Vattenfall Energie Info

Vattenfall in het kort

Een fossielvrij leven binnen één generatie: dat is een flinke ambitie. Toch kan het, als we het samen doen. Te beginnen bij onszelf. De ambitie van Vattenfall reikt verder dan duurzame energie opwek alleen.

Vattenfall is een van de grootste producenten en leveranciers van elektriciteit en warmte in Europa.

Windmolens op zee | Vattenfall Energie

Fossielvrij leven binnen één generatie

Vattenfall is een toonaangevend Europees energiebedrijf met ongeveer 20.000 medewerkers. Al meer dan 100 jaar levert Vattenfall elektriciteit aan industrieën en zorgen ze voor warmte en licht bij mensen thuis. Door innovatie en samenwerking moderniseert Vattenfall het dagelijks leven van hun klanten.

Duurzame energie voor iedereen

Als toonaangevend energiebedrijf zet Vattenfall zich sterk in om binnen één generatie een fossielvrij leven mogelijk te maken: thuis, op het werk en onderweg.

Vattenfall loopt voorop in de duurzame ontwikkeling van onze maatschappij.

Dus stapt Vattenfaal zelf af van fossiele energieproductie, investeren ze in energie uit wind en zon en bieden ze hun klanten klimaatslimme energieoplossingen. En omdat Vattenfall in Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk en Finland opereren, hebben ze de juiste slagkracht om onze ambitie waar te maken. 

De Energei producten van Vattenfall

Meisje eet brood met moeder | Vattenfall Energie

Met stroom van Vattenfall altijd het licht aan

Stroom van Vattenfaal: een scherpe prijs en zo duurzaam als je zelf wilt

De prijs die je betaalt voor stroom verschilt per energieleverancier. Ook de manier waarop zo’n energieleverancier je stroom opwekt is niet altijd hetzelfde. Als je voor Vattenfall kiest, krijg je een scherpe prijs, een passende aanbieding en stroom die zo duurzaam is als je zelf wilt. 

Stroom van Vattenfall: samen maken we fossielvrij leven mogelijk

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie van Vattenfall. Daarom zetten ze volop in op groene stroom. Die groene stroom wekken ze hier in Nederland op uit wind, water en zon. Zo komt er geen CO2 vrij. 

Omdat er op dit moment nog niet genoeg groene stroom is voor iedereen, kun je nu nog kiezen voor grijze stroom. 

Vattenfaal levert ook gas of stroom en gas in één pakket

Ook als je gas, of stroom en gas in één pakket wilt, kun je bij Vattenfall terecht. Ook handig: start met energie vergelijken of krijg een energieadvies op basis van je wensen.

Veelgestelde vragen bij Vattenfall

De startdatum van je energiecontract vind je terug in de bevestiging van je aanvraag. In de bevestiging laat Vattenfall je ook weten wanneer Vattenfall begint met het leveren van energie bij je thuis.

Vaak neemt Vattenfall een overstapboete van je over. Je energieleverancier kan een boete geven als je jouw huidige contract opzegt voordat het is afgelopen. Informeer ernaar bij je leverancier. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Ja, Vattenvall kan je verder helpen. Vattenfall begrijpt dat je schrikt als je een brief van je netbeheerder krijgt over afsluiting. Graag legt Vattenfall per situatie uit hoe zij dit als energieleverancier voor je regelen. Lees meer over spoedaanvraag energie.

Ja, je hebt na het versturen van je aanvraag nog 14 dagen bedenktijd. 

Vattenfall vind het wel jammer dat je overweegt je nieuwe contract te annuleren. Vattenfall wilt je natuurlijk graag een contract aanbieden dat het beste bij je past. Wil je daarom contact met Vattenfall opnemen? Dan kijken zij of er een beter aanbod is voor jou. Chat met Vattenfall, of bel 088 363 7990. De medewerkers van Vattenfall helpen je graag.

