ENGIE duurzame energie ui Nederland

Logo ENGIE

Energieleverancier ENGIE

ENGIE richt zich op het leveren van duurzame energie. Via ENGIE is je energie dus altijd groen. Wil je weten of ENGIE bij je past? Hieronder vind je meer informatie over energieleverancier ENGIE.

Bekijk energie aanbod van ENGIE

 • 100% groene stroom uit Nederland
 • 94% van de klanten beveelt ons aan
 • Inzicht en grip op jouw energie met gratis app

Wie is Engie?

Engie heeft de afgelopen jaren ruim 16 miljard euro geïnvesteerd in duurzame energie. Dit zijn onder andere wind- en zonneparken. Zij mogen zich dan ook niet voor niets de grootste investeerder noemen. Inmiddels bouwt Engie in 70 landen al aan een duurzame wereld. 100 Miljoen huishoudens worden per jaar voorzien van energie opgewekt uit zon, wind, water en biomassa centrales. Het is dan ook duidelijk dan Engie 100% groene stroom levert. Om de uitstoot van CO2 te compenseren heeft Engie een CO2 compensatie project lopen. Ze leveren dus volledig CO2 gecompenseerd gas. Naast C02 gecompenseerd gas investeert Engie ook in ‘groen’ GAS. Deze productie is nog aan het groeien en kan nog niet alle klanten volledig voorzien.

1280 x 511 energietransitie-co-creatie

Duurzame Energiebronnen van ENGIE

Engie staat voor duurzame energie. De stroom wordt opgewekt met behulp van natuurlijke energiebronnen, windmolens en zonnepanelen. Inmiddels heeft Engie Energie in Nederland al meer dan 100 duurzame energiebronnen. In Friesland ligt bijvoorbeeld een zonnepark met 19.000 panelen. Ook steeds meer particulieren denken na over de toekomst. De vraag naar zonnepanelen stijgt nog steeds. Op deze manier kun je zelf duurzaam energie opwekken. Alle stroom die niet gebruikt wordt, kan terug geleverd worden. Op deze manier werken we allemaal samen aan een duurzamere wereld. Per jaar komen er in Nederland nieuwe energiebronnen bij.

Wat is de Historie van Engie?

In 2008 is de voorloper van Engie, Electrabel, opgericht als een bedrijf uit Frankrijk. Het hoofdkantoor van Engie zit in Parijs. In 2016 is de naam veranderd in Engie. Momenteel heeft Engie Energie meer dan 150.000 medewerkers in 70 landen. In Nederland werken er momenteel al 800 mensen om al haar klanten te voorzien van 100% duurzame stroom. Naast een top-10 energieleverancier zijn ze ook marktleider in de technische innovatieve dienstverlening.

Klant worden van Engie

Ben je gecharmeerd van één van de duurzaamste energieleveranciers? Mak dan de keuze om over te stappen. Je kunt je hiervoor aanmelden op de site van Engie Nederland.

Producten Engie

Engie levert 100% groene stroom aan de consumenten welke wordt opgewerkt door windmolens en zonnepanelen. Voor gas leveren ze volledig CO2 gecompenseerd gas, en kunnen ze al een gedeelte aan biogas aanbieden. Engie heeft verder een heel handige energie-app, de Engie app, waarmee je inzicht krijgt in je gebruik. Op deze manier is er overzicht, met een slimme meter zelfs tot op het uur, en ben je in de gelegenheid om energie en dus ook geld te besparen.

Wat te doen bij een verhuizing?

Ga je verhuizen? Bij Engie Energie kun je heel eenvoudig deze zaken regelen met de Engie-app. Je neemt je contract moeiteloos mee naar je nieuwe woning. Kun je in je nieuwe woning geen energie ontvangen van Engie? Neem dan contact op met de klantenservice. Ook is het mogelijk om via ‘mijn engie’ in te loggen op je persoonlijke pagina. Via deze pagina kun je gemakkelijk je verhuizing doorgeven of informatie opvragen.

