Vattenfall energie acties: welke past bij jou?

932 x 460 Overstapdeal Vattenfall

Kies je voor Vattenfall energie mét een mooie actie? Bekijk welke energie-acties Vattenfall heeft voor jou, en welke actie goed bij je wensen past en sluit deze direct af. Welke actie geeft jou energie?

We hebben 3 Vattenfall acties voor je

Energiecadeau XL

480 x 321 Energiecadeau XL

Cadeau XL tot € 350,-

 • Standaard stroom en gas
 • Ruime keuze aan cadeaus
 • Een vaste prijs tot 1 jaar

Powerdeal

480 x 321 Powerdeal

€ 250 korting

 • Standaard stroom en gas
 • € 200 korting op je jaarafrekening
 • Een vaste prijs tot 1 jaar

Groene Topdeal

480 x 321 Groene Topdeal

25% korting

 • Duurzame energie
 • 25% korting op groene stroom
 • Tot 1 jaar een vaste prijs

Vattenfall acties: Energieadvies stel zelf je energieproduct samen.

Direct energie nodig? Bij Vattenfall is haastige spoed ook goed. Ga naar spoedaanvraag energie.

Stroom en gas
Stel zelf je stroom en gas samen

Duurzaam
Kies voor duurzame of gewone energie

Inzicht
Je krijgt direct inzicht in je kosten

Vattenfall Energie acties voor iedereen

Natuurlijk ben je op zoek naar de aantrekkelijkste energie-acties. Energie-acties verschillen natuurlijk per moment en per energieleverancier. Bovenstaande Vattenfall energie-acties bieden voor iedereen wat moois. En ook belangrijk om te weten: wanneer je voor Vattenfall kiest, kies je voor goede service.

Actie van energieleverancier wanneer je overstapt

Als je wilt overstappen, verzorgt Vattenfall, net als veel andere energieleveranciers, een energie-actie bij je. Deze actie met overstap naar een andere energieleverancier is voor jou heel eenvoudig, want Vattenfall regelt de overstap en maakt alles voor je in orde.

Acties van energiebedrijven een slimme keuze voor jou?

Of acties van energiebedrijven aantrekkelijk zijn, hangt af van wat je persoonlijk belangrijk vindt. Per aanbieder zitten er namelijk geen verschillen in het gas en de stroom waarmee je jouw huis verwarmt en waarmee je jouw telefoon oplaadt. Als je naast een mooie energie-actie ook op zoek bent naar een leverancier die bij je past, is het slim om te letten op:

 • Kwaliteit van de klantenservice
 • Duurzaamheid
 • Verborgen kosten
 • Wanneer wil je overstappen?

Wil je weten wanneer je het beste kunt overstappen naar een andere energieleverancier? Als je contract afloopt, kun je overstappen naar een nieuwe energieleverancier wanneer je maar wilt. Dit hoeft dus niet aan het einde van het jaar. Veel mensen overwegen het overstappen als ze een mooi aanbod krijgen of een goede actie zien.

Stroom en gas: voor een scherpe prijs en zo duurzaam als je zelf wilt

Als je voor stroom en gas van Vattenfall kiest, betaal je een scherpe prijs en is je energie zo duurzaam als je zelf wilt. Bovendien: hoe langer je klant bij Vattenfall blijft, hoe meer korting je krijgt.

Fossielvrij leven

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie. Daarom investeert Vattenfall in hun eigen duurzame energieproductie. Daarmee wekken ze zoveel mogelijk groene stroom op uit zon, wind en water. Ook voor duurzaam groen gas kun je nu bij Fattenfall terecht. Alles gewoon uit Nederland, helemaal natuurlijk.

De 6 services van Vattenfall

 1. Blijven loont: elk jaar dat je blijft krijg je meer korting
 2. Geen verrassingen: dankzij een seintje weet je altijd waar je aan toe bent
 3. Op weg naar 100% fossielvrij: steeds meer energie uit zon, wind en water, in Nederland opgewekt
 4. Altijd inzicht: in je online omgeving zie je precies hoeveel energie je hebt gebruikt
 5. Stap voor stap besparen: met de tips gebruik je steeds minder energie
 6. Betalen hoe en wanneer het je uitkomt: je kiest zelf je maandbedrag en de datum waarop je betaalt

Energiecadeau XL

480 x 321 Energiecadeau XL Vattenfall

Cadeau XL tot € 350,-

 • Standaard stroom en gas
 • Ruime keuze aan cadeaus
 • Een vaste prijs tot 1 jaar

