Vattenfall Energie Info

Vattenfall in het kort

Een fossielvrij leven binnen één generatie: dat is een flinke ambitie. Toch kan het, als we het samen doen. Te beginnen bij onszelf. De ambitie van Vattenfall reikt verder dan duurzame energie opwek alleen.

Vattenfall is een van de grootste producenten en leveranciers van elektriciteit en warmte in Europa.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Vattenfall is een toonaangevend Europees energiebedrijf met ongeveer 20.000 medewerkers. Al meer dan 100 jaar levert Vattenfall elektriciteit aan industrieën en zorgen ze voor warmte en licht bij mensen thuis. Door innovatie en samenwerking moderniseert Vattenfall het dagelijks leven van hun klanten.

Duurzame energie voor iedereen

Als toonaangevend energiebedrijf zet Vattenfall zich sterk in om binnen één generatie een fossielvrij leven mogelijk te maken: thuis, op het werk en onderweg.

Vlag mens rennend over strand Vattenfall
Vattenfall loopt voorop in de duurzame ontwikkeling van onze maatschappij.

Dus stapt Vattenfaal zelf af van fossiele energieproductie, investeren ze in energie uit wind en zon en bieden ze hun klanten klimaatslimme energieoplossingen. En omdat Vattenfall in Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk en Finland opereren, hebben ze de juiste slagkracht om onze ambitie waar te maken. 

De Energei producten van Vattenfall

Meisje eet brood met moeder | Vattenfall Energie

Met stroom van Vattenfall altijd het licht aan

Stroom van Vattenfaal: een scherpe prijs en zo duurzaam als je zelf wilt

De prijs die je betaalt voor stroom verschilt per energieleverancier. Ook de manier waarop zo’n energieleverancier je stroom opwekt is niet altijd hetzelfde. Als je voor Vattenfall kiest, krijg je een scherpe prijs, een passende aanbieding en stroom die zo duurzaam is als je zelf wilt. 

Stroom van Vattenfall: samen maken we fossielvrij leven mogelijk

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie van Vattenfall. Daarom zetten ze volop in op groene stroom. Die groene stroom wekken ze hier in Nederland op uit wind, water en zon. Zo komt er geen CO2 vrij. 

Omdat er op dit moment nog niet genoeg groene stroom is voor iedereen, kun je nu nog kiezen voor grijze stroom. 

Vattenfaal levert ook gas of stroom en gas in één pakket

Ook als je gas, of stroom en gas in één pakket wilt, kun je bij Vattenfall terecht. Ook handig: start met energie vergelijken of krijg een energieadvies op basis van je wensen.

Zo is de gasprijs opgebouwd | Vattenfall

Gas aanvragen bij Vattenfall

De voordelen van gas van Vattenfall

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie van Vattenfall. Je huis verwarmen zonder aardgas is daar een belangrijk onderdeel van. Maar op dit moment kan dat nog niet. Daarom heeft Vattenfall nu gas met CO2-compensatie. Je kiest zelf of je dat wilt. Je krijgt een passend aanbod van Vattenfall.

‘Gewoon’ gas of gas met CO2-compensatie

Bij Vattenfall kies je voor gewoon gas of voor gas met CO2-compensatie. In dat laatste geval compenseert Vattenfall de CO2-uitstoot van het gas dat je afneemt. Dat doen ze door certificaten in te kopen, volgens het zogeheten Certified Emission Reductions-systeem. Die certificaten zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de Verenigde Naties (UNFCCC). Zo draagt Vattenfall bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland. Denk aan een windproject in India of een waterkrachtproject op de Filipijnen.

Zo zit de gasprijs in elkaar

De gasprijs is bij elke gasleverancier anders, maar de manier waarop de prijs is opgebouwd is hetzelfde. Als je wilt weten hoe dat precies zit, lees je bij deze link pagina over de opbouw van je energieprijs.

