Pure Energie Info

Groene energie, van weiland tot stopcontact bij Pure Energie

Al in 1995 zijn is Pure-Energie begonnen met het ontwikkelen van windenergie projecten. Sinds die tijd heeft Pure Energie meer dan 74 windmolens in Nederland gebouwd en hebben ze meer dan 50.000 zonnepanelen geplaatst. De stroom uit alle projecten van Pure Energie wordt direct geleverd aan de klant, zowel zakelijk als particulier. Groene energie, van weiland tot stopcontact noem Pure Energie dat.

Daarom is Pure Energie al zeven keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Consumentenbond, Natuur&Milieu, Greenpeace en WISE. In het onderzoek worden energieleveranciers stevig onder de loep genomen en groene stroom van Pure Energie scoort al zeven jaar op rij een 10 op het gebied van duurzaamheid.

Scherpe acties en eerlijke tarieven nu bij Pure Energie

Adviesgesprek

Extra Windvoordeel

Max. € 350,- euro korting op groene energie uit Nederland! Langere looptijd betekent meer korting.

FC Twente Stroom

Ontvang een gratis FC Twente-shirt of cashback en maak kans op exclusieve FC Twente evenementen.

Vaste looptijden voor 1-, 3- en 5 jaar

Onze tarieven

Met een vaste looptijden bij Pure Energie weet je precies waar je aan toe bent. Jouw tarieven staan vast zo lang je energiecontract nog loopt.Bekijk vaste tarieven

rawpixel 659484 unsplash

Variabele looptijd: maandelijks opzegbaar

De variabele tarieven van Pure Energie zijn maandelijks opzegbaar. Jij hebt alles onder controle want jij bepaalt zelf tot wanneer je contract loopt.Bekijk variabele tarieven

Je zit nog nergens aan vast

Groene energie van Pure Energie

Alles wat je moet weten over groene stroom | Tariefchecker.be

Van weiland tot stopcontact, de groenste stroom van Nederland. Nu tot € 350,00 korting op je energiecontract.

Stap nu over naar écht groene energie van Pure Energie

Pure Energie uit Enschede voor derde keer op rij groenste van ...

Groene stroom

De stroom van Pure Energie wekken ze op met eigen energiebronnen: windmolens en zonnepanelen in Nederland.

Het is tijd voor écht groene stroom

Wat is groene stroom?

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt met duurzame bronnen in Nederland. Pure Energie ziet windmolens en zonnepanelen daarin als belangrijkste energiebronnen. De wind en de zon vullen elkaar goed aan. In de herfst en de winter is er veel wind maar weinig zon, in de lente en de zomer is er juist veel zon maar weinig wind.

Bovendien zijn beide energiebronnen hernieuwbaar. Het raakt nooit op. De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar het verduurzamen van de Nederlandse energiemarkt. Daaruit blijkt steeds dat windenergie en zonne-energie de belangrijkste bronnen zijn voor een duurzame energievoorziening.

Duurzaamheidsrapport

De groenste stroom volgens Consumentenbond

In het duurzaamheidsrapport van Consumentenbond, Natuur&Milieu, Greenpeace en WISE scoort Pure Energie al 7 jaar op rij een 10. Dat betekent dat groene stroom van Pure Energie de groenste van alle Nederlandse energieleveranciers is!

1.Ranglijst Duurzaamheidsonderzoek 2019 Particulier

Wat is een Garantie van Oorsprong?

Wonen in de buurt van een windmolen | Pure Energie

Een Garantie van Oorsprong (GvO) is een certificaat dat aanduidt of stroom groen is. Voor iedere 1.000 kWh die klanten van Pure Energie verbruiken dient Pure Energie als leverancier zo’n certificaat af te boeken. De Nederlandse overheid controleert hier streng op. De certificaten van Pure Energie komen uitsluitend uit de groene stroomproductie van hun eigen windmolens en zonnepanelen.

Stroometiket 2019

Stroometiket 2020

Waar komt stroom vandaan bij Pure Energie

De stroom van Pure Energie komt voor 100% uit windmolens en zonnepanelen in Nederland. Pure Energie verkoopt niet meer dan ze zelf opwekken.

Bekijk energiebronnen van Engie Energie

Gas van Pure Energie is 100% CO2-gecompenseerd

100% CO2-gecompenseerd gas

Interface maakt CO2-neutrale producten

Wie gas verbruikt stoot CO2 uit en dat is per definitie slecht voor het milieu. Pure Energie begrijpt dat (nog) niet iedereen zo 1, 2, 3 van hun gasaansluiting af kan en dat maakt het een noodzakelijk kwaad. Hoe sneller we van het gas af zijn, hoe beter.

Tot die tijd compenseert Pure Energie jouw gasverbruik tegen de hoogst mogelijke standaard: Gold Standard van het WNF. Daarmee compenseert Pure Energie de uitstoot van jouw gasverbruik voor 100% en dragen we samen een steentje bij aan het milieu. Win-win.

Compensatieproject

Windenergie in India

Windenergie in Azië

Pure Energie investeert in grote windparken in Azië. Deze leveren jaarlijks windenergie op en daarmee zorgt Pure Energie voor een fikse CO2-besparing.

