United Consumers Energie Info

Groene energie voor een zeer goede prijs én met de beste service? UnitedConsumers, in het kort UC, levert altijd stroom en gas met voordeel voor u! Voor goedkope energie hoeft u dus bijna niets te doen, want overstappen naar UnitedConsumers Energie is zo geregeld. Aanmelden is voldoende, UnitedConsumers Energie regelt de rest. Uw aansluiting blijft hetzelfde, u behoudt gewoon stroom en gas. En krijgt u een opzegboete omdat u overstapt? Geen zorgen, die betaalt UnitedConsumers Energie. Goed voor elkaar.

De energieprijzen van UnitedConsumers Energie zijn altijd gemiddeld 10% goedkoper

Bij UC profiteert iedereen van goedkope energie en is UnitedConsumers Energie blij met u als klant. Of u nu kiest voor 1 jaar vast, 3 jaar vast of 1 jaar variabel, u krijgt altijd een welkomstbonus en 10% korting op de gemiddelde energietarieven van de tien grootste energieleveranciers van Nederland.

Aspiravi-energy | Home

1 jaar vaste energietarieven

 • + € 20,00 welkomstbonus
 • + altijd 10% korting op het gemiddelde leveringstarief van de tien grootste energieleveranciers

3 jaar vaste energietarieven

 • + € 60,00 welkomstbonus
 • + € 60,00 LenteBonus
 • + altijd 10% korting op het gemiddelde leveringstarief van de tien grootste energieleveranciers

1 jaar variabele energietarieven

 • + € 20,00 welkomstbonus
 • + altijd 10% korting op het gemiddelde leveringstarief van de tien grootste energieleveranciers

100% windenergie bij UnitedConsumers

Als energieleverancier draagt UnitedConsumers Energie graag bij aan een duurzame toekomst. Duurzaamheid vind ook UnitedConsumers Energie vanzelfsprekend, daarom levert UnitedConsumers Energie uitsluitend windenergie. UC Energie is goed voor het milieu én voor uw portemonnee.

Uw voordelen

Bij UnitedConsumers staat u op de eerste plaats. Met de kracht van 500.000 deelnemers koopt UnitedConsumers Energie groot in en geven het voordeel aan u terug. Ook kunt u iedere maand meer overhouden op uw vaste lasten. Sluit u gratis bij UnitedConsumers Energie aan en profiteer van goedkope energie en de beste service.

Lage energieprijzen en goede service, dat is wat UnitedConsumers Energie garandeert. UnitedConsumers Energie regelt uw overstap en zorgt dat u snel antwoord krijgt op al uw vragen. UnitedConsumers Energie is al vier jaar op rij verkozen tot Beste Energieleverancier van Nederland.

Al uw voordelen

 • Een voordelige prijs: altijd 10% korting op de gemiddelde prijs van de tien grootste energieleveranciers
 • Warm welkom: u ontvangt altijd een welkomstbonus van minimaal € 20,00
 • Altijd het beste energieaanbod voor uw situatie
 • Beste service: winnaar Opiness 2018
 • Standaard 100% windenergie
 • Een zorgeloze overstap
Overstappen van energieleverancier ook in België steeds populairder

Daarom energie van UnitedConsumers?

10% korting op het gemiddelde leveringstarief

Een zorgeloze overstap

Opzegboete?
Die betaalt UnitedConsumers Energie

Prijswinnende klantenservice!

Energietarieven van Prijswinnende klantenservice!

Uw energiecontract is niet iets waar u elke dag aan denkt. En dat hoeft ook niet, want in Nederland zijn alle energievoorzieningen goed geregeld en kunt u ten alle tijden gebruik maken van stroom en gas. Toch is het niet verkeerd om af en toe eens uw energie te vergelijken, want u wilt natuurlijk altijd voordelige energie. Energieleveranciers bepalen zelf hun tarief voor energie waardoor overstappen soms loont. Uiteraard wilt u ook een energieleverancier met goede service. Bij UnitedConsumers Energie wordt u goed geholpen en helpen ze u graag op weg.