Met stadswarmte je huis verwarmen

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie van Vattenfall. Daarom investeert Vattenfall samen met hun partners in stadswarmte. Zo zetten ze energie die anders verloren gaat om in warmte voor je huis. Op die manier helpt Vattenfaal de CO2-uitstoot te verlagen; een huis met stadsverwarming stoot gemiddeld 50% minder CO2 uit dan een huis met cv-ketel. 

Stadsverwarming | Vattenfall

Stadsverwarming is wel of niet aangelegd in de wijk waarin je woont. Stadsverwarming kies je dus niet, maar heb je als het in je wijk is aangelegd.

Meer dan een gasleverancier

Vattenfall levert ook alleen stroom. Of als gas en stroom in één. Start met energie vergelijken voor alle aanbiedingen van Vattenfall.

Zakelijk gas bij Vattenfall

Als je mkb’er of zpp’er bent, of een groot bedrijf hebt, is het belangrijk dat je altijd stroom en gas hebt. Vattenfall denkt daarom graag met je mee. Ontdek hoe Vattenfaal dat doet via deze link-pagina over zakelijk gas voor je bedrijf. En als je behalve gas ook stroom nodig hebt, lees dan meer over zakelijke energie.

Energie: stroom en gas van Vattenfall

Energie van Vattenfall in Nederland

Stroom en gas van Vattenfall: voor een scherpe prijs en zo duurzaam als je zelf wilt

Als je voor stroom en gas van Vattenfall kiest, betaal je een scherpe prijs en is je energie zo duurzaam als je zelf wilt. Bovendien: hoe langer je klant bij Vattenfall blijft, hoe meer korting je krijgt. 

Fossielvrij leven 

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie van Vattenfall. Daarom investeert Vattenvall in hun eigen duurzame energieproductie. Vattenfall wekt zoveel mogelijk groene stroom op uit zon, wind en water, gewoon hier in Nederland.

De 6 services van Vattenfall

 • Blijven loont: elk jaar dat je blijft krijg je meer korting
 • Geen verrassingen: dankzij een seintje van Vattenfall weet je altijd waar je aan toe bent
 • Op weg naar 100% fossielvrij: steeds meer energie uit zon, wind en water, in Nederland opgewekt
 • Altijd inzicht: in je online omgeving zie je precies hoeveel energie je hebt gebruikt
 • Stap voor stap besparen: met de tips van Vattenfall gebruik je steeds minder energie
 • Betalen hoe en wanneer het je uitkomt: je kiest zelf je maandbedrag en de datum waarop je betaalt

Ook mogelijk: alleen stroom of alleen gas

Als je alleen stroom of alleen gas wilt, dan krijg je een aantrekkelijk aanbod voor stroom of gas van Vattenfall. 

Blijven loont: hoe langer je blijft, hoe meer korting je krijgt op je energie

Met Blijven Loont beloont Vattenfall klanten die bij hun blijven. Elk jaar dat je blijft krijg je meer korting op je variabele leveringskosten van stroom, tot een gebruik van 10.000 kWh per jaar. Als je al klant bent begin je met 10% korting. Je korting stijgt elk jaar met 5% tot je 25% korting hebt bereikt, zolang je klant blijft bij Vattenfall en aan de voorwaarden voldoet.
Meer over Blijven Loont

Makkelijk energie vergelijken met een modelcontract

Met het Vattenfall Modelcontract Energie vergelijk je een energiecontract bij Vattenfall makkelijk met dat van andere leveranciers. Het product is namelijk bij alle energieleveranciers precies hetzelfde, alleen de prijzen verschillen.

Eerlijk over energieprijs van Vattenfall

Bij Vattenfall krijg je een scherpe prijs voor je stroom en gas en weet je precies waar je voor betaalt. Verder krijg je altijd een aanbod dat past bij je persoonlijke situatie qua energie. 

De prijs die je betaalt voor je energie bestaat drie onderdelen: je energiegebruik, netbeheerkosten en overheidsheffingen en btw. Als je precies wilt weten hoe dat zit, lees dan de uitleg over de opbouw van Vattenfall energieprijzen.

Energie besparen

Energie voor je bedrijf

Als je mkb’er, zzp’er of eigenaar van een groot bedrijf bent, bekijk dan deze link-pagina over zakelijke energie voor je bedrijf.

