Oxxio Energie Info

Welkom bij Oxxio energie
Welkom bij Oxxio energie

Het aanbod van Oxxio groene stroom & gas

Bij Oxxio kun je rekenen op voordelige energie en ben je verzekerd van groene stroom. Kies het product dat bij je past en Oxxio regelt je overstap van A tot Z!

Ben je al klant bij Oxxio? Bekijk direct of we een aanbod voor je hebben.

Gegarandeerd 100% groene stroom bij Oxxio

Bij Oxxio zit het gewoon goed want we zijn zuinig op onze planeet, net als jij. De stroom die je van Oxxio krijgt is vrij van CO2-uitstoot en volledig opgewekt door Europese windmolens. Omdat de productie van betaalbare windstroom in Nederland nog niet voldoende is, kiezen we voor het Europese alternatief. Zo weet je zeker dat je groen bezig bent zonder extra kosten.

Groene stroom.
Dat is logisch bij Oxxio.

Oxxio klanten ontvangen 100% windstroom

Wind is een uitstekende bron van hernieuwbare energie. En de innovaties om windturbines nog beter te maken volgen elkaar in rap tempo op. Bij Oxxio krijg je groene stroom opgewekt door windmolens in Europa. Zo draag je dus automatisch je steentje bij aan een groenere stroomproductie. Want hoe meer mensen vragen naar stroom uit wind en zon, hoe minder kolenstroom er nodig is. In ons stroometiket zie je precies hoe groene stroom van Oxxio wordt opgewekt.

100% Europese windstroom

Groene stroom van Oxxio is afkomstig van windmolens in Europa.

Groen voor de prijs van grijs

Door te kiezen voor Oxxio ben je én groen én voordelig uit.

Bijdrage aan de vergroening

Hoe meer mensen groene stroom afnemen, hoe minder kolenstroom nodig is.

Hoe weet je of je groene stroom uit het stopcontact krijgt?

Helaas. Je krijgt geen andere stroom uit je stopcontact als je kiest voor groen in plaats van grijs. Maar met jouw aandeel draag je wel bij aan het vergroenen van de stroomproductie. Want hoe meer mensen vragen naar 100% groene stroom uit wind en zon, hoe minder kolenstroom nodig is. Het stroomnet kun je visualiseren als een groot zwembad vol met groene en grijze stroom. En uit dat ene zwembad tappen we allemaal onze stroom. Dus hoe meer groen in het zwembad gaat, hoe minder grijs nodig is om het bad te vullen.

Wat is groene stroom precies?

Groene stroom wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, water, zon of biomassa. En in tegenstelling tot opwekking met fossiele brandstof, komt hier geen CO2 bij vrij. Stukken beter voor het milieu! De windstroom van Oxxio is dus 100% groen.

Kost groene stroom meer?

Bij Oxxio heb je groene stroom voor de prijs van grijs: je betaalt dus niets extra. Bovendien koopt Oxxio bij Oxxio hun groene stroom slim in en daar profiteer jij van. Bekijk de productaanbod van Oxxio en bereken direct je tarieven.

Waar komt Oxxio’s groene stroom vandaan?

Alle windstroom van Oxxio wordt opgewekt door windmolens in Europa. Maar waarom niet alleen windstroom uit Nederland? In Nederland wordt nog onvoldoende windstroom geproduceerd, en dit is daarom niet toereikend om al de klanten van Oxxio van betaalbare energie te voorzien. Daarom kiest Oxxio voor het beste alternatief, Europese duurzame energie.

Overstappen, zo gepiept bij Oxxio

Het enige wat jij hoeft te doen is aanmelden en als je geen slimme meter hebt, je meterstanden doorgeven. De rest doet Oxxio, samen met de Oxxio App. En twijfel je na aanmelding? Geen zorgen want je hebt 14 dagen bedenktijd. Appeltje, eitje toch?

 1. Aanmelden
 2. Je Oxxio-contract
 3. Meterstanden doorgeven
 4. Oude contract wordt opgezegd
 5. Start levering!

Overstappen naar energie van Oxxio – zo werkt ‘t

Overstappen van energieleverancier wordt vaak als gedoe gezien. Het tegendeel is waar. Met de overstapservice van Oxxio is je overstap zo geregeld. Dan is minder betalen, zo gepiept.