Bij ons bepaal je zelf wat jouw ideale betaaldag is. Want we begrijpen dat je liever zelf kiest wanneer je onze energierekening betaalt. Vertel ons wanneer je wilt betalen, in Mijn Vattenfall

Zo is de gasprijs opgebouwd | Vattenfall

Gas aanvragen bij Vattenfall

De voordelen van gas van Vattenfall

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie van Vattenfall. Je huis verwarmen zonder aardgas is daar een belangrijk onderdeel van. Maar op dit moment kan dat nog niet. Daarom heeft Vattenfall nu gas met CO2-compensatie. Je kiest zelf of je dat wilt. Je krijgt een passend aanbod van Vattenfall.

‘Gewoon’ gas of gas met CO2-compensatie

Bij Vattenfall kies je voor gewoon gas of voor gas met CO2-compensatie. In dat laatste geval compenseert Vattenfall de CO2-uitstoot van het gas dat je afneemt. Dat doen ze door certificaten in te kopen, volgens het zogeheten Certified Emission Reductions-systeem. Die certificaten zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de Verenigde Naties (UNFCCC). Zo draagt Vattenfall bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland. Denk aan een windproject in India of een waterkrachtproject op de Filipijnen.

Zo zit de gasprijs in elkaar

De gasprijs is bij elke gasleverancier anders, maar de manier waarop de prijs is opgebouwd is hetzelfde. Als je wilt weten hoe dat precies zit, lees je bij deze link pagina over de opbouw van je energieprijs.

Met stadswarmte je huis verwarmen

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie van Vattenfall. Daarom investeert Vattenfall samen met hun partners in stadswarmte. Zo zetten ze energie die anders verloren gaat om in warmte voor je huis. Op die manier helpt Vattenfaal de CO2-uitstoot te verlagen; een huis met stadsverwarming stoot gemiddeld 50% minder CO2 uit dan een huis met cv-ketel. 

Stadsverwarming | Vattenfall

Stadsverwarming is wel of niet aangelegd in de wijk waarin je woont. Stadsverwarming kies je dus niet, maar heb je als het in je wijk is aangelegd. Lees meer informatie over stadsverwarming.

Meer dan een gasleverancier

Vattenfall levert ook alleen stroom. Of als gas en stroom in één. Start met energie vergelijken voor alle aanbiedingen van Vattenfall.

Zakelijk gas bij Vattenfall

Als je mkb’er of zpp’er bent, of een groot bedrijf hebt, is het belangrijk dat je altijd stroom en gas hebt. Vattenfall denkt daarom graag met je mee. Ontdek hoe Vattenfaal dat doet via deze link-pagina over zakelijk gas voor je bedrijf. En als je behalve gas ook stroom nodig hebt, lees dan meer over zakelijke energie.

Energie: stroom en gas van Vattenfall

Energie van Vattenfall in Nederland

Stroom en gas van Vattenfall: voor een scherpe prijs en zo duurzaam als je zelf wilt

Als je voor stroom en gas van Vattenfall kiest, betaal je een scherpe prijs en is je energie zo duurzaam als je zelf wilt. Bovendien: hoe langer je klant bij Vattenfall blijft, hoe meer korting je krijgt. 

Fossielvrij leven 

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is de missie van Vattenfall. Daarom investeert Vattenvall in hun eigen duurzame energieproductie. Vattenfall wekt zoveel mogelijk groene stroom op uit zon, wind en water, gewoon hier in Nederland.

De 6 services van Vattenfall

  • Blijven loont: elk jaar dat je blijft krijg je meer korting
  • Geen verrassingen: dankzij een seintje van Vattenfall weet je altijd waar je aan toe bent
  • Op weg naar 100% fossielvrij: steeds meer energie uit zon, wind en water, in Nederland opgewekt
  • Altijd inzicht: in je online omgeving zie je precies hoeveel energie je hebt gebruikt
  • Stap voor stap besparen: met de tips van Vattenfall gebruik je steeds minder energie
  • Betalen hoe en wanneer het je uitkomt: je kiest zelf je maandbedrag en de datum waarop je betaalt

Ook mogelijk: alleen stroom of alleen gas

Als je alleen stroom of alleen gas wilt, dan krijg je een aantrekkelijk aanbod voor stroom of gas van Vattenfall. 