Powerdeal

480 x 321 Vattenfall Powerdeal

€ 250 korting

 • Standaard stroom en gas
 • € 200 korting op je jaarafrekening
 • Een vaste prijs tot 1 jaar

Groene Topdeal

480 x 321 Energiecadeau XL Vattenfall

25% korting

 • Duurzame energie
 • 25% korting op groene stroom
 • Tot 1 jaar een vaste prijs

Ook mogelijk: alleen stroom of alleen gas

Als je alleen stroom of alleen gas wilt, dan krijg je een aantrekkelijk aanbod voor stroom of gas van Vattenfall.

Stel zelf je energie samen

Bij Vattenfall stel je zelf je energie samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor groene stroom en Mix groen gas of voor alleen grijze stroom.

Stel je energieproduct samen

Blijven loont: hoe langer je blijft, hoe meer korting je krijgt op je energie

Met Blijven Loont belonen ze klanten die bij onshun blijven. Elk jaar dat je blijft krijg je meer korting op je variabele leveringskosten van stroom, tot een gebruik van 10.000 kWh per jaar. Als je al klant bent begin je met 10% korting. Je korting stijgt elk jaar met 5% tot je 25% korting hebt bereikt, zolang je klant blijft en aan de voorwaarden voldoet.

Meer over Blijven Loont

Makkelijk energie vergelijken met een modelcontract

Met het Vattenfall Modelcontract Energie vergelijk je een energiecontract bij hun makkelijk met dat van andere leveranciers. Het product is namelijk bij alle energieleveranciers precies hetzelfde, alleen de prijzen verschillen.

Eerlijk over de energieprijs

Bij Vattenfal krijg je een scherpe prijs voor je stroom en gas en weet je precies waar je voor betaalt. Verder krijg je altijd een aanbod dat past bij je persoonlijke situatie qua energie. De prijs die je betaalt voor je energie bestaat drie onderdelen: je energiegebruik, netbeheerkosten en overheidsheffingen en btw.

Energie voor je bedrijf

Als je mkb’er, zzp’er of eigenaar van een groot bedrijf bent, bekijk dan hier over zakelijke energie voor je bedrijf. Wil je meer informatie over onze zakelijke tarieven, bekijk dan de hier voor MKB energietarieven.

1280 x 500 Met stroom van Vattenfall altijd het licht aan!

Met stroom van Vattenfall altijd het licht aan!

Stroom van Vattenfall: een scherpe prijs en zo duurzaam als je zelf wilt
De prijs die je betaalt voor stroom verschilt per energieleverancier. Ook de manier waarop zo’n energieleverancier je stroom opwekt is niet altijd hetzelfde. Als je voor Vattenfall kiest, krijg je een scherpe prijs, een passende aanbieding en stroom die zo duurzaam is als je zelf wilt.

Samen maken we fossielvrij leven mogelijk

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie. Daarom zet Vattenfall volop in op groene stroom. Die groene stroom wordt opgewekt hier in Nederland op uit wind, water en zon. Zo komt er geen CO2 vrij. Omdat er op dit moment nog niet genoeg groene stroom is voor iedereen, kun je nu nog kiezen voor grijze stroom.

Vattenfall levert ook gas of stroom en gas in één pakket

Ook als je gas, of stroom en gas in één pakket wilt, kun je bij Vattenfall terecht. Ook handig: start met energie vergelijken of krijg een energieadvies op basis van je wensen.

Veel gestelde vragen van andere nieuwe klanten

Wanneer start mijn energiecontract

De startdatum van je energiecontract vind je terug in de bevestiging van je aanvraag. In de bevestiging laat Vattenfall je ook weten wanneer zij beginnen met het leveren van energie bij je thuis.

Vergoed Vattenfall een overstapboete?

Vaak neemt Vattenfall een overstapboete van je over. Je energieleverancier kan een boete geven als je jouw huidige contract opzegt voordat het is afgelopen. Informeer ernaar bij je leverancier. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Ik heb met spoed energie nodig, wat nu?

Ja, Vattenfall kan je verder helpen. Zij begrijpen dat je schrikt als je een brief van je netbeheerder krijgt over afsluiting. Graag legt Vattenfall per situatie uit hoe zij dit als energieleverancier voor je regelen.

Kan ik mijn contract nog annuleren?