De energieproducten: stroom en gas

Energie is een verzamelnaam voor stroom en gas. Het gasverbruik wordt gemeten in m3 en stroom in kWh (kilowattuur). Sommige leveranciers van energie noemen stroom ook wel elektriciteit. Wanneer u gebruik maakt van de stadsverwarming of een andere manier van verwarming, dan heeft u geen gasaansluiting nodig. Hoeveel u verbruikt, hangt af van het type huis en met hoeveel mensen u woont. Hoe meer mensen in een huis wonen, hoe meer u verbruikt.

Aardgas wordt niet alleen gebruikt voor het opwekken van energie, ook in huis is het een belangrijke bron van energie. Huizen worden ermee verwarmd en bovendien koken we nog veelal op gas. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt per jaar ongeveer 1410 m3 aan gas, daarvan gaat 75% op aan de verwarming. Wilt u besparen, bespaar dan als u kunt het meest op gas. De gasprijzen stijgen, maar het gasverbruik loopt de laatste jaren wel terug. Dat komt omdat huizen beter worden geïsoleerd en er energiezuinige verwarmingsoplossingen zoals HR-ketels en zonneboilers zijn. Wie zuinig omgaat met zijn of haar gas, kan veel besparen op energie.

In huis werken de meeste apparaten op stroom ofwel elektriciteit en dus is iedereen gebaat bij voordelige energie. Vandaag de dag kunnen we eigenlijk niet meer zonder. In Nederland zijn verschillende bedrijven bezig om de stroom vanaf de elektriciteitscentrale naar uw huis te brengen, al meer dan 125 jaar lang.

De gemiddelde energieprijs is 23 cent per kilowattuur, daarvan betaalt u slechts 7 cent voor het daadwerkelijke gebruik. De andere kosten zijn transport, aansluiting en heffingen. Stroom is een stuk goedkoper dan gas. UC Energie is altijd 100% windenergie, want we investeren graag in een beter milieu mét voordelige energie. Fossiele brandstoffen zullen op een dag opraken en daar zijn we graag op voorbereid. Daarnaast heeft het opwekken van fossiele brandstoffen nadelige effecten voor het milieu. Bij UnitedConsumers Energie is duurzaamheid als vanzelfsprekend en u betaalt dus nooit extra voor uw groene stroom.

Vandaag de dag wordt de meeste energie nog steeds opgewerkt in elektriciteitscentrales door verbranding van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkolen en aardgas. Dit is niet duur, maar de uitstoot van CO2 die daarbij vrij komt heeft veel nadelige effecten voor het milieu en daarnaast raken de fossiele brandstoffen op, waardoor er steeds meer wordt gegrepen naar alternatieven. Groene stroom is stroom die wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals biomassa, waterkracht, windenergie en zonne-energie. Met duurzaam wordt een bron van energie bedoeld waar onbeperkt uit kan worden geput, zonder dat onze toekomstige generaties daar nadelen van zullen ondervinden.

Energie besparen

Energie goedkoop? Als u uw best doet wel. Er zijn verschillende bespaartrucs die u kunt gebruiken om altijd een lage energierekening te hebben.

 1. Kijk wanneer u een nieuw elektrisch apparaat aanschaft goed naar het energielabel. Vandaag de dag zijn de apparaten steeds energiezuiniger waardoor u de rekening aan het einde van het jaar flink kunt verlagen. Op het energielabel staat precies wat de prestaties en het verbruik van het apparaat zijn, wel zo handig!
 2. Heeft u nog gloeilampen in huis? Gloeilampen verbruiken erg veel energie, het is sinds 2012 ook verboden om ze te verkopen en produceren. Goede alternatieven zijn led- en spaarlampen. Let ook hierbij vooral op het energielabel en laat lampen nooit onnodig branden. Ook bewegingssensoren helpen u energie te besparen, zo kan energie goedkoop zijn.
 3. De meeste elektrische apparaten hebben een standby-stand. Ze lijken dan uit te staan, maar verbruiken stiekem nog veel energie. Zet uw tv nooit in standby-stand en ook uw computer kan gewoon helemaal uit. Sluipverbruik kost u veel en is te voorkomen met een bespaarstekker. Met één druk op de knop schakelt u het apparaat helemaal uit. En dat scheelt per jaar tientallen euro’s.
 4. Wanneer het kouder wordt, gaat de verwarming weer aan. Controleer de instellingen van de thermostaat goed wanneer u uw huis winterklaar gaat maken. Zorg er daarnaast voor dat de cv-ketel goed is onderhouden, want zo verbruikt hij minder energie.
 5. Maak gebruik van een waterbesparende douchekop. Zo heeft u hetzelfde comfort, maar verbruikt u aanzienlijk minder water.
 6. Zet de vriezer of koelkast op een koele plaats, dan hoeft hij minder hard te werken om op temperatuur te blijven.
 7. Wast u nog veel op 60 graden? Dat is echt niet meer nodig. Wanneer u op 30 of 40 graden wast bespaart u per jaar tientallen euro’s.