Meisje met taart in haar handen heel blij | Vattenfall

Blijven loont: hoe langer je blijft, hoe meer korting je krijgt op je energie

Met Blijven Loont beloont Vattenfall klanten die bij hun blijven. Elk jaar dat je blijft krijg je meer korting op je variabele leveringskosten van stroom, tot een gebruik van 10.000 kWh per jaar. Als je al klant bent begin je met 10% korting. Je korting stijgt elk jaar met 5% tot je 25% korting hebt bereikt, zolang je klant blijft bij Vattenfall en aan de voorwaarden voldoet.
Meer over Blijven Loont

Makkelijk energie vergelijken met een modelcontract

Met het Vattenfall Modelcontract Energie vergelijk je een energiecontract bij Vattenfall makkelijk met dat van andere leveranciers. Het product is namelijk bij alle energieleveranciers precies hetzelfde, alleen de prijzen verschillen.

Eerlijk over energieprijs van Vattenfall

Bij Vattenfall krijg je een scherpe prijs voor je stroom en gas en weet je precies waar je voor betaalt. Verder krijg je altijd een aanbod dat past bij je persoonlijke situatie qua energie. 

De prijs die je betaalt voor je energie bestaat drie onderdelen: je energiegebruik, netbeheerkosten en overheidsheffingen en btw. Als je precies wilt weten hoe dat zit, lees dan de uitleg over de opbouw van Vattenfall energieprijzen.

Energie besparen

Energie voor je bedrijf

Als je mkb’er, zzp’er of eigenaar van een groot bedrijf bent, bekijk dan deze link-pagina over zakelijke energie voor je bedrijf.

Vattenfall helpt je energie te besparen met je bedrijf

Zakelijke energie besparen voor mkb’ers en grootzakelijke ondernemers gaat in veel gevallen over kleine aanpassingen in je bedrijf. Vattenfall helpt je daar graag bij.

Energieprijzen vergelijken: zo herken je een mooie aanbieding

Energieprijzen vergelijken: zo herken je een mooie aanbieding

Voor je een nieuw energiecontract afsluit, vergelijk je verschillende leveranciers. Een goed aanbod kan tenslotte flink schelen op je energierekening. Maar energieprijzen vergelijken is niet altijd eenvoudig: hoe vergelijk je bijvoorbeeld een lage prijs voor stroom met een cadeau-actie? Daarom geeft Vattenfall je 7 concrete tips waarmee je elke aanbieding scherp tegen het licht houdt. Wil je direct de aanbiedingen van Vattenfall bekijken en vergelijken?Start met energie vergelijken

Energie vergelijken? Met deze 7 tips kies je de beste deal

Neem je werkelijke verbruik als uitgangspunt 

Let goed op het geschetste maandbedrag. Zijn je energiekosten berekend met je eigen verbruik of op basis van een gemiddeld verbruik? Een goede vergelijking maak je het beste met je eigen energieverbruik als uitgangspunt.

Het is het goed om bij het vergelijken van energieprijzen te kijken naar op welk moment van de dag het tarief laag ligt: ‘s avonds, of juist overdag? Als dit ook het moment is dat je zelf veel verbruikt, zit je goed.

Elke energieprijs is opgebouwd uit 3 onderdelen: je energieverbruik, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw. Om een aanbieding goed te kunnen vergelijken, is het belangrijk dat je weet of alle kosten in de prijs zitten. Bekijk dus het hele aanbod bij energieprijzen vergelijken. Lees meer informatie over de opbouw van de energieprijs.

Je kunt bij energie vaak kiezen voor vast of variabel: daarmee bedoelt Vattenfall een vaste of een variabele prijs. Bij energie met een vaste prijs betaal je dezelfde prijs voor de vaste leveringskosten en variabele leveringskosten, per kuub of kWh, zolang je contract loopt. De netbeheerkosten en de heffingen van de overheid en de btw kun je niet vastzetten.