Ja, je hebt na het versturen van je aanvraag nog 14 dagen bedenktijd.

Wanneer betaal ik mijn eerste termijnbedrag aan Vattenfall?

Bij Vattenfall bepaal je zelf wat jouw ideale betaaldag is. Want ze begrijpen dat je liever zelf kiest wanneer je de energierekening betaalt. Vertel Vattenfall wanneer je wilt betalen, in Mijn Vattenfall.

Zo zit de stroomprijs in elkaar

De stroomprijs is bij elke stroomleverancier anders. Maar hoe de prijs is opgebouwd, is overal hetzelfde. Als je daar meer over wilt weten, lees dan hier over de opbouw van je energieprijs.

Nachtstroom: goedkopere stroom in de nacht

Het is handig om rekening te houden met wanneer je stroom gebruikt. Als je vooral ’s nachts stroom gebruikt, dan is het handig om te kiezen voor een enkeltarief en daltarief, dan is je stroom ’s nachts goedkoper.

Makkelijk stroom vergelijken

Als je wilt weten wat de beste deal is, waarbij je zelf bepaalt of je prijs, duurzaamheid, of allebei belangrijk vindt, start dan met stroom vergelijken.

Gas aanvragen: bij Vattenfall kun je kiezen

1280 x 500 gas van Vattenfall

De voordelen van het gas van Vattenfall

Heel Nederland duurzaam verwarmen is een flinke uitdaging. Maar wel eentje die Vattenfall stap voor stap aangaan. Ze willen zorgen dat er voor iedereen een keuze is die past. Letterlijk, bij het huis waarin je woont, maar ook financieel. Daarom heeft Vattenfall verschillende soorten gas.

‘Gewoon’ gas of groen gas

Je kunt bij deze energieleverancier kiezen voor ‘gewoon’ aardgas of voor groen gas. Groen gas is een schoon en fossielvrij alternatief voor aardgas. Gemaakt van natuurlijk afval, zoals koeienmest, slib en gft-afval. Met groen gas kun je koken en verwarmen zoals je gewend bent. Maar dan duurzaam. Je kunt kiezen voor MixGroen Gas of PuurGroen Gas.

Bepaal zelf jouw duurzame stap

MixGroen Gas bestaat uit 10% groen gas, aangevuld met aardgas. Een mooie stap op weg naar fossielvrij verwarmen. Wil je een grotere stap? Dan is er PuurGroen Gas, gemaakt van 100% groen gas. Daarmee vergroen je je totale gasverbruik. Met PuurGroen Gas maak je de grootste stap op weg naar fossielvrij verwarmen.

Zo zit de gasprijs in elkaar

De gasprijs is bij elke gasleverancier anders, maar de manier waarop de prijs is opgebouwd is hetzelfde. Als je wilt weten hoe dat precies zit, lees je hier over de opbouw van je energieprijs.

Met stadswarmte je huis verwarmen

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie. Daarom investeert Vattenfall samen met hun partners in stadswarmte. Zo zetten ze energie die anders verloren gaat om in warmte voor je huis. Op die manier helpt Vattenfall de CO2-uitstoot te verlagen; een huis met stadsverwarming stoot gemiddeld 50% minder CO2 uit dan een huis met cv-ketel.  Stadsverwarming is wel of niet aangelegd in de wijk waarin je woont. Stadsverwarming kies je dus niet, maar heb je als het in je wijk is aangelegd. Lees meer informatie over stadsverwarming.

Meer dan een gasleverancier

Vattenfall levert ook alleen stroom. Of als gas en stroom in één. Start met energie vergelijken voor alle aanbiedingen.

Zakelijk gas

Als je mkb’er of zzp’er bent, of een groot bedrijf hebt, is het belangrijk dat je altijd stroom en gas hebt. Vattenfall denkt daarom graag met je mee. Ontdek hoe Vattenfall dat doen op de pagina over zakelijk gas voor je bedrijf. En als je behalve gas ook stroom nodig hebt, lees dan meer over zakelijke energie.

Met stadsverwarming zit je goed

1280 x 500 Met stadsverwarming zit je goed bij Vattenfall

Wat is stadsverwarming?

Bij stadsverwarming gebruiken we de restwarmte die vrijkomt bij het opwekken van stroom of bij het verbranden van afval. De warmte gaat via een ondergronds leidingnet naar je huis of bedrijf. Stadsverwarming is een duurzaam alternatief voor losse cv-ketels op gas. Onderhoudsvrij, zorgeloos en veilig. Zo lopen we voorop richting een fossielvrij leven.

