Meer voor Minder: Online.nl

Online.nl is één van de oudste internet providers van Nederland.

Over Online.nl

Deze quote klinkt ouderwets. Internet is immers allang hét communicatiemiddel. Dit citaat komt dan ook niet uit 2015, maar uit 1994. Toen werd Euronet – de voorloper van wat je nu als Online.nl kent – namelijk opgericht! Daarmee is Online.nl één van de oudste providers van Nederland. Maar Online.nl is ook één van de jongste aanbieders van snel internet, interactieve televisie en goedkoop bellen. Kortom “meer plezier voor minder geld.”

“De verwachting is dat internet zich zal ontwikkelen tot hét communicatiemiddel van de toekomst.” (uit: EuroNet installatiehandleiding)

Stop met teveel betalen voor Internet en TV

Bij Online.nl krijg je MEER maar betaal je MINDER
  • Maximaal internet tot 100 Mb/s bij Online.nl
  • Supersnelle wifi met het Zyxel modem
  • 80+ tv-zenders met gratis ESPN Eredivisie (3 kanalen)
  • 6 maanden korting en géén aansluitkosten
Online.nl mascotte

Betrouwbaar, betaalbaar, innovatief

Of je Online.nl nu als jong of als wat ouder beschouwt, Online.nl is vooral een betrouwbare, betaalbare en innovatieve aanbieder van internet, bellen en televisie. Een aanbieder die interactieve televisie op al je devices mogelijk maakt. En een aanbieder die vindt dat snel internet en belgemak voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Communiceren is immers een levensbehoefte! En dus bied Online.nl je de keuze uit abonnementen die aansluiten op je gezinssituatie en flexibel met je meegroeien.

Interactieve televisierevolutie

Hoewel Online.nl bekend staat om snel internet (ook over glasvezel!) en goedkope telefonie, loopt Online.nl ook voorop in de interactieve televisierevolutie. Bij Online.nl kijk je bovendien niet alleen naar de beste programma’s in de beste kwaliteit, maar beslis je ook zelf waar, wanneer en op welk apparaat je kijkt. Smartphone, tablet, pc en laptop? Buitenshuis je opnames inplannen of bekijken. Een programma dat al begonnen is vanaf het begin kijken met Begin Gemist. Of je favoriete film kijken met Video on Demand. Bij Online.nl zijn je favoriete programma’s altijd beschikbaar. Betaalbaar plezier dus, ook op televisie!

Oude tv

Meer achtergrond

Bijna 25 jaar geleden werd Nederland als tweede land ter wereld (!) aangesloten op internet. Internet was toen nog niet het waanzinnig dichtbevolkte (in willekeurige volgorde) download, gaming, e-mail, video, muziek en sociale netwerk dat het nu is, want alleen gerenommeerde onderzoekscentra en universiteiten hadden toegang tot de online faciliteiten. Dat veranderde in 1993. Vanaf toen mochten alle bedrijven en particulieren zich op de prille digitale snelweg begeven. Online.nl zorgde ervoor dat die snelweg in Nederland bereikbaar werd. In 1993 start Online.nl namelijk onder de naam Euronet.

Jongensboekverhaal

Euronet was het geesteskind van Simon Cavendish en Arko van Brakel. De eerste was een technisch wonderkind, de laatste een commercieel genie. Euronet was het eerste bedrijf ter wereld dat internet ‘in een doos’ via computerwinkels aanbood. “Dat hebben andere providers snel overgenomen,” blikt Arko van Brakel terug in een interview met netkwesties.nl. “Overigens kwam er wel het nodige geluk bij kijken. In november 1994 heeft Arko in zijn naïviteit – hij was net 26 jaar- in het blad N@T gebluft dat hun pakket binnenkort bij alle Dixons- en Vobis-winkels zou liggen, zonder dat dit al geregeld was. Binnen de kortste keren hingen zowel Dixons als Vobis aan de lijn, dat er allerlei mensen om hun pakket kwamen vragen en of ze het konden bestellen. Graag natuurlijk. Zo is Online.nl in één klap heel snel gegroeid, een jongensboekverhaal!’