Vattenfall helpt je energie te besparen met je bedrijf

Zakelijke energie besparen voor mkb’ers en grootzakelijke ondernemers gaat in veel gevallen over kleine aanpassingen in je bedrijf. Vattenfall helpt je daar graag bij.

Energieprijzen vergelijken: zo herken je een mooie aanbieding

Energieprijzen vergelijken: zo herken je een mooie aanbieding

Voor je een nieuw energiecontract afsluit, vergelijk je verschillende leveranciers. Een goed aanbod kan tenslotte flink schelen op je energierekening. Maar energieprijzen vergelijken is niet altijd eenvoudig: hoe vergelijk je bijvoorbeeld een lage prijs voor stroom met een cadeau-actie? Daarom geeft Vattenfall je 7 concrete tips waarmee je elke aanbieding scherp tegen het licht houdt. Wil je direct de aanbiedingen van Vattenfall bekijken en vergelijken? Start met energie vergelijken

Blijven Loont

We belonen klanten, omdat ze samen met ons op weg gaan naar fossielvrij leven binnen één generatie. Met Blijven Loont bijvoorbeeld. Eén van onze 6 services.

Blijven Loont aanvragen

Je voegt Blijven Loont gewoon toe aan je bestaande contract. Vattenfall bevestigt je Blijven Loont aanvraag en je krijgt van Vattebfall een nieuw contract mét je Blijven Loont-korting. Zo makkelijk gaat dat. 
Heb je stroom, gas of warmte, dan kun je Blijven Loont aanvragen. 

Blijven loont aanvragen

Vattenfall producten

Word klant en krijg meteen Blijven Loont-korting

Ook nieuwe klanten van Vattenfall worden beloond. Want je start meteen met 5% korting op het variabele leveringstarief van stroom. Kies uit het aanbod van Vattenfaal jouw gewenste stroom én gas in combinatie met Blijven Loont. Klant worden

Alternatieve warmteoplossing?

Natuurlijk beloond Vattenfall je ook als je zelf hebt geïnvesteerd in een alternatieve warmteoplossing, zoals in een elektrische warmtepomp of blokverwarming. Jouw bijdrage aan een fossielvrij leven beloond Vattenfall je graag.

Goed om te weten over Blijven Loont

 • Je krijgt korting over de variabele leveringskosten van stroom per kWh. Niet op de vaste leveringskosten, btw en overheidsheffingen en netbeheerkosten.
 • Vattenfall verekent de korting aan het eind van het jaar op je jaarafrekening. 
 • Je betaling gaat voortaan via automatische incasso.
 • Zeg je op en word je toch weer klant, dan begin je opnieuw met 5% korting. Het loont dus om te blijven.

De 6 services van Vattenfall

Meisje met taart | Vattenfall Energie
1. Elk jaar voordeel als vaste klant, op weg naar fossielvrij leven
Vattenfall werkt aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Als klant ben je samen met Vattenfall op weg naar dit doel. En dat wordt beloond door Vattenfall. Bijvoorbeeld met Blijven Loont, een oplopende korting op de variabele leveringskosten van stroom tot 25%. En ook met Exclusief: sparen voor leuke uitjes met het hele gezin en duurzame producten. Want investeren in de toekomst, mag zich vandaag al uitbetalen.
Lees meer over Belonen
Gezin op de bank | Vattenfall Energie
2. Met het seintje een heldere jaarafrekening zonder verrassingen
Vattenfall denkt actief met je mee en daarom krijg je van Vattenfall regelmatig een seintje. Daarmee check je eenvoudig of je termijnbedrag nog past bij je energieverbruik. Je kiest vervolgens zelf of je wat aanpast. Dat scheelt verrassingen op je jaarafrekening.
Lees meer over het seintje

Doe de aanvraag bij Vattenfall vandaag nog!