 • Oxxio regelt je overstap van A tot Z
 • Je komt geen moment zonder stroom en gas te zitten
 • Gratis overstapservice

Je ontvangt direct een bevestigingsmail van Oxxio. En volg de status van je aanmelding meteen in de app.

1 AANMELDEN: Zorgeloos overstappen naar Oxxio

Bereken het beste aanbod en de voordeligste energietarieven voor jou en meld je snel online aan. Geef je gegevens door, check de voorwaarden en bevestig je aanmelding. Eenvoudiger kan niet!

Met spoed overstappen van energieleverancier? Ook dat kan! Vraag bij Oxxio een spoedaanvraag energie aan en je hebt binnen 2 dagen stroom en gas van Oxxio.Download meteen de Oxxio App!

Je kunt direct bij aanmelding een persoonlijk account aanmaken in de Oxxio App. Hier volg je eenvoudig de status van je aanmelding. Zo weet je precies wanneer je energie van Oxxio ontvangt. Easy, toch?Meer over de Oxxio App

2 Je Oxxio-contract: met de startdatum en je termijnbedrag

Ongeveer 2 dagen na je overstapaanvraag ontvang je van Oxxio een mail met je Oxxio-contract en alle belangrijke voorwaarden op een rij.

In deze mail vind je ook:

 • Wanneer Oxxio je energielevering start
 • Wat je termijnbedrag wordt
 • Hoe je termijnbedrag tot stand komt

Vanaf dit moment heb je een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Binnen deze periode kun je je contract kosteloos annuleren.

3 Meterstanden: doorgeven van meterstanden

Een dag voordat je energie van Oxxio krijgt, mailt Oxxio je met de vraag om je meterstanden door te geven. Hierin legt Oxxio je uit hoe je dit eenvoudig online doet. Doe dit binnen 5 dagen, want je meterstanden zijn het startpunt van de energielevering. Heb je een slimme meter? Dan ontvang je geen mail van Oxxio en gaat alles automatisch.

4 je oude energiecontract opzeggen: Oxxio zegt het oude contract op

Dit doet Oxxio na je bedenktijd van 2 weken. En natuurlijk alleen als je nog een oude overeenkomst bij een andere energieleverancier hebt. Jij hoeft hiervoor niets te doen. Met de Oxxio-overstapservice is het zo gefixt en jij zit natuurlijk geen moment zonder energie.

Verhuizen? Oxxio verhuist graag met je mee!
Ga je verhuizen of ben je net verhuisd? Ook dan kun je gemakkelijk naar Oxxio overstappen. Vraag bij Oxxio energie aan voor je nieuwe woning en Oxxio gaat zo snel mogelijk voor je aan de slag. In de tussentijd is altijd energie in je nieuwe woning aanwezig, dus je hoeft niet in het donker te klussen. Let op: Als je op je oude adres nog een energiecontract hebt bij een andere leverancier, dan moet je deze wel zelf opzeggen.

5 Start levering: Je krijgt nu energie van Oxxio

Je ontvangt energie van Oxxio en kan nu gebruik gaan maken van de handige functionaliteiten in de Oxxio App. Zo houd je dankzij overzichtelijke grafieken en slimme tools je energieverbruik in de gaten en regel je andere energiezaken ook gemakkelijk zelf.

Zo geregeld met de overstapservice

Met de overstapservice van Oxxio heb je meestal binnen 6 weken na aanmelding energie van Oxxio. In ieder geval uiterlijk 3 maanden na je aanmelding. Meld je je aan zonder dat je overstapt van een andere leverancier? Dan gaat je overeenkomst met Oxxio ongeveer 6 weken na je aanmelding in. Ook als je een maand opzegtermijn hebt bij je oude leverancier.

Wil je binnen 2 dagen stroom en gas van Oxxio? Dien dan een spoedaanvraag energie in.

Veelgestelde vragen bij overstappen naar Oxxio

Heb je graag lagere energietarieven en daarmee lage maandelijkse kosten? Dan is 1 jaar SuperScherp hét product voor jou. Hierbij ontvang je namelijk geen eenmalige cashback op je jaarnota, maar profiteer je iedere maand van voordeel. Wil je op je jaarnota liever een eenmalige cashback, kies dan voor 1 jaar Vast.

