huidige energieleverancier. Waarom niet kijken of het goedkoper kan! Uiteraard kan het voorkomen dat je maandelijks op hetzelfde uitkomt, als wat je nu betaald bij de huidige energieleverancier. Denk je het is goed zo en laat mijn huidige contract gewoon doorlopen. Dat is een optie, maar vergeet niet dat vele energiemaatschappijen er alles aan doen om nieuwe klanten te verwelkomen met extraatjes. Zoals cashback acties, wat al honderden euro’s kan opleveren. Meestal wordt er ook nog korting gegeven op energie zodat alles bij elkaar tot  € 400,- per jaar op kan lopen. Doe altijd de check op de energie vergelijker van Deals-Vergelijk.nl en bespaar.

Daarom kies je voor Deals-Vergelijk.nl

 • Vergelijk alle vaste lasten: Vergelijk bij ons vaste lasten zoals energie, internet, tv, bellen, vakanties, hotels, tickets en meer. Deals-Vergelijk.nl breidt ook steeds verder uit.
 • Bereken jouw voordeel: Bereken hoeveel geld je precies kan besparen. Wij brengen alle kosten in kaart zodat je in 1 simpele vergelijking alle aanbieders. Zodoende kun je exact zien hoeveel je kan besparen.
 • Onafhankelijk en objectief: Wij vergelijken 100% onafhankelijk en objectief. We werken zelfstandig en altijd in jouw voordeel. Het doel van Deals-Vergelijk.nl is dat je nooit meer teveel gaat betalen voor uw vaste lasten.
 • De Deals van Deals-Vergelijk.nl: Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jou past.
 • Scherpe deals: Dagelijks zoeken we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart.

Alles in 1 thuis vergelijken

Goedkoop blijven internetten, televisie kijken en bellen? Het is raadzaam om regelmatig te controleren of je bij je huidige provider nog wel goed zit. Op Deals-Vergelijk.nl vind je altijd voor alle providers de beste aanbiedingen. Onze vergelijkingstool geven een helder overzicht op basis van jouw voorkeuren en van alle mogelijkheden op jouw adres. Kies het pakket dat het beste bij jou past en betaal niet langer te veel.

Alles in één pakket

Ben je op zoek naar het beste of goedkoopste alles-in-1 pakket? Bij de meeste aanbieders kan je een abonnement afsluiten waarmee je kunt internetten, bellen en televisie kijken. Met een alles in één pakket heb je een contract bij één provider waardoor je korting mag verwachten. De verschillende aanbieders hebben meerdere pakketten beschikbaar. Zij zorgen er op die manier voor dat je één pakket af kunt sluiten, waarmee je gebruik kunt maken van drie verschillende diensten. De verbinding verloopt via de kabel, glasvezel of ADSL.

Mobiel abonnement vergelijken

Heb je nog een goede mobiele telefoon? Dan is een mobiel abonnement zonder een nieuwe telefoon, sim only, een slimme keuze. Maar ook telefoon abonnementen mét nieuw toestel kun je hier vergelijken. Vergelijk alle providers op Deals-Vergelijk.nl en kies de aanbieding die aan al jouw wensen voldoet, met of zonder smartphone. Betaal alleen voor de data, minuten of sms’jes die je nodig hebt. Handig: de nieuwe provider zegt jouw huidige contract op en je behoudt je eigen nummer.

Sim Only vergelijken.

Sim Only vergelijken. Daar kan je veel geld per maand mee besparen. De prijzen en voorwaarden van sim only abonnementen zijn heel helder waardoor je eenvoudig een vergelijking kunt maken. Zo kies je simpel een sim only abonnement dat past bij jouw telefoongebruik. Met een sim only abonnement is de kans groot dat je goedkoper uit bent. Door te kiezen voor een SIM Only kun je flink besparen op de kosten van een nieuwe mobiele telefoon. Zo kun je iedere dag gewoon gemakkelijk online en bellen, zonder dat het al te veel moet kosten. Vergelijken kan je zodoende veel geld besparen, en wij maken dat zo eenvoudig mogelijk voor je

De vakantie-vergelijker is de beste deal voor jouw vakantie!

