NLE Energie Info

Energieleverancier NLE Energie

 • Groene windstroom 
 • Knetterscherpe tarieven 
 • Wij regelen de overstap

Niet zomaar een energiemaatschappij

NLE (voorheen de Nederlandse Energie Maatschappij) is een onafhankelijke, jonge en innovatieve energiemaatschappij die de energieprijzen graag laag houdt. En andere energieleveranciers uitdaagt dat ook te doen. NLE Energie maakt hun hard voor begrijpelijke taal en transparantie in de energiemarkt. Dat doen ze al sinds 2005 met veel plezier én tegen knetterscherpe energieprijzen.

Energie aanvragen bij NLE

Wil je energie aanvragen? Dat is zo gepiept met onze overstapservice! Na je aanmelding via dit aanmeldformulier ontvang je binnen een uur je energiecontract. Ook zegt NLE Energie het huidige contract voor je op bij je huidige energiemaatschappij. Controleer wel even de einddatum van je huidige contract. Het overstapproces bij NLE duurt namelijk maximaal 35 dagen. Als je op dit moment nog ergens anders energie afneemt, is het dus handig om je nieuwe contract op tijd (minimaal 35 dagen van tevoren) aan te vragen. Welkom bij NLE (voorheen de Nederlandse Energie Maatschappij)!

Met spoed energie aanvragen

Energie aanvragen, je denkt er niet iedere dag over na. Het kan zomaar gebeuren dat je tijdens je verhuizing bedenkt dat je nog energie moet aanvragen. Gelukkig kun je bij NLE een spoedlevering voor energie aanvragen. Dan levert NLE Energie je zo snel mogelijk stroom en/of gas. NLE rent dan nóg harder voor je zodat je niet zonder energie komt te zitten. Vraag dus snel je energie aan bij NLE. Kom erbij!

NLE Energie is de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland. NLE Energie breekt markten open en houden de concurrentie scherp. Voor jou.

Knetterscherpe tarieven bij NLE Energie

NLE Energie daagt al sinds 2005 de Nederlandse energiemarkt uit. NLE Energie is dus ervaren energie-inkopers. En dat pakt goed uit. Voor jou. De energietarieven van NLE Energie zijn altijd knetterscherp. En aan het eind van je contract laat NLE Energie je niet ‘in slaap vallen’. Je krijgt gewoon een knetterscherp aanbod.

Over NLE

NLE (voorheen de Nederlandse Energie Maatschappij) is sinds 2005 actief op de Nederlandse energiemarkt. Vanaf dag één daagt NLE Energie traditionele marktpartijen uit. Want NLE gelooft: hoe meer concurrentie des te lager de energieprijzen. Het uitdagen en scherp houden van traditionele markten en marktpartijen is de missie van het bedrijf.

100% windstroom van Nederlandse of Europese windparken

En altijd knetterscherpe energieprijzen

De toekomst van de energievoorziening is groen. Daarom bied NLE 100% windstroom aan. Maar je wil ook niet te veel betalen. Daarom zijn de energieprijzen van NLE altijd knetterscherp. Want uitdagen, dat doet NLE ook op prijs.

Zelf kiezen bij NLE

Bij NLE kun je zelf kiezen waar je wil dat je elektriciteit vandaan komt. NLE vind duurzame energie belangrijk, daarom krijg je de keuze uit 2 duurzame energiebronnen: Europese wind en Nederlandse wind.

Groen: Europese wind. Europese windenergie kost een gemiddeld huishouden ongeveer €1,89 per jaar extra ten opzichte van grijze stroom.

Groen: Nederlandse wind. Als je kiest voor Nederlandse windenergie, kies je voor elektriciteit die is opgewekt in Nederland en daardoor bijdraagt aan de verduurzaming van ons land. Nederlandse windenergie kost een gemiddeld huishouden ongeveer €12,00 per jaar extra ten opzichte van grijze stroom.