Meisje en hond door veld met windmolens op achtergrond
3. Steeds meer schone energie uit zon, wind en water
Fossielvrij leven binnen één generatie, dat is een stevige ambitie. Om echt grote stappen te zetten moet er veel schone energie worden opgewekt. Energie uit wind, zon en water. Dus moet er gebouwd worden. En dat is wat Vattenfall doet. Zo bouwt Vattenfall bijvoorbeeld op dit moment het grootste windpark op zee ter wereld.
Lees meer over schone energie
Vader en zoon achter laptop | Vattenfall energie
4. Altijd inzicht in je persoonlijk verbruik
Besparen begint met inzicht. Vattenfall zorgt ervoor dat je inzicht hebt in je verbruik. Via de Energie app en Mijn Vattenfall hou je dit heel makkelijk bij. Zo zie je meteen de resultaten van je besparingen.
Lees meer over Altijd inzicht
Vader en zoon stap voor stap | Vattenfall energie
5. Stap voor stap fossielvrij leven en energie besparen
Met kleine stappen maak je vaak al een groot verschil. En Vattenfall helpt je. Bijvoorbeeld met de energiescan. Eén van de experts van Vattenfall kijkt via je smartphone mee naar jouw situatie thuis en vertelt meteen hoe je een duurzamer huis kan krijgen. En ook tips van Vattenfall zorgen voor slimme energiebesparingen in huis.
Lees meer over Energie besparen
Twee kindjes besturen een auto | Vattenfall energie
6. Zelf aan het stuur van je betalingen
Bij Vattenfall zit je zelf aan het stuur van je betalingen. Jij bepaalt de hoogte van je termijnbedrag en op welke dag van de maand je dit betaalt. Vattenfall stelt je een bedrag voor op basis van je verbruik en hun ervaring. Denk je dat je minder of meer gaat verbruiken? Dan pas je het termijnbedrag eenvoudig aan. Zo heb je zelf grip op de zaak.
Lees meer over Energienota betalen

Energieleverancier Vattenfall

Nuon heet voortaan Vattenfall. Als energieleverancier helpen wij 2 miljoen klanten in Nederland aan energie. Voor informatie, advies en hulp kun je ook bij ons terecht. Bijvoorbeeld over duurzame energie, energie besparen, zonnepalen, isolatie en elektrisch rijden. Daarnaast tonen we je graag producten voor bij je thuis. Voor onze grootzakelijke, zzp en mkb klanten, hebben we specifieke oplossingen voor de zakelijke markt. Je regelt veel zelf in je ‘Mijn’ omgeving, via Service of je neemt contact met ons op. Wat jij wilt.

Stroom en gas kies je zelf

Je kunt heel eenvoudig je eigen energieproduct samenstellen. Of je nu kiest voor stroom en gas samen of als los product. Bij het kiezen helpt Vattenfall je ook op weg. Door een aantal vragen te beantwoorden krijg je altijd een passend energieadvies. Ook helpt Vattenfall je graag bij het overstappen van energie. Ben je al klant? Dan krijg je voordat je contract afloopt een nieuw aanbod. Je weet gewoon zeker dat je goed zit bij energieleverancier Vattenfall.

Waarom overstappen?

Overstappen levert aanzienlijke besparingen op. Tarieven zijn voordeliger bij andere aanbieders, zo ontvang je als nieuwe klant een hoge bonus of korting. Op Deals-Vergelijk.nl vergelijk je snel en eenvoudig energieleveranciers, providers of vakanties. 100% onafhankelijk! Met onze vergelijkingstool filter je op basis van jouw voorkeuren. Kies de beste deal en wij linken je door naar de website van de aanbieder waar je het abonnement veilig afsluit.

Energievergelijken.

In ieder huishouden is energie een grote kostenpost en waarschijnlijk betaal je te veel. Overstappen loont. Vrijwel alle energieleveranciers geven hoge kortingen, cashback of bijvoorbeeld een tablet cadeau wanneer je overstapt en een jaarcontract afsluit. Vergelijk alle aanbieders op Deals-Vergelijk.nl en bespaar eenvoudig honderden euro’s per jaar op je energierekening. Gratis en altijd 14 dagen bedenktijd. Bekijk snel hoeveel jij kunt besparen en stap over!