Betrouwbaar en snel Internet

Met Internet van Online.nl maak je gebruik van het betrouwbare en snelle DSL-netwerk van KPN. Met het product ‘Maximaal Internet’ krijg je altijd de maximaal mogelijke DSL-snelheid op jouw adres, tot wel 100Mb/s. En wordt het netwerk verbeterd, dan krijg je automatisch, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen, een hogere snelheid. En zonder dat je daarvoor meer gaat betalen.

En heb je thuis glasvezel, dan kan het nog sneller! Tot wel 500 Mb/s, up en down! Via het supersnelle glasvezel netwerk van KPN of DELTA Fiber Nederland.

Maar wat je ook kiest, je krijgt van Online.nl altijd een gratis, high-end wifi modem in bruikleen. Zodat je lekker snel kunt surfen, ‘youtuben’, videobellen, gamen, etc.

Hoe snel is mijn internet?

Online.nl biedt DSL-internet en glasvezel-internet. Kies je voor DSL, dan krijg je altijd de maximale snelheid die mogelijk is op jouw adres nu en in de toekomst. Met glasvezel krijg je altijd gegarandeerd de snelheid waar je voor kiest. Zowel up als down.Bij Online.nl streven ze ernaar om hun klanten zo goed mogelijk voor te lichten over de te verwachten snelheid van de verbinding. En welke factoren in de praktijk invloed hebben op de daadwerkelijk te realiseren snelheid. Online.nl heeft dan ook de Gedragscode Transparantie Internetsnelheden ondertekend.

Levert mijn modem goede en snelle wifi?

Online.nl begrijpt dat goede wifi belangrijk is. Bij de abonnementen van Online.nl krijg je dan ook gratis een high-end wifi-modem in bruikleen. Bij DSL en glasvezel van KPN is dit de modernste Zyxel en bij glasvezel van DELTA Fiber Nederland een FRITZ!Box.

De modems zorgen voor optimale wifi. Door hoge snelheden tot wel 450 Mb/s snelheid op 2.4Ghz en 1700 Mb/s op de 5Ghz.

Kan ik echt op alle apparaten internetten?

Natuurlijk! Je kunt met je tablet of smartphone makkelijk draadloos verbinding maken met het wifi netwerk. Dat kan trouwens ook met bijvoorbeeld je PlayStation, Xbox of (internet/smart) tv. Al je apparaten zijn met Online.nl dus ook echt online!

Interactieve TV

Genieten door je hele huis van televisie in de beste beeld- en geluidskwaliteit. Op alle schermen. Inclusief handige extra’s, zoals opnemen en Pauzeren, TV Gemist en ESPN Eredivisie (3 kanalen). Bovendien heb je Video on Demand en alle voordelen van de TV App. Daarmee bied Online.nl jou het meest complete tv-pakket van Nederland.

De TV App is gratis voor alle tv-klanten. Wil je geen tv-ontvanger meer? Kies dan voor Online.nl abonnement met alleen de TV App. Je krijgt dan een korting van € 2,50 per maand en kan de app per maand aan- of uitzetten. Aan jou de keuze! Lees meer over de mogelijkheden van de TV App

Met Opnemen en pauzeren

Kijk tv wanneer het jou uitkomt. Want bij Interactieve TV is 100 uur live tv opnemen en pauzeren ‘gewoon’ inbegrepen. De opnames blijven 365 dagen

bewaard. Zo mis je niets. In het Interactieve TV menu vind je de volledige TV Gids en plan je je opnames tot 7 dagen vooruit. Kijk voor een volledig overzicht van alle zenders op ons zenderoverzicht.

