Geld besparen op je Energie? Bekijk de Energie Deal.

Energie van UnitedConsumers

Gas en elektra afsluiten én besparen op jouw energie lasten? Dan ben je bij UnitedConsumers aan het juiste adres!

UnitedConsumers berekent iedere maand de gemiddelde energieprijs van de tien grootste energieleveranciers in Nederland. Jij ontvangt hier altijd 10% korting op, een welkomstbonus en uitstekende service.

Zo ben je altijd verzekerd van goedkope energie. Het enige dat je hoeft te doen is aanmelden. UnitedConsumers regelt de rest.

1 jaar Energie Deal

 • vaste prijs stroom en gas.
 • Weten waar u aan toe bent met een korte looptijd
 • € 20,00 welkomstbonus

3 jaar Energie Deal

 • Vaste prijs stroom en gas.
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
 • € 120,00 welkomstbonus

1 jaar Energie Deal

 • variabele prijs stroom en gas
 • Variabele tarieven kunnen stijgen, maar ook dalen.
 • € 20,00 welkomstbonus

Energie met 10% korting op de gemiddelde energieprijs bij alle Energie Deals!

 • 100% windenergie bij UnitedConsumers
 • Altijd 10% korting op gemid. energieprijs
 • UnitedConsumer betaald en uw opzegboete
 • Prijswinnende klantenservice!

Energietarieven: kiest u voor vast of variabel?
In Nederland heeft u de keuze uit twee verschillende tarieven: vaste en variabele energieprijzen voor gas en stroom. De vaste energietarieven liggen gedurende het contract vast en veranderen niet. Variabele tarieven worden jaarlijks in januari en juli vastgesteld.

Hoe werkt de korting?

Voor ruim 500.000 deelnemers koopt UnitedConsumers energie in. Het inkoopvoordeel dat UnitedConsumers daarmee krijgt? Dat geeft UnitedConsumers aan jou. Bij UnitedConsumers krijg je namelijk 10% korting op de gemiddelde landelijke energieprijs. Deze unieke korting ontvangt je aan het einde van het contractjaar in de online bespaartegoed. Je kunt het laten uitkeren op jouw bankrekening. Wanneer je dat uitkomt!

Gloeilampen die vastgehouden worden in de zon

Waarom overstappen van energieleverancier?

Elk jaar veranderen de energieprijzen en elk jaar loopt jouw huidige contact af bij de huidige energieleverancier. Waarom niet kijken of het goedkoper kan!

Uiteraard kan het voorkomen dat je maandelijks op hetzelfde uitkomt, als wat je nu betaald bij de huidige energieleverancier. Denk je het is goed zo en laat mijn huidige contract gewoon doorlopen. Dat is een optie, maar vergeet niet dat vele energiemaatschappijen er alles aan doen om nieuwe klanten te verwelkomen met extraatjes. Zoals cashback acties, wat al honderden euro’s kan opleveren. Meestal wordt er ook nog korting gegeven op energie zodat alles bij elkaar tot  € 400,- per jaar op kan lopen.

Veel gestelde vragen Energieleveranciers

 Wat gebeurt er aan het einde van mijn contract?

Wanneer je vaste contract afloopt gaat deze automatisch over in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je boetevrij opzeggen wanneer jij wilt. De opzegtermijn is maximaal een maand. Een contract voor onbepaalde tijd is vaak wel duurder dan een vast contract. We raden je aan om twee maanden voor het einde van je contract een nieuw (vast) contract aan te vragen.

Wanneer kan ik overstappen?

Je kunt in principe altijd overstappen van energieleverancier. Als je nog een lopend contract hebt, kun je wel een boete krijgen.

Wat is een termijnbedrag?

Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan je energieleverancier. Dat is het termijnbedrag. Je betaalt als het ware vooruit op de jaarafrekening. De energieleverancier schat je termijnbedrag in op basis van historisch verbruik van je woning.

Kun je overstappen met stadsverwarming?

Met stadsverwarming kun je niet je eigen energieleverancier voor gas uitkiezen. De leverancier die het systeem heeft aangelegd heeft monopolie op de levering. Je kunt wel de leverancier voor je stroomaansluiting zelf kiezen en afsluiten. Dat werkt precies hetzelfde als overstappen voor energie (stroom en gas).

Wat zijn dal- en piekuren?

Met een dubbele meter betaal je tijdens daluren minder voor stroom dan tijdens piekuren. Je hebt dan een dubbeltarief. Met een enkele meter betaal je altijd hetzelfde. Dan heb je een enkeltarief. Hoe dit precies werkt lees je op onze pagina over daluren.

Moet ik zelf mijn oude energieleverancier opzeggen?

Nee dat hoeft niet. Zodra je je bij een nieuwe energieleverancier aanmeldt krijgt je huidige leverancier hiervan bericht. Ga je verhuizen en wil je je energiecontract opzeggen? Dan moet je het wel zelf aan je oude leverancier laten weten.

Moet ik een andere meter als ik overstap?

Nee. Je nieuwe energieleverancier gebruikt gewoon je huidige meter en aansluiting. Sommige leveranciers willen wel dat je een slimme meter hebt. Tussen 2015 en 2020 krijgen alle Nederlandse huishoudens een slimme meter aangeboden. Op de website van jouw netbeheer zie je wanneer jij er een krijgt. Vervroegde plaatsing is meestal mogelijk, maar dan betaal je er wel voor.

Hoe werkt een welkomstkorting?

Bij sommige contracten krijg je een welkomstkorting. Deze zie je dan duidelijk in de energievergelijker staan. Zo’n korting kan oplopen tot wel € 300,-. In de vergelijker berekenen we deze korting door in de kosten per jaar. Je krijgt deze korting vaak op de jaar- of eindafrekening. Als je eerder vertrekt dan krijg je deze meestal niet.

Kan ik zonder stroom en gas komen te zitten tijdens een overstap?

Je komt nooit zonder energie te zitten. De oude leverancier stopt pas met leveren als de nieuwe het contract overneemt. Het is een administratieve handeling. Uiteindelijk is je netbeheerder namelijk verantwoordelijk voor het daadwerkelijk leveren van de energie.

Kan ik mijn energiecontract meenemen als ik ga verhuizen?

Ja. Je kunt je huidige energiecontract meenemen naar je nieuwe adres. Breng je energieleverancier zo snel mogelijk op hoogte. Het liefst zodra de datum van de sleuteloverdracht bekend is.

 Bij wie geef ik de meterstanden door bij een overstap?

De nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor de meterstanden. Jouw nieuwe leverancier vraagt deze vanzelf bij je op of leest je slimme meter uit. Je beginstand is dan bekend. Je nieuwe leverancier zal de standen ook doorgeven aan de oude. Zo kan je oude leverancier de eindafrekening opmaken.

Hoe weet de nieuwe energieleverancier wanneer mijn contract afloopt?

Als klant moet je zelf aangeven wanneer je oude energiecontract afloopt, dit is leidend voor de energieleverancier. In onze energievergelijker kun je de einddatum van je huidige contract invullen.