Overstappen hoeft je geen geld te kosten. Let wel goed op de einddatum van je overeenkomst: mogelijk betaal je een opzegvergoeding of -boete.

Een opzegvergoeding is een boete die je krijgt als je je energiecontract voor de afgesproken einddatum beëindigt. Met opzegvergoeding en opzegboete wordt dus hetzelfde bedoeld.

Stap je over naar Oxxio en beëindig je daarmee je overeenkomst met je oude energieleverancier vóór de afgesproken einddatum? Dan mag je oude leverancier (net als Oxxio) een opzegvergoeding vragen voor de gemaakte kosten. Oxxio vergoedt de opzegboete, die je mogelijk aan je oude leverancier moet betalen, niet.

De hoogte van je opzegvergoeding of -boete bij Oxxio is afhankelijk van de duur van de overeenkomst en de resterende looptijd op het moment van beëindigen.

Je tarief voor teruglevering is altijd gelijk aan je all-in leveringstarief, zoals deze op je overeenkomst staat.

Het all-in tarief bestaat uit: tarief per kWh, overheidsheffingen (opslag duurzame energie, energiebelasting) en btw.

Als je meer teruglevert dan je verbruikt, noemen we dat 'een overschot aan teruglevering'.

De vergoeding die je hiervoor krijgt is gelijk aan het enkeltarief zoals dat in je overeenkomst staat, alleen wordt hier geen energiebelasting en btw over vergoed.

Wat leuk, je wilt meer weten over de producten van Oxxio!

Je Oxxio SuperDeal voor energie bereken je vliegensvlug op Oxxio.nl.

Wil je meer weten over Internet, TV & Bellen, bekijk dan deze pagina.

Dat kan zeker! Met een spoedaanvraag energie krijg je zo snel mogelijk supervoordelige energie van Oxxio. Vraag je met spoed energie aan, dan krijg je binnen vijf dagen na je aanmelding energie van Oxxio.

In de Oxxio App kun je direct de actuele status van je aanmelding zien. Je ziet meteen bij welke stap we zijn en wanneer je energie van Oxxio ontvangt. Ook in Mijn Oxxio kun je de actuele status van je aanmelding volgen. Klik op Inloggen op deze website en bekijk de status van je aanmelding.

Spoedaanvraag voor energie? Zo gefixt.

Ben je vergeten energie te regelen of krijg je de sleutel van je nieuwe huis eerder dan verwacht? Geen zorgen. Met de spoedaansluiting van Oxxio voor stroom en/of gas ontvang je binnen 2 dagen na je aanmelding energie van Oxxio. Ook als je netbeheerder al een brief voor afsluiting van je energie heeft verstuurd. Zo voorkom je aansluitkosten en dat is wel zo fijn.

 • Binnen 2 dagen energie
 • Geen negatieve uitslag bij kredietwaardigheidscontrole? Geen waarborgsom betalen
 • Volg de status van je spoedaanvraag meteen in de Oxxio App

Spoed zonder borg? Dat kan!

Een spoedaanvraag zonder waarborgsom? Dat kan! Om meer zekerheid te krijgen rondom betalingen mag Oxxio een kredietwaardigheidscontrole uitvoeren bij klanten. Bij een negatieve uitslag van de controle, vraagt Oxxio je om een waarborgsom van maximaal € 400, het bedrag dat je vermoedelijk betaalt voor zes maanden stroom en/of gas.

Natuurlijk is de hoogte van de borg ook redelijk voor je situatie. Als je een waarborgsom moet betalen, stuurt Oxxio je hiervoor een aparte e-mail.

Hoe werkt een kredietwaardigheidscontrole?

 • Betaal alleen bij negatieve uitslag
 • 1 dag na aanmelding uitsluitsel
 • Betaal ‘m eenvoudig via accepte-mail

Zo werkt een spoedaanvraag

Zodra je spoedaanmelding binnen is, begint Oxxio te rennen. Ze zorgen ervoor dat je binnen 2 dagen  na je aanmelding energie van hun ontvangt. En direct na je aanmelding kun je al inloggen in de Oxxio App om de status van je aanmelding te volgen.Alles over overstappen

Aha, je wilt meer weten over je termijnbedrag.

Twee dagen na je aanmelding ontvang je van Oxxio een mail met je overeenkomst.

Hierin vind je ook je termijnbedrag terug.