Ben je al klant bij NLE Energie? Dan kan het zijn dat je elektriciteit wordt opgewekt in waterkrachtcentrales in Europa. Zodra je je contract verlengt, krijg ook jij de keuze uit Europese of Nederlandse windstroom.Bereken jouw tarieven

Energie in Nederland

Duurzame energie(groen)

 • Wind68%
 • Zon0%
 • Water32%
 • Biomassa0%
 • Overige groen0%

Gewone energiebronnen

 • Kolen0%
 • Aardgas0%
 • Kernenergie0%
 • Overige grijs0%

Millieuconsequenties

0,000 (gram per Kwh):
(geen uitstoot)

CO2

0,000 (gram per Kwh):
(geen radioactief afval)

Europese en Nederlandse windenergie

Wij bieden windenergie aan opgewekt door zowel Europese als Nederlandse windmolens.

20% NL wind

80% EU wind

Met de overstapservice van NLE kun je snel, makkelijk en zonder zorgen overstappen van energieleverancier.

Wij verzorgen de volledige overstap. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Wel zo makkelijk. De energielevering loopt tijdens deze overstap gewoon door. Je komt dus geen moment zonder energie te zitten. Gelukkig maar.

Hieronder is het overstapproces voor je uitgewerkt.

Overstappen naar NLE Energie

Van aanmelding tot levering

1. Bevestiging aanmelding + energiecontract

Je ontvangt binnen een minuut een bevestiging van je aanmelding. In deze bevestiging vind je je contract, je tarieven, de startdatum van de levering en je inloggegevens voor Mijn NLE.

2. Wettelijke bedenktijd

Vanaf het moment dat NLE Energie je energiecontract naar je verzonden heeft, gaat de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen in. Binnen de bedenktijd kun je het energiecontract annuleren zonder opgaaf van reden. Maar NLE houd je er natuurlijk veel liever gewoon bij!

3. Overstapservice

Met de gratis overstapservice van NLE Energie regelen zij de volledige overstap. NLE zegt het contract op bij je huidige leverancier en zorgen dat je tijdens de overstap niet zonder energie komt te zitten.

4. Je termijnbedrag

7 werkdagen voor je overstap ontvang je een e-mail van NLE waarin NLE je termijnbedrag en het eerste incassomoment bevestigen. De daaropvolgende termijnbedragen worden steeds op of omstreeks de laatste werkdag van iedere maand geïncasseerd.

5. Verzoek meterstanden / uitlezen slimme meter

Heb je een slimme meter? Dan leest NLE Energie de beginstanden automatisch uit. Als je geen slimme meter hebt, ontvang je van NLE een e-mail waarin NLE om de meterstanden vraagt. Je geeft de meterstanden gemakkelijk online door. De beginstanden gebruikt NLE aan het einde van het leveringsjaar om de jaarnota op te maken.

6. Start levering

De geplande startdatum van de levering staat vermeld in de bevestiging van je aanmelding. NLE Energie zegt het contract met je huidige leverancier op per die datum.

Overstappen naar NLE Energie

Stap nu over naar NLE Energie

Overstappen energieleverancier

Wil je minder betalen voor energie en overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Dan zit je bij NLE helemaal goed! Bij NLE Energie kun je gebruikmaken van een gratis overstapservice. Ook profiteer je van knetterscherpe tarieven én krijg je als nieuwe klant een mooie ‘Kom erbij’-bonus tot wel € 200,00. Ben je benieuwd naar de scherpe energietarieven die NLE biedt? Vul dan je huidige verbruik in en zie direct hoeveel je kunt besparen op je energierekening.

Waarom overstappen naar NLE?

Kies net als honderdduizenden andere Nederlanders voor NLE en start direct met besparen op je energierekening. Wat NLE heeft.:

 • 100% groene stroom;
 • Knetterscherpe en vaste tarieven;
 • NLE regelt de overstap;
 • Écht goede service via allerlei kanalen.

Wordt dit je eerste energiecontract?