Groen en voordelig ENGIE energie

Met energie van Engie voor thuis lever je een grote bijdrage aan het verduurzamen van Nederland. Engie biedt je namelijk 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas tegen voordelige tarieven. Goed voor het milieu én je energierekening. Via de website van Engie kun je eenvoudig je energiekosten berekenen of energie aanvragen. Woon je in één van onze warmtelocaties? Meld je dan aan voor Warmte van ENGIE. Je krijgt dan warmte en koude uit duurzame bronnen. Zo heeft Engie altijd een energie-oplossing voor jou. Doe je mee?

Groene stroom uit Nederland door ENGIE

De stroom die Engie bij jou thuis levert is 100% groen. Deze energieleverancier wekt deze stroom namelijk zelf op met behulp van windmolens en zonneparken. Op dit moment hebben zij in Nederland al meer dan 100 van deze duurzame energiebronnen! En doordat steeds meer klanten voor groene stroom kiezen, kan Engie steeds meer groene stroom opwekken. Als klant van ENGIE maak je dus echt het verschil.

Groene stroom van de zon

De zon is één van de belangrijkste bronnen van groene stroom. Zonneparken van Engie liggen verspreid door heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor duizenden huishoudens. Zo ligt er in het Friese Burgum een zonnepark met 19.000 panelen. En we bouwen continu aan nieuwe zonneparken.

Laat maar schijnen

De zon is één van de belangrijkste bronnen van duurzame energie. Omdat de zon een natuurlijke bron is, zorgt dit voor een lagere CO2-uitstoot. Zonne-energie is energie die 100% groen en duurzaam is. De eigen zonneparken van Engie liggen verspreid over heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor een groot aantal huishoudens. In de provincie Friesland ligt bijvoorbeeld een zonnepark met 19.000 panelen.

Wek je eigen zonne-energie op met ENGIE

Investeren in zonnepanelen wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. De winst op je energierekening kan je jaarlijks € 600,- opleveren. Daarnaast garandeert Engie de energieopbrengst van jouw zonnepanelen. 10 jaar lang lang. Met ENGIE ZonGarantie worden zonnepanelen échte voordeelvangers. En direct na de aanschaf van de zonnepanelen kun je de 21% btw terugvragen.

Zonnige weetjes

Hoe werkt zonne-energie?

De zon is een krachtige energiebron die licht én warmte uitstraalt. Het licht wordt gebruikt om energie op te wekken. Dat licht kan met zonnepanelen worden omgezet in elektrische spanning. Er ontstaat dan een fotovoltaïsche reactie. Met de elektrische spanning wekt Engie vervolgens elektriciteit op. Je kunt zonne-energie op diverse manieren omzetten in elektriciteit of warmte. Zonnepanelen en zonnecollectoren zijn in Nederland de meest toegepaste technologieën.

Is het Nederlandse weer wel geschikt voor zonne-energie?

Misschien verwacht je het niet, maar het Nederlandse weer is zeer geschikt voor zonnepanelen. Ze wekken namelijk niet alleen energie op op basis van zonnestraling. Zonnepanelen wekken ook energie op bij normaal daglicht. Zelfs als het bewolkt is. In de herfst en winter wordt er door de hoeveelheid bewolking wél minder energie opgewekt dan in de lente en zomer. Over het hele jaar gezien is Nederland zeer geschikt om te voorzien in je energieverbruik.

Waar kan ik zonne-energie nog meer voor gebruiken?

Zonne-energie kan met behulp van zonnecollectoren ook worden gebruikt voor het verwarmen van water. Ook heb je een zonneboiler nodig. Een zonnecollector ligt op het dak en bestaat uit een aantal buizen gevuld met vloeistof die warm wordt in de zon. Deze warme vloeistof gaat via een leiding van de collector naar het voorraadvat van de zonneboiler. Daar geeft het de warmte af aan het water in het vat. Het verwarmde water kun je gebruiken voor douchen, het verwarmen van ruimtes in je huis of voor warm kraanwater.