Overstappen van energie naar UnitedConsumers

Energiekosten kunnen hoog oplopen. Natuurlijk kunt u hier zelf iets aan doen door zuiniger om te springen met elektriciteit en gas, maar aan de tarieven doet u niets. Of toch wel?

Het is namelijk heel eenvoudig om over te stappen van energieleverancier. Bij UnitedConsumers profiteert u daarnaast van een unieke 10% korting op de gemiddelde energieprijs in Nederland, van de grootste energieleveranciers.

Overstappen energie met korting

10% korting op het gemiddelde leveringstarief

Een zorgeloze overstap

Opzegboete?
Die betaalt UnitedConsumers Energie

Prijswinnende klantenservice!

Waarom overstappen van energieleverancier?

U doet het wellicht al met uw zorgverzekering en uw telefoonabonnement: overstappen van aanbieder om minder te betalen. Maar wist u dat dit ook mogelijk is bij uw energieleverancier? U bent namelijk niet van één lokale energieleverancier afhankelijk, maar kunt vrij kiezen voor een groenere of goedkopere energieleverancier.

Overstappen van energie: hier moet u op letten

Overstappen van energie lijkt misschien lastig, maar eigenlijk valt het best wel mee. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten, zoals het contract, de korting en uw opzegtermijn. Hieronder leest u welke 5 zaken van belang zijn bij het veranderen van energieleverancier.

Allereerst is uiteraard de prijs van belang: bij welke aanbieder betaalt u minder en tot welk bedrag loopt uw korting op? Wat u gaat betalen hangt onder andere af van uw postcode en energieverbruik. In de energiemodule van UnitedCunsumers kunt u makkelijk uitrekenen hoeveel u maandelijks gaat betalen. 

Bij het afsluiten van een energiecontract kunt u kiezen tussen een vast tarief en een variabel tarief. Het kan lonen om voor een langere tijd uw energietarief vast te leggen, maar dat hangt af van de ontwikkeling van de energieprijzen. Zijn de energieprijzen laag? Dan loont het wellicht om de prijs voor 3 jaar vast te zetten. Heeft u een contract met variabel tarief, dan kan het leveringstarief wijzigen. Wat voor u de juiste keuze is, bepaalt u zelf. Kijk daarnaast ook naar de looptijd van het contract.

Bent u nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan heeft u waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kunt u altijd opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. Er zijn ook energiecontracten met een bepaalde duur. Wanneer u zo’n contract vroegtijdig opzegt, krijgt u een opzegboete. Stapt u over via UnitedConsumers, dan betaalt UnitdeConsumers Energie die boete voor u.

Een opzegvergoeding is een bedrag dat uw leverancier bij u in rekening brengt als u het energiecontract beeïndigd voor de einddatum van uw contract. Dit mag alleen als de opzegvergoeding is opgenomen in de algemene voorwaarden. Bij het vervroegd overstappen mag een opzegvergoeding van maximaal 100,00 euro per jaar gerekend worden. 

Bij het afsluiten van een energiecontract heeft u altijd recht op een bedenktijd van 14 dagen. Wilt u het contract ongedaan maken, dan kunt u dit in deze doen.

Kunt u wel overstappen?

In sommige gevallen is het niet mogelijk om zomaar over te stappen.

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. UnitedConsumers Energie vergoed deze boete voor u tot € 250,-.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen.

In de meeste andere gevallen kunt u gemakkelijk zelf overstappen van energieleverancier.