Bij energie met een variabele prijs veranderen tijdens de looptijd van je contract de variabele leveringskosten. Ze worden beïnvloed door de prijzen op de internationale markten van stroom en gas. Meestal wijzigt Vattenfall deze energieprijs 2 keer per jaar. Stijgen de prijzen, dan betaal je meer. Maar dalen de prijzen, dan betaal je ook minder.

Een aanbieding met een laag variabel tarief laat zich dus lastig vergelijken met een energieaanbod met een vaste prijs.

Ga je liever voor zekerheid? Kies dan voor een vast tarief, dan weet je tijdens de hele looptijd van je contract precies waar je aan toe bent.

Grote kortingen hangen vaak aan langlopende contracten: je bent dan voor een aantal jaar gebonden. Als je flexibel wilt blijven is het verstandiger een contract te kiezen voor onbepaalde tijd. Ook deze keuze heeft invloed op de energieprijs: onbepaald is vaak weer wat kostbaarder. Maar er staat geen boete tegenover als je voor het eind van de looptijd van leverancier wilt veranderen.

Moet je een overstapboete betalen?

Als je op een aanbieding in wilt gaan, is het goed om eerst even na te gaan hoe lang je huidige contract nog loopt en wat de kosten zijn om het eerder te verbreken. Elke energieleverancier werkt namelijk met opzegboetes. Het is wijs om de hoogte ervan te verrekenen met het voordeel van de aanbieding.

Leveranciers geven mooie cadeaus, groot en klein. De kosten voor dure cadeaus zijn soms verrekend met de energieprijs: zo betaal je je cadeau elke maand een beetje zelf terug. Dit kun je vergelijken met de cadeautjes bij telefoonabonnementen: een gratis smartphone zie je eigenlijk elke maand terug op je telefoonrekening. 

Ook de voorwaarden bepalen of een nieuw contract bij je past. Lees daarom altijd goed de voorwaarden bij een aanbieding. Check bijvoorbeeld hoeveel tijd je krijgt voor het betalen van je rekening, wat er gebeurt als je een keer te laat betaalt, of je servicekosten moet betalen? Zo ja, hoe hoog zijn deze en wat dekken ze? Kortom, ook de kleine lettertjes zijn belangrijk bij energie en energieprijzen vergelijken. Het is even opletten, maar als een aanbieding na deze 7 stappen nog steeds aantrekkelijk is, weet je zeker dat het een aanbieding is die bij je past.  

Energie vergelijken: kies de beste deal
Energie vergelijken: kies de beste deal
Energie vergelijken
Kies het energieproduct dat bij je past
Kies het energieproduct dat bij je past
Start direct
Fossielvrij leven binnen één generatie
Fossielvrij leven binnen één generatie
Doe mee
Exclusief: speciaal voor onze klanten | Vattenfall

Blijven Loont

We belonen klanten, omdat ze samen met ons op weg gaan naar fossielvrij leven binnen één generatie. Met Blijven Loont bijvoorbeeld. Eén van onze 6 services.

Blijven Loont aanvragen

Je voegt Blijven Loont gewoon toe aan je bestaande contract. Vattenfall bevestigt je Blijven Loont aanvraag en je krijgt van Vattebfall een nieuw contract mét je Blijven Loont-korting. Zo makkelijk gaat dat. 
Heb je stroom, gas of warmte, dan kun je Blijven Loont aanvragen. 

Blijven loont aanvragen

Vattenfall producten

Word klant en krijg meteen Blijven Loont-korting

Ook nieuwe klanten van Vattenfall worden beloond. Want je start meteen met 5% korting op het variabele leveringstarief van stroom. Kies uit het aanbod van Vattenfaal jouw gewenste stroom én gas in combinatie met Blijven Loont. Klant worden

Alternatieve warmteoplossing?

Natuurlijk beloond Vattenfall je ook als je zelf hebt geïnvesteerd in een alternatieve warmteoplossing, zoals in een elektrische warmtepomp of blokverwarming. Jouw bijdrage aan een fossielvrij leven beloond Vattenfall je graag.