Ga zonnedelen bij ENGIE

Voor 25 euro heb je al een ZonneDeel. Je investeert hiermee in duurzame energie. Samen met anderen. Over jouw zonnedeel krijg je jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energieproject. Dit krijg je als rente uitgekeerd op jouw bankrekening of krijg je als korting op de energierekening. Na afloop van een project krijgt je de investering weer terug. Net als bij een spaarrekening. Als klant van ENGIE profiteer je van een extra vergoeding over de opbrengst. Jouw zonnestroom kan zo tot 35 euro per jaar meer waard worden. Ben je al klant van ENGIE? Dan hoef je hier niets voor te doen. Je krijgt dit voordeel automatisch uitgekeerd.

Geen eigen dak?

Kijk dan eens naar een energie coöperatie bij jou in de buurt. Daar kun je bijvoorbeeld zonne-energie afnemen die lokaal is opgewekt. In een coöperatie bundelen lokale bewoners hun krachten om samen te investeren in zonnepanelen of een windmolen in de omgeving. Er zijn verschillende coöperaties waar Engie mee samenwerkt. Daarbij kunnen de leden de groene stroom die de energiecoöperatie opwekt, zelf thuis gebruiken. Zo werkt een energiecoöperatie direct mee aan het verduurzamen van de eigen regio.

Frisse windenergie

De wind geeft ons energie

Wind is een schone, krachtige natuurlijke bron die nooit op raakt. Daarom gebruikt Engie wind voor het opwekken van energie. De CO2-uitstoot is 50 keer lager dan van die van ‘grijze’ stroom. De windmolens staan op verschillende plekken in Nederland. Eén van onze windparken staat in de Riedpolder, tussen Harlingen en Franeker. De zes windmolens staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind. Ze wekken samen stroom op voor maar liefst 15.000 huishoudens.

Windweetjes

Hoe werkt windenergie?

Het principe is simpel: de wind laat de bladen draaien, en deze beweging wordt omgezet in elektriciteit. Deze wieken zitten vast aan de hoofdas en de draaiende beweging wordt versneld in een tandwielkast. De snel draaiende as drijft een generator aan die elektriciteit opwekt. In de generator zit een grote magneet. Komt de generator in beweging? Dan komt de magneet ook in beweging, hij gaat draaien. Door die draaiende beweging ontstaan er geladen deeltjes die ook heel snel bewegen, daarmee ontstaat er elektriciteit. Het werkt hetzelfde als een fietsdynamo: die doet het ook alleen wanneer je fietst. Door de beweging gaat de magneet in de dynamo draaien en krijg je elektriciteit en je elektriciteit.

Hoeveel elektriciteit wekt een windmolen op?

Dat hangt af van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld de locatie en de windsnelheid. En: hoe hoger een windmolen is, hoe meer wind hij kan vangen. Gemiddeld leveren windmolens op zee meer stroom op dan windmolens op land. Op zee waait het nu eenmaal vaker en harder. De energie die ze opwekken drukken we uit in MegaWatt. Op land is dat gemiddeld 2 tot 3 MW, op zee zo’n 5.

Maakt de windrichting nog uit voor windenergie?

De wind waait vanuit verschillende richtingen. Een windvaan boven op de molen meet uit welke richting de wind komt. Een motor, de kruimotor, draait de gondel precies met de wieken naar de wind. Pitch-motoren draaien de wieken zelf in of uit de wind. Zo profiteert de windturbine steeds optimaal van de windsnelheid en windrichting.

CO2-gecompenseerd gas van ENGIE

Voor veel Nederlanders is het nog niet mogelijk om gasloos te wonen. Je kunt daarom via ENGIE kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Hierbij investeert Engie namens jou in projecten die de uitstoot van het gasverbruik compenseren.