Voordelen van stadsverwarming

Goed voor het milieu
Je draagt bij aan een aardgasvrij land. Huizen met stadsverwarming stoten nu al gemiddeld 60% minder CO2 uit.

Makkelijk
Kant-en-klare warmte zonder omkijken naar een cv-ketel. Een afleverset in je meterkast regelt je warmte en warm water uit de kraan.

Veilig
Je hebt geen gasleidingen meer in je huis. Je verwarmingen worden warm door heet water ‘uit de grond’.

Warmte, koeling en meer

Stadswarmte is meer dan een lekker warm huis zonder cv-ketel en gasaansluiting. Je kunt besparen op je energierekening door slim te combineren met stroom, Blijven Loont en een slimme thermostaat.

Wat kost stadsverwarming?

Via een netwerk van leidingen krijg je warm water en warmte in huis. Daar betaal je voor. De opbouw van de kosten voor stadsverwarming is anders dan bij gas. Dat maakt vergelijken lastig. We informeren je graag op een transparantie manier. Daarom zetten we de belangrijkste posten naast elkaar.

Bekijk de opbouw van de kosten voor stadsverwarming.

Waar vind ik de jaarlijkse tarieven?

Elk jaar publiceert Vattenfall de tarieven per regio op deze site. In enkele regio’s zijn er verschillen met de algemene prijs. De prijs bestaat uit variabele kosten van je verbruik en vaste kosten voor aansluiting, meterhuur en transport.

Bekijk het tarief voor stadsverwarming in jouw regio.

Wat is de warmtewet?

In de Warmtewet staan spelregels rondom stads- en blokverwarming. De Warmtewet vormt onder andere de basis voor de tarieven. De wet gaat ook over eventuele vergoeding bij lange storingen. En hoe het warmteverbruik meten. Zo krijg je als warmteklant een betrouwbare levering, een redelijke prijs en goede service. Daar zorgt Vattenfall voor.

Krijg ik korting als ik ook stroom afneem?

Ja, als je twee energieproducten bij Vattenfall afneemt, kom je in aanmerking voor Blijven Loont. Neem je naast stadsverwarming ook stroom af? Dan krijg je met Blijven Loont direct voordeel op de variabele leveringskosten van stroom. Met Exclusief spaar je iedere maand bovendien punten voor mooie cadeaus en duurzame producten.

Meer over Blijven Loont
Meer over Exclusief

60% CO2-reductie met stadswarmte

Stadswarmte wordt duurzamer. In Nederland lopen we met stadswarmte voorop in de verantwoording van de resultaten. In 2019 hebben onze warmtenetten gemiddeld 6% meer CO₂-reductie vergeleken met aardgas behaald dan in het jaar ervoor. Lees hier hoe stadsverwarming met vertrouwen de regie pakt in de overgang naar andere warmtebronnen.

1280 x 500 Zonnepanelen wek je eigen duurzame stroom op met Vattenfall

Zonnepanelen: wek je eigen duurzame stroom op

Zonnepanelen kopen? Bij Vattenfall zit je goed.

Met zonnepanelen wek je zelf duurzame energie op. Bij Vattenfall krijg je persoonlijk advies van specialisten. Ze sturen altijd eerst een schouwer langs voor technische inspectie en om met je te overleggen hoe je het precies wilt hebben.

Goed voor het milieu
Met zonnepanelen wek je je eigen duurzame stroom op

Slimme investering
Je verdient zonnepanelen terug doordat je direct bespaart op stroomkosten

Onafhankelijk
Je wekt de komende 20-30 jaar je eigen duurzame stroom op

Zonnepanelen kosten en opbrengsten

Met zonnepanelen op je dak bespaar je direct. Je merkt het aan je maandelijkse energierekening: daar vallen de stroomkosten geheel of grotendeels weg. Benieuwd hoeveel stroom je met je eigen zonnepanelen kunt opwekken? En wat je kosten en opbrengsten zouden zijn? De Zonnepanelen van Vattenfall: Check berekent dit op basis van:

 • Je dakoppervlak
 • De zoninstraling
 • De hoeveelheid stroom die in je woning wordt verbruikt
 • Het rendement van de zonnepanelen (keuze uit 3 pakketten)

Wat zijn de beste zonnepanelen voor op je dak?