Ga je voor het eerst zelfstandig een woning betrekken en wil je hierbij een contract voor energie afsluiten bij NLE? Dan hoef je geen gebruik te maken van onze overstapservice. Je kunt je eenvoudig aanmelden via NLE Energie. Hier kun je je adresgegevens invullen en je geschatte energieverbruik doorgeven. Geen idee wat je energieverbruik wordt? NLE kan aan de hand van het type huis en het aantal personen een schatting voor je maken. Hierbij houd NLE Energie rekening met het historische verbruik op jouw adres. Aan de hand van dit gemiddelde verbruik wordt je termijnbedrag bepaalt. Denk je dat het voorgestelde termijnbedrag te hoog is? Niks aan de hand! Je kunt je termijnbedrag altijd zelf verhogen of verlagen. Dit regel je eenvoudig zelf via Mijn NLE.

Jokkebrokken

Hoe groen is groen?

Chips kan niet light zijn. Zalmforel bestaat niet. Een haasje komt niet altijd van de os. En boter blijft vet, zelfs als er ‘dieet’ op staat. NLE weet dat het niet helemaal, of zelfs helemaal niet klopt, maar we willen het zo graag geloven. En, nou komt het: ook als je denkt dat je echt groene stroom hebt, is dat waarschijnlijk niet zo. NLE vindt dat het tijd is geworden dat ook dat verhaal verteld wordt. Door een energieleverancier.

Waarheid als een poe

In Nederland wordt niet eens genoeg groene stroom opgewekt om te leveren aan iedereen die daar om gevraagd heeft. Bovendien wordt het grootste deel van de in Nederland geproduceerde groene stroom opgewekt uit zogeheten biomassa. Weet je wat dat meestal is? Houtsnippers. Die worden gewoon meegestookt in de zo vervuilende kolencentrales.

En nou denk je vast: oei. Maar het wordt nog erger. Energieleveranciers maken hun grijze stroom groen door certificaten te kopen. De zogenaamde Garanties van Oorsprong (GvO’s). Dat is wettelijk zo geregeld. Zulke certificaten kun je bijvoorbeeld in Noorwegen kopen bij waterkrachtcentrales. Dat klinkt best groen toch? Maar weet je hoeveel het ons in 2012 kostte om met GvO’s een gemiddeld Nederlands gezin een jaar lang 100% groene stroom te leveren? Nou? €1,44. Eén euro en vierenveertig cent.

Alle grote energieleveranciers in Nederland (NLE dus ook) bezondigen zich hieraan. Maar niemand vertelt erbij dat die certificaten geen pepernoot meer kosten. Waarom vertelt NLE het dan nu? Omdat NLE - vergeef het NLE de woordspeling - het licht hebben gezien: steeds meer consumenten willen gewoonweg het eerlijke verhaal horen.

NLE Energie is ervan overtuigd dat energiebedrijven alleen een toekomst hebben als ze transparant worden. De missie van NLE haar onderneming was en is om de energiemarkt open te breken. Dit is de volgende stap. Je hoort nog van hun.

Altijd een lage prijs

‘Hoezo kan NLE Energie goedkoper zijn dan de traditionele energiebedrijven? Het antwoord daarop is simpel: NLE heeft lagere kosten. En zij kopen direct voor hun klanten in en hebben daardoor lagere energieprijzen.

Lage prijzen

NLE bestaat sinds 2005. NLE is een nieuwkomer in de vrije energiemarkt. Daardoor heeft NLE Energie geen last van een ‘erfenis’ waar traditionele energiebedrijven mee kampen. Geen verouderde systemen, gebouwen en grote wagenparken. Bovendien heft NLE een ondernemersgeest. Daardoor kunnen zij dezelfde aantallen klanten bedienen met vier keer minder mensen. Dat voordeel geeft NLE door aan hun klanten. Goedkope energie voor jou dus.

NLE staan bekend om hun spraakmakende reclames. Maar weet je waar zij écht goed in zijn? Inkopen. En als NLE Energie inkoopt, dan doen ze dat direct voor hun klanten. Een traditioneel energiebedrijf niet. Dat heeft een handelsbedrijf dat de hele dag energie koopt en verkoopt. Daar wordt van oudsher het grote geld verdiend. Wist je dat een kuubje gas in de regel al zo’n zeven keer is gekocht en verkocht voordat het uit je fornuis stroomt? Het voordeel van direct inkopen geeft NLE Energie ook aan hun klanten. Goedkope energie voor jou dus.