Schone kooktoestellen voor wereldwijde CO2-reductie

Een gemiddeld Nederlands huishouden zorgt met het gebruik van gas om te koken, douchen en verwarmen van het huis voor een uitstoot van ongeveer 2.642 kilogram koolstofdioxide (CO2) per jaar. Voor grote huishoudens en bedrijven is de uitstoot vaak nog hoger. Broeikassen zoals CO2 dragen bij aan klimaatverandering. Om de uitstoot van CO2 te compenseren, investeert Engie in hun eigen Gold Standard cookstove (kooktoestel) projecten in Eritrea, Ethiopië en China. Door de inzet van deze schone kooktoestellen, is er tot 70% minder hout of houtskool nodig. Op deze manier dragen de kooktoestellen bij aan minder ontbossing, een betere luchtkwaliteit en wereldwijde CO2-reductie.

Verbeteren van leefomstandigheden

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op een open vuur. De rook die daarbij vrijkomt, is enorm slecht voor de gezondheid. Deze manier van koken heeft een grote impact op het klimaat. Daarnaast heeft het ook impact op de economische en sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die iedere dag uren bezig zijn met hout sprokkelen en koken. Schone kooktoestellen dragen bij aan het verbeteren van deze leefomstandigheden.

In de praktijk

Momenteel is Engie al in drie landen actief met een cookstove project: Eritrea, Ethiopië en China. Met het deze projecten voorzien wij de lokale bewoners van schone kooktoestellen en trainen we hen in het gebruik hiervan. De vermindering van de CO2-uitstoot door deze projecten, compenseert de uitstoot van het gasverbruik van onze klanten met CO2-gecompenseerd gas.

Bomen planten in Nederland

Naast de investering in de cookstove projecten, doneert Engie aan de Stichting Trees for All. Dit doen zij namens iedere klant die kiest voor een energiecontract met CO2-gecompenseerd gas. Trees for All plant hiermee bomen, in én buiten Nederland. Want bomen zetten CO2 om in zuurstof.

Veelgestelde vragen over CO2-gecompenseerd gas

Wat is het doe van CO2-compensatie projecten?

De bevolking in Eritrea, Ethiopië en China is zeer afhankelijk van biomassa als brandstof. Deze afhankelijkheid heeft grote gevolgen: ontbossing, verlies van biodiversiteit, bodemverdeling, luchtvervuiling, CO2-uitstoot en bijkomende gezondheidsproblemen door de rook en het urenlang zoeken naar brandhout. Het doel van de Gold standard cookstove (schone kooktoestellen) projecten is om het leven van de bewoners in de regio’s te verbeteren door hen te voorzien van efficiënte kooktoestellen. Deze kooktoestellen hebben 60 tot 70% minder hout nodig dan het gebruikelijke koken op open vuur. Hierdoor daalt de vraag naar hout aanzienlijk en wordt er een flinke CO2-reductie gerealiseerd

Wat betekend Gold Standard?

De Gold Standard is de strengste standaard voor klimaatprojecten die CO2 reduceren. Hiermee kunnen de organisaties de CO2-uitstoot die hun producten en diensten veroorzaken, neutraal maken. De standaard is ontwikkeld door een groep NGO’s onder leiding van het Wereld Natuur Fonds met als doel klimaatprojecten te ondersteunen. Projecten die niet alleen CO2 reduceren, maar ook een meetbare bijdrage aan duurzame ontwikkeling leveren. Met andere woorden: het klimaatproject is gegarandeerd betrouwbaar en de lokale bevolking profiteert ervan mee. Het project draagt bij aan Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Welke impact hebben CO2-compensatie projecten?

In 2019 heeft Engie samen met hun klanten die kozen voor CO2-gecompenseerd gas 44.311 ton CO2 gecompenseerd. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van:

 • 5000 huishoudens
 • Ongeveer 23.000 retourvluchten van Amsterdam naar New York
 • Ruim 4.000 keer met de auto rondom de evenaar

Bekijk de gehele impactrapportage van de Climate Neutral Group.

Kan ik ook CO2-gecompenseerd gas afnemen voor mijn onderneming?