Waarom overstappen van energieleverancier?

Elk jaar veranderen de energieprijzen en elk jaar loopt jouw huidige contact af bij de huidige energieleverancier. Waarom niet kijken of het goedkoper kan! Uiteraard kan het voorkomen dat je maandelijks op hetzelfde uitkomt, als wat je nu betaald bij de huidige energieleverancier. Denk je het is goed zo en laat mijn huidige contract gewoon doorlopen. Dat is een optie, maar vergeet niet dat vele energiemaatschappijen er alles aan doen om nieuwe klanten te verwelkomen met extraatjes. Zoals cashback acties, wat al honderden euro’s kan opleveren. Meestal wordt er ook nog korting gegeven op energie zodat alles bij elkaar tot  € 400,- per jaar op kan lopen. Doe altijd de check op de energie vergelijker van Deals-Vergelijk.nl en bespaar.

Daarom kies je voor Deals-Vergelijk.nl

 • Vergelijk alle vaste lasten: Vergelijk bij ons vaste lasten zoals energie, internet, tv, bellen, vakanties, hotels, tickets en meer. Deals-Vergelijk.nl breidt ook steeds verder uit.
 • Bereken jouw voordeel: Bereken hoeveel geld je precies kan besparen. Wij brengen alle kosten in kaart zodat je in 1 simpele vergelijking alle aanbieders. Zodoende kun je exact zien hoeveel je kan besparen.
 • Onafhankelijk en objectief: Wij vergelijken 100% onafhankelijk en objectief. We werken zelfstandig en altijd in jouw voordeel. Het doel van Deals-Vergelijk.nl is dat je nooit meer teveel gaat betalen voor uw vaste lasten.
 • De Deals van Deals-Vergelijk.nl: Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jou past.
 • Scherpe deals: Dagelijks zoeken we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart.

Alles in 1 thuis vergelijken

Goedkoop blijven internetten, televisie kijken en bellen? Het is raadzaam om regelmatig te controleren of je bij je huidige provider nog wel goed zit. Op Deals-Vergelijk.nl vind je altijd voor alle providers de beste aanbiedingen. Onze vergelijkingstool geven een helder overzicht op basis van jouw voorkeuren en van alle mogelijkheden op jouw adres. Kies het pakket dat het beste bij jou past en betaal niet langer te veel.

Alles in één pakket

Ben je op zoek naar het beste of goedkoopste alles-in-1 pakket? Bij de meeste aanbieders kan je een abonnement afsluiten waarmee je kunt internetten, bellen en televisie kijken. Met een alles in één pakket heb je een contract bij één provider waardoor je korting mag verwachten. De verschillende aanbieders hebben meerdere pakketten beschikbaar. Zij zorgen er op die manier voor dat je één pakket af kunt sluiten, waarmee je gebruik kunt maken van drie verschillende diensten. De verbinding verloopt via de kabel, glasvezel of ADSL.

Mobiel abonnement vergelijken

Heb je nog een goede mobiele telefoon? Dan is een mobiel abonnement zonder een nieuwe telefoon, sim only, een slimme keuze. Maar ook telefoon abonnementen mét nieuw toestel kun je hier vergelijken. Vergelijk alle providers op Deals-Vergelijk.nl en kies de aanbieding die aan al jouw wensen voldoet, met of zonder smartphone. Betaal alleen voor de data, minuten of sms’jes die je nodig hebt. Handig: de nieuwe provider zegt jouw huidige contract op en je behoudt je eigen nummer.

Sim Only vergelijken.

Sim Only vergelijken. Daar kan je veel geld per maand mee besparen. De prijzen en voorwaarden van sim only abonnementen zijn heel helder waardoor je eenvoudig een vergelijking kunt maken. Zo kies je simpel een sim only abonnement dat past bij jouw telefoongebruik. Met een sim only abonnement is de kans groot dat je goedkoper uit bent. Door te kiezen voor een SIM Only kun je flink besparen op de kosten van een nieuwe mobiele telefoon. Zo kun je iedere dag gewoon gemakkelijk online en bellen, zonder dat het al te veel moet kosten. Vergelijken kan je zodoende veel geld besparen, en wij maken dat zo eenvoudig mogelijk voor je

De vakantie-vergelijker is de beste deal voor jouw vakantie!