Deze wordt berekend op basis van het historisch verbruik, oftwel het gemiddelde verbruik van de afgelopen 3 jaar in jouw woning. 

Valt je termijnbedrag hoger of lager uit, dan je had verwacht?

Dan kan je het termijnbedrag, na de eerste incasso, heel eenvoudig zelf wijzigen in de Oxxio App (Contract info) of Mijn Oxxio (Mijn producten).

Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat er na wijziging nog één periode van je oude termijnbedrag in rekening wordt gebracht.

Je termijnbedrag wordt berekend op basis van het historisch verbruik, oftwel het gemiddelde verbruik van de afgelopen 3 jaar in jouw woning. 

Valt je termijnbedrag hoger of lager uit, dan je had verwacht?

Dan kan je het termijnbedrag, na de eerste incasso, heel eenvoudig zelf wijzigen in de Oxxio App (Contract info) of Mijn Oxxio (Mijn producten).

Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat er na wijziging nog één periode van je oude termijnbedrag in rekening wordt gebracht.

Wat is het termijnbedrag bij Oxxio?

Als je overstapt naar Oxxio berekent Oxxio, op basis van het historisch verbruik in je woning, hoeveel energie je het komende jaar gaat gebruiken en welke energiekosten daarbij horen. Dat doet Oxxio ook na elke jaarnota en als je verhuist. Om te zorgen dat je niet 1 keer per jaar een groot bedrag hoeft te betalen, worden de verwachte kosten over 12 termijnen verspreid. Dit is je maandelijkse termijnbedrag.

Mijn termijnbedrag wijzigen bij Oxxio: hoe doe ik het?

Oxxio berekent jouw termijnbedrag zo nauwkeurig mogelijk. En natuurlijk betaal je alleen voor de energie die je daadwerkelijk verbruikt. Verwacht je meer of minder te verbruiken dan het aantal kilowattuur of kubieke meter waar je termijnbedrag op is gebaseerd? Pas je termijnbedrag dan eenvoudig aan in de Oxxio App via het menu ‘Contract info’. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat er nog één periode van je eerdere termijnbedrag in rekening wordt gebracht.

Ben je nieuw bij Oxxio? Dan kan je het termijnbedrag aanpassen vanaf het moment dat Oxxio jouw energie leverrt. Ben je al klant bij Oxxio? Je kunt het termijnbedrag aanpassen in de Oxxio App wanneer jij dat wilt.

Dat kan. Je termijnbedrag is namelijk gebaseerd op het historisch jaarverbruik in je woning van de afgelopen 3 jaar. Het aanbod is gebaseerd op het geschatte jaarverbruik dat je hebt doorgegeven óf laten schatten op basis van de door jou ingevulde gegevens.

Dat kan verschillende redenen hebben:

 • Ben je bijvoorbeeld net verhuisd? Dan kan het zijn dat het energieverbruik van de vorige bewoners in de woning hoger of lager ligt. Hiermee zal het termijnbedrag ook hoger of lager uitvallen dan je verwacht op basis van het aanbod dat Oxxio jouw heeft gedaan.
 • Is je gezinssamenstelling veranderd? Als je met meer of minder mensen in de woning leeft, is dit meestal van invloed op de hoeveelheid energie die je verbruikt.
 • Heb je nieuwe, energiezuinige apparaten aangeschaft? Als je oude, energieslurpende apparaten had en deze recent hebt vervangen, dan kan je verbruik hierdoor een stuk lager uitvallen.
 • Heb je extra apparaten in huis? Heb je een extra (huishoudelijk) apparaat aangeschaft, zoals een vaatwasser of wasdroger? Dan zie je dit terug in je stroomverbruik.

Je kunt als Oxxio-klant zelf tussentijds checken of je termijnbedrag nog past bij je werkelijke verbruik. Dit doe je heel eenvoudig met de Jaarcheck in de Oxxio App. Je ziet dan meteen het ideale termijnbedrag voor jouw situatie.

Als klant van Oxxio betaal je maandelijks één termijnbedrag, dit wordt automatisch van je rekening geïncasseerd. Neem je stroom en gas van Oxxio af, dan betaal je één bedrag voor beide. Lees meer over betalen, betalingsachterstanden, aanmaningen, automatische incasso’s en betalingsregelingen op de pagina over het betaalproces. Is het niet gelukt om het termijnbedrag van je rekening te incasseren? Dan kun je het openstaande bedrag alsnog gemakkelijk via iDEAL betalen in de Oxxio App.