Wij vinden de vakantie die bij jou past voor de laagste prijs! Of je nou naar Spanje of Curaçao wil: Waar je ook heen wilt en wat je budget ook is: de beste deal voor jouw volgende vakantie vind je bij Deals-Vergelijk.nl. Wij vergelijken voor jou de mogelijkheden en prijzen. En zoeken de beste vakantiedeal.

Lekker er op vakantie. Check jouw vakantie!

De vakantie vergelijker helpt jou om voordelig naar de zon te gaan. In onze vakantie vergelijker kun je eenvoudig jouw favoriete bestemming instellen en welk type accommodatie, verzorging en vervoer je wenst. Zo kun je gemakkelijk besparen en goedkoper op vakantie. Vakantie vergelijken en de goedkoopste vakantie vinden? Dat kan eenvoudig via deals-vergelijk.nl. Gebruik de handige vergelijker en ervaar zelf hoe gemakkelijk ook jij voordelig naar de zon gaat. Ga dus snel vakantie vergelijken. Het aanbod van de volgende vakantie-aanbieders wordt met elkaar vergeleken.

Logo Bol.com

Deals van bol.com

Ooit begonnen als online boekenwinkel en inmiddels de favoriete webwinkel van online shoppend Nederland. Met het grootste gemak bestel je vandaag die uitbreiding voor je muziek- of gamecollectie, de nieuwste gadgets, een volledige keukeninrichting, je last minute verjaardagscadeaus of je totale baby-uitzet en je hebt ’t morgen al in huis! Daarom zijn wij dus gek op Bol.com. En van acties als de Bulk 10-Daagse worden we natuurlijk hélemaal blij. Welke deals mogen we wat jou betreft niet missen?

Logo BCC

BCC Aanbiedingen

Een BCC deal met korting scoren? Wij helpen jou graag om de beste deals te vinden voor BCC! Ook vind je bij ons een handig overzicht van alle aanbiedingen. Neem een kijkje tussen de aanbiedingen en scoor de beste deal! Bij BCC wordt er graag gestunt met de prijzen. Dat hebben ze de afgelopen jaren wel laten zien! BCC is één van de populairste winkels van Nederland gebleken. Kijk direct op de website van BCC om te zien welke waanzinnige deals er momenteel te scoren zijn!

logo Coolblue

Coolblue deals

Bij Coolblue vind je altijd heel veel verschillende producten in allerlei categorieën.

Zoek de beste aanbieding op jouw favoriete product en scoren, zou dus zomaar kunnen lukken bij Coolblue dit jaar!

Coolblue doet volop mee aan diverse deals. Op zoek naar Coolblue deals? Goed nieuws! Ook bij Deals-Vergelijk.nl vind je de beste Coolblue aanbiedingen.

De Deals van Deals-Vergelijk.nl

Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jou past.

Scherpe deals

Dagelijks zoeken we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart.

Handig om te weten!

Sluit ik een abonnement of contract af bij jullie?

Nee, deals-vergelijk.nl vergelijkt alleen abonnementen en contracten van de verschillende leveranciers/providers. Als je in één van onze vergelijkers een geschikte leverancier/provider hebt gevonden dan wordt je doorgestuurd naar de desbetreffende leverancier/provider om daar rechtstreeks je abonnement of contract af te sluiten. Wij zitten daar niet tussen en jouw gegevens komen ook niet bij ons terecht.

Met wie werken jullie samen?

Om zo goed mogelijke aanbiedingen, deals en acties te tonen aan onze bezoekers, worden we uiteraard ondersteund door onze partners. Zij bieden tenslotte jouw gekozen deal aan. De vergelijkingstools en onze deals worden mede mogelijk gemaakt door:

Dit zijn onze partners

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.