Ook qua klantgerichtheid willen zij als NLE de markt scherp houden. NLE wilt het anders doen dan de traditionele energiebedrijven. Beter.

Daarom zijn zij sinds enkele jaren extreem gefocust op onze klanten. NLE Energie kan wel zeggen – net als onze traditionele collega’s – dat ze investeren in hun mensen, systemen en processen om het steeds beter te doen (wat ook zo is), maar het resultaat telt. Daarom publiceren zij als enige energiebedrijf hun klanttevredenheidscijfers en ‘recensies’. Gemeten en verzameld door een onafhankelijk bureau. En zonder dat daarop redactie plaatsvindt (afgezien van schuttingtaal).

De medewerkers krijgen gemiddeld een cijfer boven de 8. Dat is mooi, maar nog niet genoeg. Het doel als energieleverancier is om de beste klantenservice van Nederland te worden. Niet alleen in de energiemarkt, maar van het hele land.

Geen slapers

‘Toen NLE Energie in 2005 NLE oprichtten en zij aan ervaringsdeskundigen vroegen hoe je een succesvol energiebedrijf kunt opzetten, kregen zij telkens hetzelfde antwoord.

“Zoveel mogelijk klanten werven en die zo snel mogelijk in slaap laten vallen.” Dat is het bedrijfsmodel van de traditionele energieleverancier. Deze maakt haar winst op de zogenoemde ‘slapers’ (NLE heeft inmiddels vernomen dat ‘slapers’ als term bij enkele grote energiebedrijven is vervangen door ‘loyals’ ;-)).

Zo doen ze dat niet bij NLE. NLE Energie belooft dat ze je niet in slaap laten vallen. Ruimschoots voor het einde van je lopende contract word je door NLE actief benaderd met opnieuw een scherpe energieaanbieding. NLE houdt je graag als klant en je kunt lekker blijven zitten.

Kussen

Begrijpelijke taal

Geen abracadabra

De energiemarkt is van oudsher een branche van techneuten. En die gebruiken graag moeilijke woorden. Daarnaast denken ze dat jij als klant de hele dag geïnteresseerd bezig bent met energie. NLE weet dat dat niet zo is.

Vergrootglas

Daarom gebruikt NLE als NLE altijd begrijpelijke taal. NLE praat met jou gewoon Nederlands. En doen ze dat volgens jou niet? Laat het hun weten. Als NLE Energie het met je eens is, sturen ze jou het boekje ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ van Paulien Cornelisse.

Lobby voor begrijpelijke taal

Uit eigen onderzoek van NLE bleek in 2011 dat de traditionele energiecontracten van energieaanbieders onbegrijpelijke zoekplaatjes werden gevonden. Daarom heeft NLE voor jou het eerste écht begrijpelijke energiecontract ontwikkeld. De klanten waarderen dit energiecontract inmiddels met een rapportcijfer 8,3.

Besparingstips van NLE

Energie besparen: aan de slag

Energiebesparende maatregelen worden een steeds belangrijker onderdeel van onze samenleving. Steeds meer mensen denk na over het vraagstuk “hoe kan ik energie besparen”. Ieder huishouden heeft namelijk te maken met een jaarlijkse, vaak hoge, energierekening. Deze vaste kostenpost kan flink naar beneden worden gebracht door energiebesparende maatregelen op de juiste manier in te zetten. Een groot deel van de bespaartips die je op internet kunt vinden gaan over zuiniger leven, goedkoper boodschappen doen en onnodige luxe afschaffen.

Kansen moet je grijpen

Maar binnen het huishouden zijn er ook genoeg bespaartips om je energierekening omlaag te brengen en dus de vaste kostenpost terug te dringen. Energie besparen, waar moet je op letten? Welke apparaten in huis zorgen voor het meeste energieverbruik en hoe kan je dit verminderen? Belangrijke vragen om te beantwoorden, zodat je aan de slag kunt met energie besparen. Energiebesparing is niet alleen goed voor je portemonnee, je steunt ook het milieu.