Premium Power

480 x 783 Premium Power

LG 355 Wp Full Black

 • 355 Wp vermogen
 • Volledig zwart (full black)
 • 25 jaar productgarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie

Prijs voor systeem van 10 panelen

€ 5.344 excl. btw

Excellent Power

480 x 826 Excellent Power

Longi 360 Wp Full Black

 • 360 Wp vermogen
 • Volledig zwart (full black)
 • 12 jaar productgarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie

Prijs voor systeem van 10 panelen:

€ 4.835 excl. btw

High Power

480 x 783 Premium Power

CanadianSolar 310 Wp Full Black

 • 310 Wp vermogen
 • Volledig zwart (full black)
 • 12 jaar productgarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie

Prijs voor systeem van 10 panelen:

€ 4.018 excl. btw

Bij de beste zonnepanelen staat prijs-kwaliteitsverhouding voorop
Ben je op zoek naar hoge kwaliteit zonnepanelen? Let dan in ieder geval op de volgende 8 aspecten:

 1. Wat is het vermogen van de zonnepanelen?
 2. Van welk merk zijn de zonnepanelen?
 3. Hoe lang is de garantie op de zonnepanelen en installatie?
 4. Wat is de kwaliteit en garantie van de omvormer?
 5. Is de leverancier betrouwbaar: bestaat deze nog over 10 of 20 jaar nog?
 6. Welke certificering en ervaring heeft de installatiemonteur?
 7. Werkt de installateur veilig?
 8. Gaat het om losse panelen of om een pakket? Zit alles erin?

Vattenfall verzorgt 3 verschillende pakketten A-kwaliteit zonnepanelen zodat je alle keuze hebt. Niet alleen de panelen zijn uitstekend, ook de omvormer en het overige materiaal zijn van hoge kwaliteit.

Kwaliteit zonnepanelen lastig te vinden? Vattenfall helpt je graag.

Vattenfall begrijpt dat de zoektocht naar de beste zonnepanelen ingewikkeld kan zijn. Er zijn zoveel merken, soorten en testen dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Want: welke zonnepanelen hebben nu goede kwaliteit en welke niet? En beslis je alleen op basis van de kwaliteit van het materiaal? Vattenfall maakten alvast wat keuzes voor je. Als je bij hun zonnepanelen koopt kan je uit 3 pakketten kiezen, allen zwart en van uitstekende kwaliteit.

Groen telt op

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Groen gas om duurzaam te douchen, koken of verwarmen. Groene stroom voor je huis of voor je auto. Welke groene stap zet jij op weg naar een fossielvrije toekomst? Doe de Duurzaam Wonen Check en ontdek welke groene stap bij je past. Of bekijk meteen de duurzame producten.

Reken direct uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met de Zonnepanelen Check rekent Vattenfall dat binnen 12 seconden voor je uit. Je kunt meteen de geschatte opbrengst en terugverdientijd per type zonnepaneel checken. Zij zorgen voor een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel je kan opwekken en wat jouw prijs zou zijn bij zonnepanelen kopen.

Doe de Zonnepanelen Check

Ook bij de zonnepanelen monteurs staat kwaliteit voorop

Niet alleen zet Vattenfall bij zonnepanelen kwaliteit voorop. Ook qua installatie gaan zee voor het beste. Het energiebedrijf werkt alleen met installateurs met VCA-certificering. Dat betekent dat de medewerkers van Feenstra op een veilige, verantwoorde en professionele manier werkt. Dankzij hun jarenlange ervaring met het plaatsen van zonnepanelen, hebben ze voor elke uitdaging een oplossing. Bovendien krijg je 2 jaar garantie op de installatie (materiaal en montage).

Maximaal stroom opwekken? Kies voor ons Service & Inzicht abonnement

Als je zeker wilt weten dat je zonnepanelen altijd maximaal stroom opwekken, dan kies je voor ons Service & Inzicht abonnement:

 • Vattenfall checkt op afstand of je zonnepanelen maximaal stroom opwekken.
 • Als er iets aan de hand is, neemt Vattenfall meteen contact met je op om het probleem op te sporen en te verhelpen.
 • Elk kwartaal krijg je van hun een rapport waarin je ziet hoe je zonnepanelen hebben gepresteerd.
 • Je betaalt de eerste 10 jaar geen voorrijkosten, geen arbeidsloon en geen materiaalkosten voor eventuele reparaties.
 • Wil je meer weten?