Als zzp’er of mkb’er kun je ook CO2-gecompenseerd gas afnemen via ENGIE. Je leest er meer over op deze pagina voor zzp’ers en mkb’ers.

Energiekosten berekenen

In 1 minuut jouw energiekosten berekenen

Benieuwd wat jouw maandbedrag is voor de energie van ENGIE? Deze energieleverancier helpt je met het berekenen van jouw energiekosten. Aan de hand van je stroom- en gasverbruik, toont Engie direct jouw energiekosten. Als je je verbruik niet weet, helpen zij je deze in te schatten op basis van jouw woonsituatie. Zo weet je snel wat jij op je energiekosten kunt besparen. Iedere maand weer. Bereken hier dus snel je energiekosten en bekijk onze voordelige energietarieven.

Jouw voordelen als klant van ENGIE

 • Een lage energierekening dankzij scherpe tarieven
 • Grip op je energiekosten en verbruik met de gratis ENGIE-app
 • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

Bereken direct je energiekosten

Zo simpel is overstappen naar ENGIE

 • Bereken je maandbedrag. Binnen 1 minuut heb je je maandbedrag berekend en heb je de overeenkomst voor energie afgesloten.
 • Overeenkomst in je mail: Engie verstuurt de overeenkomst naar je mailbox. Zo weet je precies wat er is afgesproken.
 • Twee weken bedenktijd: Je hebt 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je alsnog kosteloos je contract annuleren.
 • Je huidige leverancier: Engie neemt contact op met je huidige leverancier om je lopende contract op te zeggen.
 • De levering start: Engie start de energielevering op de afgesproken datum. Welkom, fijn dat je er bent!

Bereken je maandbedrag

Veelgestelde vragen over energiekosten berekenen

Hoe bereken ik mijn energiekosten bij ENGIE?

Het berekenen van je energiekosten per maand gebeurt op basis van je stroom- en gasverbruik. Door allereerst je postcode en huisnummer in te vullen, weet Engiemeer over jouw woonsituatie en het energieverbruik dat daarbij past. Je kunt vervolgens het exacte verbruik invullen of (als je dit niet weet) het energieverbruik in te laten schatten.

Ik weet mijn energieverbruik niet. Wat nu?

Weet je je exacte stroom- en gasverbruik niet? Geen probleem. Je kan je verbruik dan door Engie laten schatten. Dit doen zij op basis van de type woning waarin je woont, met hoeveel mensen je samenwoont en of je zonnepanelen hebt. Het geschatte energieverbruik wordt dan automatisch voor jou berekent. Klik op de knop ‘Ik weet mijn verbruik niet’ bij het berekenen van je energiekosten, om jouw verbruik door Engie te laten schatten.

Hoe zijn mijn energiekosten opgebouwd?

Elke maand maak je een termijnbedrag over naar jouw energiemaatschappij voor de levering van stroom en gas. Alleen is niet het volledige bedrag voor de leverancier bedoeld. De energieprijzen bestaan naast de leveringskosten ook uit netbeheerkosten en overheidsheffingen. Om het voor jou simpel te houden, ontvang je hiervoor één rekening. Engei draagt de netbeheerkosten en overheidsheffingen vervolgens over naar de netbeheerder en de overheid. Al deze verplichte extra kosten en heffingen neemt Engei automatisch mee in het berekenen van je energiekosten. Zo word je niet verrast en weet je exact wat je maandelijks kwijt bent aan energie.

Kan ik ook energiekosten berekenen voor een nieuwe woning bij ENGIE?

Heb je net een nieuwe woning of ga je binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om het afsluiten van een energiecontract niet te vergeten. En dat is jammer, want op een koud huis zonder stroom zit niemand te wachten. Weet je het adres van je nieuwe woning? Dan kan je gelukkig eenvoudig bij Engie je energiekosten berekenen en een energiecontract afsluiten. Dan zit je er straks in ieder geval warmpjes bij.