Goedkope en gemakkelijke besparingstips

Je hebt natuurlijk zelf de controle over het gebruik van je verwarming, water en apparaten. Energie besparen begint dus bij jezelf. Houd er rekening mee dat ook een gedeelte van je energie verbruik daarentegen afhankelijk is van het type woning en je gezinssituatie. In een flat met 2 personen verbruik je immers minder energie dan in een vrijstaande woning met een groot gezin. Ook het bouwjaar van je woning, met name isolatie (hoe ouder, hoe slechter), beïnvloedt je energierekening. Houd hier dus rekening mee bij het bekijken van de bespaartips hieronder.

Wil je wel besparen, maar heb je weinig financiële ruimte om hier in te investeren? Er zijn genoeg dingen waar je op kunt letten om energie te besparen zonder dat dit veel moeite of geld kost.

Lees hier de top 10 bespaartips:

Energielabels A (+++)
Energiezuinige apparaten, herkenbaar aan energielabel A (+++), helpen je om energie te besparen. Op het energielabel staat ook vaak het gemiddeld verbruik per jaar in kWh vermeld. Bij de aanschaf van nieuwe apparaten is het dus handig hier goed op te letten. Heb je een koelkast of vriezer in huis die al langer dan 10 jaar meegaat? Vervang deze voor een nieuw, zuiniger apparaat en je besparing kan oplopen tot wel €200,00 op jaarbasis.
Televisie
We zitten bijna een kwart van ons leven voor de televisie. Op je televisie verbruik kun je ook energie besparen. Het is dus slim om na te denken over de aanschaf van het juiste scherm. Led-lcd televisies zijn het energiezuinigst. Lcd-televisies en plasmatv’s zijn minder zuinig. Ook de grootte van het scherm is belangrijk voor het stroomverbruik. Een klein scherm gebruikt immers minder stroom. Een besparingstip die je op jaarbasis €20,00 oplevert.
Kleren drogen
Hang je kleren op om ze te drogen in plaats van de droger te gebruiken. Energie besparen in de buitenlucht. Zo verdien je al snel zo’n €25,00 op je jaarnota voor energie terug.
Wasmachine
Energie besparen tijdens de wekelijkse wasjes kan je door 30 graden te wassen in plaats van 40 graden. De was wordt net zo schoon en dit is ongeveer 30% zuiniger. Dit is een tip onder het motto ‘alle kleine beetjes helpen’, want het levert je €5,00 per jaar op. De temperatuur van 60 graden verlagen naar 40 graden levert meer op: €20,00.
Verwarming
Zet de verwarming ’s nachts op 15 graden in plaats van op 17 graden (het is een fabel dat de verwarming dan ’s ochtends meer energie nodig heeft om op te warmen) en je bespaart al gauw €80,00 op jaarbasis. Zet je de verwarming een uur voordat je gaat slapen al op 15 graden, dan bespaart dat nog eens extra €20,00 per jaar. Snel en eenvoudig verdiend toch? Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn!
Naden en kieren dichten
Energie besparen in een tochtig huis? Dat valt vaak niet mee. De verwarming gaat een graadje hoger en de energierekening stijgt. Wat goed helpt, is het dichtmaken van naden en kieren. Dit kun je makkelijk zelf met tochtstrips, tochtband of ander materiaal. Ook een brievenbusborstel helpt. Een comfortabelere temperatuur en je bespaart €50,00 per jaar.
Douchen
Neem korte douches in plaats van uitgebreid te badderen en gebruik speciale douchekoppen om warm water te besparen. Een bespaartip wat je zo’n €25,00 per jaar scheelt. Ook een energiebesparende douchekop zal zijn aankoop snel terugverdienen en helpt je bij het besparen van water.
Radiatorfolie
Met radiatorfolie verlies je minder warmte en hoeft de verwarming niet zo hard te stoken. Je koopt radiatorfolie bij de doe-het-zelf-zaak en plakt het heel eenvoudig zelf achter de radiator. Zo bespaar je gemiddeld zo’n €25,00 per jaar.
Sluipverbruik
Zet lichten, tv’s, computers en andere apparaten uit wanneer je ze niet gebruikt. Niet op stand-by (want: sluipverbruik), maar helemaal uit. Een apparaat dat op stand-by staat verbruikt namelijk nog steeds stroom. Een huishouden is per jaar zo’n 450 kWh (ongeveer €100,00) kwijt aan stand-by verbruik. Door deze volledig uit te zetten kan je energie besparen en daarmee ook je energierekening verlagen.
Spaarlampen
Heb je nog gloeilampen in huis? Vervang deze dan door energiezuinige led- en spaarlampen. Begin met de lampen die je het vaakst aan hebt. Als je alleen nog maar spaarlampen gebruikt, bespaar je ongeveer €60,00 per jaar.