Kortingsbonnen voor Effe Wassen - PDF Gratis download

Overstappen naar UnitedConsumers Energie

Bent u overtuigd van de voordelen van UnitedConsumers? Dan is overstappen van energieleverancier de beste optie voor u. Zo stapt u over eenvoudig over naar UnitedConsumers.

Stap 1: Aanmelden

Voor goedkopere stroom of gas meldt u zich heel eenvoudig aan op de aanmeldpagina van UnitedConsumers Enerie. U kunt ook altijd contact opnemen met de klantenservice van UnitedConsumers Energie.

Stap 2: Bevestiging 

Binnen 24 uur na uw aanmelding ontvangt u van UnitedConsumers een bevestiging per e-mail. De schriftelijke bevestiging volgt binnen een week. Na die schriftelijke bevestiging heeft u nog eens 14 dagen bedenktijd.

Stap 3: UnitedConsumers zegt uw oude contract op

Uw lopende energiecontract zegt UnitedConsumers Energie namens u op, daar hoeft u dus verder helemaal niets aan te doen. Wordt er een opzegboete in rekening gebracht? Dan betaalt UnitedConsumers deze voor u. 

Stap 4: Ongemerkte overstap

Na de 14 dagen bedenktijd maakt UnitedConsumers Energie uw overstap definitief rond. UnitedConsumers houd hierbij rekening met de opzegtermijn van uw huidige energieleverancier. Zodra de overstap is afgerond, ontvangt u van UnitedConsumers per post een welkomstbrief. Vanaf dat moment profiteert u van alle voordelen die UnitedConsumers u biedt.

Hoe werkt de korting?

Met energie van UnitedConsumers start u direct met besparen op uw vaste lasten. Samen met meer dan 500.000 deelnemers bent u zo verzekerd van goedkope energie, de beste service én houdt u meer over voor een leuker leven!

Zo werkt de korting

Iedere maand berekent UnitedConsumers Energie de gemiddelde landelijke energieprijs van de tien grootste energieleveranciers in Nederland. U ontvangt van UnitedConsumers Energie altijd 10% korting op de gemiddelde landelijke energieprijs én een welkomstbonus. De korting en de welkomstbonus stort UnitedConsumers Energie vervolgens in uw online bespaartegoed. 

Energie ico

Iedere maand betaalt u het termijnbedrag zonder korting aan UnitedConsumers.

uitbetalen

De korting ontvangt u samen met uw welkomstbonus na één jaar in uw online bespaartegoed.

kado

Met de unieke korting van UnitedConsumers bespaart u al snel € 60,00 in het eerste jaar. Doe er iets leuks mee! 

Wilt u ook starten met besparen?

Bereken hoeveel ik kan besparen

Veelgestelde vragen bij UnitedConsumers

U kunt uw online bespaartegoed gemakkelijk bekijken door in te loggen op Mijn UnitedConsumers. In uw online bespaartegoed kunt u aangeven welk bedrag u wilt laten uitkeren. Het bedrag wordt dan binnen een maand op uw rekening gestort.

Let op: uw korting en welkomstbonus worden na één jaar, vanaf de start van de energielevering, bijgeschreven in uw online bespaartegoed.

De korting wordt jaarlijks, na de jaarnota, toegevoegd aan uw online bespaartegoed. Hierna kunt u het bedrag laten uitkeren wanneer u wilt. Gewoon in euro's op uw bankrekening.

Heeft u al gas of stroom en wilt u weten welke korting u krijgt? U vindt dit gemakkelijk terug in uw leveringsovereenkomst.

Via uw persoonlijke account op UnitedConsumers kunt u op elk moment uw online bespaartegoed inzien en beheren. Met één druk op de knop kunt u uw online bespaartegoed - of een deel ervan - rechtstreeks op uw bankrekening laten uitbetalen. Wanneer u uw korting vóór de 10e van de maand aanvraagt, ontvangt u het bedrag tussen de 15e en de 20e van diezelfde maand op uw bankrekening.

Het Leuker Leven Doel maakt besparen nóg leuker. Stel simpelweg een doel naar keuze in en start met (be)sparen. Wie meer bespaart, behaalt zijn of haar doel sneller. U hoeft verder niks te doen, UnitedConsumers Energie houd de tussenstand in de gaten en laten het u weten als uw doel is bereikt. U kunt uw tegoed vervolgens uitbetalen en gebruiken voor uw persoonlijke doel.