MELD JE AAN

Cookstoves in Kenia

Cookstoves in Afrika

Met behulp van cookstoves helpt Pure Energie de bevolking van o.a. Kenia om efficiënter te koken. Met de cookstoves bespaart Pure Energie 3 ton CO2 per jaar.

Meld je aan

Zorgeloos overstappen op Pure Energie | Pure energie

Vragen?: Aanmelden bij Pure Energie

Hoe word ik klant bij Pure Energie?

Klant worden is heel eenvoudig. Kies je energiepakket via deze link en je weet direct wat jouw nieuwe maandbedrag wordt. Het enige wat je moet doen is je aanmelden. Pure Energie regelt de rest.
Meld je aan

Kan ik een spoedaanmelding doen?

Je kan een spoedaanmelding doen door schriftelijk af te zien van de 14 dagen wettelijke bedenktijd. In dat geval stuur je een e-mail naar info@pure-energie.nl met daarin jouw verzoek. Bereken je energiepakket via deze link en meld je aan. Pure Energie regelt de rest.
Bereken je energiepakket

Kan ik me ook aanmelden wanneer ik stadsverwarming heb?

Ja hoor, geen probleem. Als je thuis stadsverwarming hebt kies je vanzelfsprekend alleen voor elektriciteit. Bereken je energiepakket via deze link en meld je aan. Pure Energie regelt de rest.
Bereken je energiepakket

Waarom moet ik klant worden bij Pure Energie?

Pure Energie is energie waar je blij van wordt! Pure Energie is het enige energiebedrijf in Nederland dat alléén stroom verkoopt die ze zelf hebben opgewekt. Dat doet Pure Energie met hun eigen windmolens en zonnepanelen, gewoon hier in Nederland. Daarom is Pure Energie als enige al zes keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. De winst van Pure Energie geven ze terug. 10% van de winst gaat naar het Pure Energie Fonds. Daarmee steunt Pure Energie duurzame initiatieven door heel Nederland. De overige 90% gebruiken ze om nieuwe wind- en zonne-energieprojecten te realiseren. Als klant van Pure Energie draag je dus bij aan meer duurzame energie in Nederland. Zo maken we Nederland samen groener!
Meld je aan

Krijg ik bij Pure Energie een overstapkorting?

Alle voordelige acties van Pure Energie en eerlijke tarieven kun je vinden via deze link.
Bekijk acties en tarieven

Kan ik me ook aanmelden voor alleen stroom?

Als je een contract voor alleen groene stroom wil afsluiten kies je bij de bereken alleen voor “stroom”.
Bereken je energiepakket

Kan ik me ook aanmelden voor alleen gas?

Als je een contract voor alleen CO2 gecompenseerd gas wilt afsluiten klik je bij je bij de tariefberekening het vinkje van “Ik kies voor stroom” weg. Je kunt een tariefberekening maken als je op de onderstaande button klikt.
Bereken je energiepakket

Kan ik klant worden als ik de opleverdatum van mijn woning nog niet weet?

Het is niet verstandig om je al aan te melden wanneer je nog niet zeker weet wanneer je contract in moet gaan. Je loopt dan het risico dat je contract te vroeg te laat in gaat. Pure Energie adviseert om te wachten met je aanmelding totdat je zeker weet wanneer de woning wordt opgeleverd.

Waarom gaat mijn contract over zes weken pas in?

Wanneer jij je aanmeldt bij een (nieuwe) energieleverancier krijg je altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd. In deze periode kun jij je contract nog kosteloos en zonder opgave van redenen annuleren. Wanneer deze periode is verstreken, wordt het eventuele contract met de huidige leverancier door Pure Energie opgezegd. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Na de opzegging gaat je opzegtermijn in. Dit duurt in de meeste gevallen 30 dagen. Bij elkaar opgeteld duurt het dus zo’n 6 weken voordat je contract in gaat. Loopt je oude contract eerder af? Geen probleem. Het contract bij je oude leverancier zal dan tijdelijk verlengd worden met een variabel contract, tot je nieuwe contract bij Pure Energie in gaat. Je komt dus nooit zonder stroom te zitten.

Waarom moet ik een windpark kiezen bij Pure Energie?

Bij Pure Energie kun je zelf een energiebron kiezen. Zo weet je altijd waar jouw stroom vandaan komt. Echt groene energie noemt Pure Energie dat. Wil je ook je eigen energiebron kiezen? Bereken je energiepakket en meld je aan.
Bereken je energiepakket

Hoe ver van tevoren moet ik mij aanmelden bij een verhuizing?

Ga je verhuizen? Gefeliciteerd! Pure Energie adviseert je om drie weken voor ontvangst van je sleutel aan te melden. Als consument heb je recht op 14 dagen wettelijke bedenktijd. Tijdens deze periode mag Pure Energie nog niets doen om je verhuizing definitief te maken. Pas wanneer de wettelijke bedenktijd verstreken is, kan Pure Energie je verhuizing in behandeling nemen.
Meld je aan

Kan ik me aanmelden met een buitenlands IBAN rekeningnummer?

Ja, uiteraard is het mogelijk om een contract af te sluiten met een buitenlands IBAN rekeningnummer. Dit kan zowel online als telefonisch.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.