Energie besparen: stop met overladen!

Energie besparen zit ‘m dus al in de kleine dingen en je dagelijkse routines. Juist met deze apparaten kun je met kleine aanpassingen energie besparen. Denk aan je laptop en mobiel. We kiezen er vaak voor om deze ‘s nachts op te laden. Wanneer de apparaten al zijn opgeladen (meestal na een paar uur) maar nog aan de oplader liggen, verbruiken ze evenveel stroom. Stroom die niet meer nodig is om het apparaat op te laden, maar waar jij wel voor betaalt. Dit kan je een hoop onnodige kosten opleveren. Dus stop jij je telefoon voor het slapen gaan in het stopcontact, dan zou je dit nog weleens wat euro’s kunnen kosten, terwijl dit niet nodig is! Laad je apparaten op een ander moment op, je energiebesparing zal zeker toenemen.

Een elektrische tandenborstel kan zonder dat je je hier bewust van bent ook de nodige stroom kosten. Staat deze toevallig altijd op een vaste plek in de badkamer? In de oplader, die in het stopcontact zit? Dan verbruikt de oplader ook dag en nacht stroom, terwijl dit niet hoeft. Zonde van je geld. Energie besparen kan dus al door opladers niet standaard op je apparaten aan te sluiten.

Energiebesparende maatregelen

Met de bovengenoemde energiebesparingtips kom je een heel eind, maar er zijn nog andere manieren om geld te besparen. Een goed geïsoleerd huis zorgt voor lage(re) energiekosten en is lekker comfortabel. Doordat de verwarming minder vaak aan hoeft, bespaar je stookkosten. Beter voor het milieu én voor je portemonnee. Een echte win-winsituatie dus. .

Kleinere isolatiemaatregelen aan je huis zoals tochtstrippen, radiatorfolie en dubbel glas helpen je bij energiebesparing. Deze houden het huis warmer waardoor je bespaart op gas, het duurste energieproduct.

De klapper op het gebied van energiebesparing: het isoleren van je vloer, muur en dak. Dit zal je zeker helpen om je energierekening omlaag te brengen. Door je huis goed te isoleren hou je meer warmte in huis en bespaar je energie. In het huis hieronder kun je gemakkelijk zien wat de belangrijkste isoleer- en besparingstips zijn. Energie besparen is voordelig, maar hoe voordelig? Wij hebben de energiebesparende maatregelen voor je vergeleken met rente op een spaarrekening. Dat is makkelijk kiezen:

Besparingspercentage

Rente op een spaarrekening

Besparingspercentages
Alleen al door een slecht geïsoleerd dak verliest een woning veel van de warmte in huis. Zonde! Door het dak goed te isoleren ga je warmteverlies tegen en bespaar je per jaar ruim €600,00 aan stookkosten. Een bespaartip waarmee je op jaarbasis flink wat geld kan besparen.
De kosten voor gevelisolatie zijn lager dan veel mensen denken. Dit terwijl isolatie een forse besparing van ruim €500,00 op jaarbasis kan opleveren. Bespaar op je energierekening met goede isolatie.
Huizen met vloerisolatie verliezen minder warmte waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken. Na het isoleren van de vloer daalt het gasverbruik op jaarbasis met gemiddeld 325 m³. Dat scheelt 580 kilogram CO2-uitstoot.
Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas en verbeteren het comfort. Bovendien bespaar je bijna €300,00 op je stookkosten. Zo kan je energie besparen en verdient de investering zichzelf terug.
Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken en kan daarmee voorzien in een deel van de stroombehoefte van je huishouden. Wil je nagaan of het mogelijk is om zonnepanelen op jouw woning te plaatsen en wat de geschatte kosten en opbrengsten zouden zijn? Klik dan op het icoontje links. Met de Nederlandse zon kan je dus energie besparen.
Bijna de helft van je energie(kosten) voor warm water kun je besparen als je kiest voor een zonneboiler. Bovendien voorkom je flinke hoeveelheden CO2-uitstoot omdat zonne-energie gebruikt wordt in plaats van fossiele brandstoffen. Een zonneboiler is immers altijd duurzaam: zonlicht raakt nooit op en bij gebruik van zonne-energie komt nauwelijks CO2 vrij. Een bespaartip waar een wat grotere investering voor nodig is, maar uiteindelijk kan zorgen voor een lagere energierekening.