Windenergie

Steeds meer mensen kiezen voor groene energie. Dit is stroom die op een duurzame manier wordt opgewekt, bijvoorbeeld door de wind, door de zon of door waterkracht. In ons vlakke Nederland is vooral windenergie een goede energiebron: het waait hier vaak en dat is precies wat de windturbines nodig hebben om stroom op te kunnen wekken.

Windenergie van UnitedConsumers

100% Windenergie

Wat is windenergie?

Windenergie is de stroom die wordt opgewekt door windturbines die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Het enige wat hiervoor nodig is, is de wind. Er hoeven dus geen fossiele brandstoffen, zoals aardolie of steenkool, voor gewonnen en verbrand te worden. Hierdoor is windenergie bijzonder milieuvriendelijk en duurzaam.

Voordelen windenergie

Het is niet lastig om de voordelen van windenergie te zien. Dit zijn onder andere:

 • Het waait (bijna) altijd in Nederland, dus het opwekken van windenergie kan in eigen land: er hoeft geen energie geïmporteerd te worden 
 • De wind raakt nooit op én het waait helemaal gratis
 • Windenergie wordt opgewekt zonder CO2 uitstoot

Nadelen windenergie

Windenergie mag dan een duurzame energiebron zijn, er zitten ook enkele nadelen aan deze vorm van groene stroom:

 • Windturbines kunnen de leefomgeving van omwonenden negatief beïnvloeden, onder andere door het geluid en de flikkeringen van de draaiende rotorbladen
 • Dieren zoals vogels, vleermuizen en insecten kunnen in botsing komen met de draaiende rotorbladen van de windturbines – zij overleven dit niet
 • Het opwekken van windenergie is duurder dan het opwekken van energie uit fossiele brandstoffen

Hoe werkt windenergie?

Om windenergie op te wekken, is uiteraard wind nodig. Vanaf windkracht 2 waait het hard genoeg om stroom op te leveren, dus in Nederland is dat al snel het geval. Het maximale vermogen van een windturbine wordt bereikt bij windkracht 6. Waait het harder, dan zal de opbrengst gelijk blijven. Bij windkracht 10 of meer worden de windturbines uit veiligheidsoverwegingen stilgezet.

Door de wind gaan de rotorbladen van de windturbine draaien, waardoor een rotor in beweging wordt gebracht. Deze rotor staat in verbinding met de elektriciteitsgenerator waarmee de stroom wordt opgewekt. De grootste typen windturbines kunnen tot 8 miljoen kWh per jaar produceren – dit is voldoende om zo’n 2.300 huishoudens van stroom te voorzien.

Hoeveel stroom een windturbine opwekt, is onder andere afhankelijk van:

 • De hoogte van de windturbine
 • De locatie van de windturbine
 • Hoe hard het waait

Hoe werkt een windmolen?

100% windenergie

Wilt u ook 100% windenergie? Dan bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres. Als u een stroomcontract met ons afsluit, heeft u namelijk altijd 100% windenergie. Goed voor het milieu en u betaalt er niets extra’s voor! Klinkt als een goede deal toch? Daarnaast weet u dat u bij UnitedConsumers altijd voordelig uit bent. De prijs van UnitedConsumers ligt namelijk altijd 10% onder de gemiddelde energieprijs van de 10 grootste energieleveranciers in Nederland. Wilt u weten waar onze windenergie vandaan komt? Dit kunt u gemakkelijk terugvinden in ons stroometiket.

100% windenergie van UC

Duurzame energie

Al enige tijd zijn we wereldwijd bezig met duurzame energie. Duurzame energie is beter voor het milieu en daarom goed voor de toekomst van de aarde. Maar wat is duurzame energie nou precies? En wat zijn voorbeelden van duurzame energiebronnen?

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie wordt opgewekt door herbruikbare energiebronnen, zoals bijvoorbeeld wind-, water- of zonnekracht. Andere benamingen voor duurzame energie zijn groene energie, schone energie of hernieuwbare energie.