Wij vinden de vakantie die bij jou past voor de laagste prijs! Of je nou naar Spanje of Curaçao wil: Waar je ook heen wilt en wat je budget ook is: de beste deal voor jouw volgende vakantie vind je bij Deals-Vergelijk.nl. Wij vergelijken voor jou de mogelijkheden en prijzen. En zoeken de beste vakantiedeal.

Lekker er op vakantie. Check jouw vakantie!

De vakantie vergelijker helpt jou om voordelig naar de zon te gaan. In onze vakantie vergelijker kun je eenvoudig jouw favoriete bestemming instellen en welk type accommodatie, verzorging en vervoer je wenst. Zo kun je gemakkelijk besparen en goedkoper op vakantie. Vakantie vergelijken en de goedkoopste vakantie vinden? Dat kan eenvoudig via deals-vergelijk.nl. Gebruik de handige vergelijker en ervaar zelf hoe gemakkelijk ook jij voordelig naar de zon gaat. Ga dus snel vakantie vergelijken. Het aanbod van de volgende vakantie-aanbieders wordt met elkaar vergeleken.

Logo Bol.com

Deals van bol.com

Ooit begonnen als online boekenwinkel en inmiddels de favoriete webwinkel van online shoppend Nederland. Met het grootste gemak bestel je vandaag die uitbreiding voor je muziek- of gamecollectie, de nieuwste gadgets, een volledige keukeninrichting, je last minute verjaardagscadeaus of je totale baby-uitzet en je hebt ’t morgen al in huis! Daarom zijn wij dus gek op Bol.com. En van acties als de Bulk 10-Daagse worden we natuurlijk hélemaal blij. Welke deals mogen we wat jou betreft niet missen?

Logo BCC

BCC Aanbiedingen

Een BCC deal met korting scoren? Wij helpen jou graag om de beste deals te vinden voor BCC! Ook vind je bij ons een handig overzicht van alle aanbiedingen. Neem een kijkje tussen de aanbiedingen en scoor de beste deal! Bij BCC wordt er graag gestunt met de prijzen. Dat hebben ze de afgelopen jaren wel laten zien! BCC is één van de populairste winkels van Nederland gebleken. Kijk direct op de website van BCC om te zien welke waanzinnige deals er momenteel te scoren zijn!

logo Coolblue

Coolblue deals

Bij Coolblue vind je altijd heel veel verschillende producten in allerlei categorieën.

Zoek de beste aanbieding op jouw favoriete product en scoren, zou dus zomaar kunnen lukken bij Coolblue dit jaar!

Coolblue doet volop mee aan diverse deals. Op zoek naar Coolblue deals? Goed nieuws! Ook bij Deals-Vergelijk.nl vind je de beste Coolblue aanbiedingen.

De Deals van Deals-Vergelijk.nl

Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jou past.

Scherpe deals

Dagelijks zoeken we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart.

Handig om te weten!

Sluit ik een abonnement of contract af bij jullie?

Nee, deals-vergelijk.nl vergelijkt alleen abonnementen en contracten van de verschillende leveranciers/providers. Als je in één van onze vergelijkers een geschikte leverancier/provider hebt gevonden dan wordt je doorgestuurd naar de desbetreffende leverancier/provider om daar rechtstreeks je abonnement of contract af te sluiten. Wij zitten daar niet tussen en jouw gegevens komen ook niet bij ons terecht.

Met wie werken jullie samen?

Om zo goed mogelijke aanbiedingen, deals en acties te tonen aan onze bezoekers, worden we uiteraard ondersteund door onze partners. Zij bieden tenslotte jouw gekozen deal aan. De vergelijkingstools en onze deals worden mede mogelijk gemaakt door:

Dit zijn onze partners

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.