Nog een tip!

Energie besparen begint al bij de aankoop van een nieuw apparaat. Het energielabel vertelt je hoe zuinig het apparaat is. Dit gaat van A+++ tot D. Apparaten met het label A+++ of A++ zullen je helpen bij het energie besparen. Bekijk voordat je iets aanschaft wat het apparaat verbruikt en welk energielabel het heeft, dit gaat je helpen te besparen op je energierekening. Je betaalt misschien iets meer voor een energiezuinig apparaat, maar dit verdien je weer terug via je lagere energierekening. Een oude koelkast vervangen voor een nieuw (zuinigere) koelkast kan je op jaarbasis €200,00 schelen. Check ook altijd het vermogen (watt) wat het apparaat nodig heeft. Kortom, energie besparen start bij de aankoop/vervanging van je elektrische apparatuur.

Extra energiebesparingstip voor je aankoop

Houd de energie slurpers in de gaten

Eén van de slurpers in huis uit het lijstje hieronder? Tja, dat kost behoorlijk wat energie. Sommige apparaten in je huis zullen onder grootverbruikers vallen, denk aan een elektrische boiler, een waterbed en een groot tv-scherm waar je je favoriete programma’s op kijkt. Je kan jezelf al helpen door, zoals hierboven genoemd, goed te letten op het energielabel. Hiernonder de top 10 slurpers die je in de gaten moet houden.

Top 10

Energieslurpers

 1. Electrische boiler
 2. Tuinvijverpomp
 3. Tropisch aquarium
 4. Elektrische kachel
 5. Waterbed
 6. Thuistap
 7. Oude koelkast/vriezer
 8. Amerikaanse koelkast
 9. Airconditioning
 10. Groot televisiescherm
Top 10 energieslurpers

Bovengenoemde besparingstips zijn afkomstig van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en gebaseerd op gemiddelden. Een gemiddelde woning (type rijtjeshuis), een gemiddeld huishouden (van 2,2 personen) en een gemiddeld verbruik van apparaten. De kans dat jij precies gemiddeld bent is heel klein. Persoonlijke omstandigheden, zoals de grootte van je huis en huishouden en de manier waarop je apparaten gebruikt, hebben veel invloed. Deze tips zijn bedoeld om je goed op weg te helpen en de mogelijke besparingen zijn een indicatie op basis van bovengenoemde gemiddelden.

Scherp energieaanbod

Energie besparen begint bij jezelf, maar er zijn natuurlijk nog andere factoren die je erbij helpen. De energiemaatschappij die je belevert bijvoorbeeld. NLE (voorheen de Nederlandse Energie Maatschappij) heeft de energiemarkt in Nederland flink opgeschud. Stroomleveranciers concurreren meer en dat levert prijsvoordeel op voor jou als klant. De energiecontracten van NLE bieden je veel prijsvoordeel. Jij bepaalt zelf hoe lang je de tarieven vast zet en bespaart daarmee aanzienlijk op jouw energierekening. Bekijk de lage energietarieven. Je hoeft je alleen maar bij NLE Energie aan te melden, NLE regelt de rest. Tijdens de overstap loopt de energielevering gewoon door. Je komt dus geen moment zonder stroom of gas te zitten. Veel tevreden klanten gingen je al voor!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.