Anders dan fossiele brandstoffen, is duurzame energie onuitputbaar. De wereld zal namelijk niet snel zonder zon, wind en water komen te zitten. Een ander kenmerk is dat duurzame energiebronnen milieuvriendelijk zijn.

Soorten duurzame energiebronnen

Voorbeelden van duurzame energiebronnen zijn bio-energie (biomassa)waterkrachtwindenergie en zonne-energie. Deze energiebronnen veroorzaken weinig CO2-uitstoot en luchtvervuiling. Wij leggen u graag uit hoe de verschillende duurzame energiebronnen werken.

biosmassa

Biomassa

Biomassa is één van de wat minder bekende duurzame energiebronnen. Biomassa bestaat uit biologisch afval zoals gft-afval, mest en hout. Het verbranden van biomassa wekt energie op. Daarnaast kan door vergassing of vergisting van biomassa duurzame autobrandstof gemaakt worden, die goed is voor het milieu.  

Biomassa – ook wel bio-energie genoemd – is groene energie omdat de bron hernieuwbaar is. Resten van planten, groenten en hout groeien namelijk weer aan. Een nadeel is dat te veel productie van bio-energie schade kan toebrengen aan biodiversiteit of voedselvoorzieningen van verschillende diersoorten. 

waterkracht

Waterkracht

Waterkracht is een vorm van duurzame energie waarbij energie wordt opgewekt door stromend water. Door middel van hoogteverschillen – waardoor water sneller gaat stromen – zetten waterkrachtcentrales de stroomsnelheid om in energie. 

Hoewel we in Nederland veel water hebben, speelt deze vorm van duurzame energie opwekken in Nederland geen grote rol. Het grootste deel van energie uit waterkracht wordt in het buitenland opgewekt, bijvoorbeeld in Scandinavië. Nederland heeft een aantal middelgrote waterkrachtcentrales. 

windenergie

Windenergie

Windenergie wordt opgewekt door windturbines die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. De wind zorgt ervoor dat de rotorbladen gaan draaien. De ronddraaiende rotorbladen brengen vervolgens middels tandwielen beweging over op de elektriciteitsgenerator. Bent u benieuwd hoe een windmolen precies werkt?

Omdat windturbines erg hoog zijn, vangen ze veel wind. De grootste windturbines kunnen daarom tot wel 8 miljoen KWh per jaar produceren. Dat is genoeg elektriciteit voor ongeveer 2.300 huishoudens.

zonne-energie

Zonne-energie

Zonne-energie wordt middels zonnepanelen omgezet in elektriciteit. U kunt ook middels zonnecollectoren zonne-energie omgezetten in warmte. Middels zonnepanelen en zonnecollectoren zou u volledig zelfvoorzienend in energie kunnen zijn. 

Naast dat sommige woningen voorzien zijn van zonnepanelen, hebben we in Nederland ook enkele zonneparken. In warmere landen, zoals Spanje, en zelfs sommige woestijnen zijn grote zonnecentrales te vinden waar erg veel zonne-energie opgewekt kan worden. Ons land is daar iets minder geschikt voor.

Waarom duurzame energie?

Duurzame energie is goed voor het milieu, dat is al een groot voordeel! Toch kleven er ook nadelen aan het opwekken van duurzame energie. Om u een goed beeld te geven van deze vorm van energie opwekken, zetten wij de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Voordelen duurzame energie

 • Beter voor het milieu.
 • Subsidie van de overheid beschikbaar.
 • Lagere kosten van het energieverbruik.
 • Niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen.
 • Stijging van de woningwaarde door aanpassingen in de woning.

Nadelen duurzame energie

 • Veel vissen, insecten en vogels sterven door waterkrachtcentrales en windturbines.
 • De aanpassingen in uw woning zijn een grote investering.
 • Vaak voorziet het niet in de volledige energiebehoefte.

Opslag duurzame energie

De ODE (Opslag Duurzame Energie) is door de overheid ingevoerd om de investering in duurzame energie te stimuleren. Het is een extra belasting voor iedereen die energie afneemt. Deze belasting betaalt u per verbruikte KWh elektriciteit of m3 gas.

Met de Opslag Duurzame Energie wordt de subsidiepot van Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) gefinancierd. SDE+ zou onder andere door de overheid ingezet kunnen worden voor technieken die CO2 verminderen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.