Is je termijnbedrag lager dan € 9 per maand? Dan schrijft Oxxio niet langer een maandelijks termijnbedrag van je rekening af. Je krijgt één keer per jaar een jaarnota, waarop Oxxio je verbruik en kosten in één keer afrekenen.

Aha, je wilt meer weten over je termijnbedrag.

Twee dagen na je aanmelding ontvang je van Oxxio een mail met je overeenkomst.

Hierin vind je ook je termijnbedrag terug.

Deze wordt berekend op basis van het historisch verbruik, oftwel het gemiddelde verbruik van de afgelopen 3 jaar in jouw woning. 

Valt je termijnbedrag hoger of lager uit, dan je had verwacht?

Dan kan je het termijnbedrag, na de eerste incasso, heel eenvoudig zelf wijzigen in de Oxxio App (Contract info) of Mijn Oxxio (Mijn producten).

Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat er na wijziging nog één periode van je oude termijnbedrag in rekening wordt gebracht.

Maak het jezelf makkelijk met de Oxxio App

Regel alles rondom stroom en gas super eenvoudig via de Oxxio App. Altijd inzicht in je verbruik, maandbedrag en betalingen. Meterstanden en wijzigingen geef je makkelijk door via de Oxxio App. En heb je een vraag? Dan geeft energiebuddy O. je 24/7 antwoord.

Image
Image

Jij hebt de controle

In 1 oogopslag zie je je energieverbruik per maand, gewoon in een grafiek. Lekker overzichtelijk. Heb je meer verbruikt of juist minder? Doe de Jaarcheck en pas eenvoudig je termijnbedrag aan. Zo voorkom je verrassingen op je jaarnota.

Image

Regel ’t eenvoudig en snel

Wil je je gegevens wijzigen of heb je een vraag? Je krijgt 24/7 antwoord in de Oxxio App. Want je energiebuddy O. is dag en nacht wakker.

Image

Grip op je kosten

In de Oxxio App vind je je contract en nota’s. Van stroom en gas, maar ook van Internet, TV & Bellen als je dat van Oxxio hebt. Oeps… is de automatische incasso mislukt? Geen nood. Je krijgt bericht per e-mail en betaalt gemakkelijk via iDEAL in de Oxxio App.

Image

Allerslimst met Oxxio Pro

Ontdek welke categorieën in huis de meeste energie slurpen: wassen, koken, verwarmen… of iets anders. Zo wordt besparen op je energiekosten makkelijker.

 • Inzicht per categorie in huis
 • Slimme tips & persoonlijke alerts
 • Maximaal grip op je energierekening

Meer weten over de Oxxio App?

Bekijk de video en zie hoe je al je energiezaken in eigen hand hebt. Supereasy! 

€235,00 Cashback bij Oxxio 1 Jaar Energiecontract - Deals Vergelijk!

Blijf je bij Oxxio?

Heb je een energiecontract bij Oxxio en ben je benieuwd of Oxxio een nieuw aanbod voor jou heeft klaarstaan? Log in met je Oxxio-account en je weet meteen of Oxxio een aanbod voor je heeft. Goede deal gevonden? Met een paar klikken sluit je je nieuwe energiecontract af en ben je opnieuw zeker van voordelige leveringstarieven.

Daarom verlengen bij Oxxio!

 • Energie voor een altijd lage prijs
 • De beste easy-app service onder je duim
 • 100% groene stroom

Met spoed energie in je nieuwe huis?

Te laat aan je energie gedacht of kun je eerder in je nieuwe huis dan verwacht? Bij Oxxio ben je binnen 5 dagen na je aanmelding zeker van energie.  Je volgt je aansluiting heel makkelijk in de Oxxio AppMeld je aan met spoed

Energie met spoed

Jij verhuist. Oxxio regelt je energie.

Energie is zo geregeld. Het enige wat jij hoeft te doen, is je aanmelden. En als je geen slimme meter in je nieuwe huis hebt, de meterstanden doorgeven. Kun jij je richten op je verhuizing. Twijfel je na je aanmelding? Geen zorgen, want je hebt 14 dagen bedenktijd.1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.