Inclusief TV Gemist en Begin Gemist

Met TV Gemist kun je tot 7 dagen na de uitzending veel van je favoriete programma’s terugkijken. En kom je net te laat voor je favoriete programma binnen? Geen probleem: Als het programma nog niet is afgelopen, kun je met Begin Gemist terug naar het begin. Wil je weten welke zenders je allemaal kunt terugkijken? Kijk dan op het zenderoverzicht.

Overal tv kijken met de TV App

Wil je weten welke zenders je allemaal via de TV App kunt zien? Kijk dan op het zenderoverzicht.

Wifi modem gratis in bruikleen!

Bij Internet van Online.nl ontvang je gratis een draadloos modem in bruikleen. Geschikt voor razendsnel internet. En makkelijk te installeren. Met wifi maak je met al je apparaten (computers, laptops, tablets en smartphones) draadloos verbinding. E-mailen, Facebooken, surfen, downloaden en gamen kun je dus voortaan op al je devices en in je hele huis.

Veelzijdig modem

Bij de DSL abonnementen van Online.nl krijg je een Zyxel VMG-8825-modem meegeleverd. Voor de kenners: dit modem heeft 3×3 2.4GHz (450Mb/s), 4×4 5GHz (1700 Mb/s) wifi met MuMimo en Wave 2, 4x Ethernet 1Gbps. Wat dit betekent? Je kunt er draadloos mee op internet en haalt er met veel apparaten tegelijk nog hoge snelheden mee ook!

Kan ik echt op alle apparaten internetten?

Natuurlijk! Je kunt met je tablet of smartphone makkelijk draadloos verbinding maken met het wifi-netwerk. Dat kan trouwens ook met bijvoorbeeld je PlayStation, Xbox of (internet/smart) TV. Al je apparaten zijn met Online.nl dus echt online!

Blijft mijn internet altijd even snel?

Wil je profiteren van de hoge glasvezelsnelheid? Kies dan voor een glasvezelabonnement bij Online.nl. Je werkelijke internetsnelheid hangt af van de volgende factoren:

  • Locatie van je woning ten opzichte van de wijkcentrale,
  • De capaciteit van de servers waarvan je een bestand wilt ontvangen,
  • Drukte op het internet,
  • Plaats van je draadloos modem thuis,
  • Het aantal met internet verbonden apparaten in je huis,
  • De leeftijd, netwerkkaart, instellingen en software van je computer(s).Bij het bestellen zie je direct welke internetsnelheid je bij jou thuis daadwerkelijk kunt verwachten.

Gedragscode transparantie internetsnelheden Online.nl streeft er naar om de consument zo goed mogelijk voor te lichten over de te verwachten snelheid van de verbinding en welke factoren in de praktijk invloed hebben op de daadwerkelijk te realiseren snelheid. Online.nl heeft dan ook de Gedragscode Transparantie Internetsnelheden (pdf) ondertekend.

Voordelig Bellen

Je belt bij Online.nl altijd voordelig met Bellen Basis. Wil je nóg voordeliger bellen? Kies dan voor extra bundels als Bellen Onbeperkt Nederland, Bellen Europa en Bellen Wereld. Je betaalt dan niet per minuut, maar één vaste bundelprijs.

Voordelig bellen met Bellen Basis

Met Bellen Basis bel je goedkoop en worden de kosten per minuut afgerekend. De Bellen Basis bundel is automatisch inbegrepen. Wil je nooit meer door een telefoonrekening worden verrast? Kies dan voor de extra Bellen bundels.

Bellen voor 0 cent per minuut met de Bellen bundels

Bel je vaak naar vaste of mobiele nummers? Of naar het buitenland? Met Bellen Onbeperkt Nederland, Bellen Europa en Bellen Wereld bel je echt zo lang je wilt. Er worden geen kosten per minuut in rekening gebracht! Je betaalt alleen de bundelprijs. Dat is alles.

Nummerbehoud? Geen probleem!

Uiteraard kun je gewoon je vertrouwde vaste telefoonnummer behouden. Kies bij je bestelling voor nummerbehoud en wij zorgen ervoor dat het goed en snel wordt geregeld.