Goed om te weten over Blijven Loont

Veelgestelde vragen Blijven Loont

Kom je in aanmerking voor Blijven Loont, dan zie je in Mijn Vattenfall meteen jouw persoonlijke Blijven Loont-aanbod.

Bekijk direct je Blijven Loont-aanbod 

Vattenfall past Blijven Loont-korting toe op je contract. Je ziet het totale bedrag aan korting terug op de jaarafrekening. Bij de jaarafrekening berekent Vattenfall je termijnbedrag opnieuw.

Je termijnbedrag verandert dus niet meteen. In Mijn Vattenfall zie je de hoogte van de korting en vanaf welke datum je korting weer stijgt.

Op het moment stuurt Vattenfall je een bevestiging en een nieuwe versie van je huidige contract. Dit nieuwe contract is nu gecombineerd met Blijven Loont. Natuurlijk is je contract gewoon hetzelfde gebleven. 

Je Blijven Loont-korting verrekent Vattenfall op je jaarafrekening, onder de variabele kosten stroom. Hier zie je de totale korting in euro's. 

Hoeveel korting je hebt, zie je meteen op de eerste pagina van Mijn Vattenfall. Je ziet daar ook per wanneer je korting weer stijgt.

Vattenfall beloond ook klanten die warmte van Vattenfall heeft. Heb je een andere warmteoplossing, neem dan contact met Vattenfall op. Dan kijkt Vattenfall of dit in aanmerking komt voor Blijven Loont.

Ja hoor. Net als je contracten verhuist je Blijven Loont-korting gewoon met je mee.

De 6 services van Vattenfall

Meisje met taart | Vattenfall Energie
1. Elk jaar voordeel als vaste klant, op weg naar fossielvrij leven
Vattenfall werkt aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Als klant ben je samen met Vattenfall op weg naar dit doel. En dat wordt beloond door Vattenfall. Bijvoorbeeld met Blijven Loont, een oplopende korting op de variabele leveringskosten van stroom tot 25%. En ook met Exclusief: sparen voor leuke uitjes met het hele gezin en duurzame producten. Want investeren in de toekomst, mag zich vandaag al uitbetalen.
Lees meer over Belonen
Gezin op de bank | Vattenfall Energie
2. Met het seintje een heldere jaarafrekening zonder verrassingen
Vattenfall denkt actief met je mee en daarom krijg je van Vattenfall regelmatig een seintje. Daarmee check je eenvoudig of je termijnbedrag nog past bij je energieverbruik. Je kiest vervolgens zelf of je wat aanpast. Dat scheelt verrassingen op je jaarafrekening.
Lees meer over het seintje
3. Steeds meer schone energie uit zon, wind en water
Fossielvrij leven binnen één generatie, dat is een stevige ambitie. Om echt grote stappen te zetten moet er veel schone energie worden opgewekt. Energie uit wind, zon en water. Dus moet er gebouwd worden. En dat is wat Vattenfall doet. Zo bouwt Vattenfall bijvoorbeeld op dit moment het grootste windpark op zee ter wereld.
Lees meer over schone energie
Vader en zoon achter laptop | Vattenfall energie
4. Altijd inzicht in je persoonlijk verbruik
Besparen begint met inzicht. Vattenfall zorgt ervoor dat je inzicht hebt in je verbruik. Via de Energie app en Mijn Vattenfall hou je dit heel makkelijk bij. Zo zie je meteen de resultaten van je besparingen.
Lees meer over Altijd inzicht
Vader en zoon stap voor stap | Vattenfall energie
5. Stap voor stap fossielvrij leven en energie besparen
Met kleine stappen maak je vaak al een groot verschil. En Vattenfall helpt je. Bijvoorbeeld met de energiescan. Eén van de experts van Vattenfall kijkt via je smartphone mee naar jouw situatie thuis en vertelt meteen hoe je een duurzamer huis kan krijgen. En ook tips van Vattenfall zorgen voor slimme energiebesparingen in huis.
Lees meer over Energie besparen
Twee kindjes besturen een auto | Vattenfall energie
6. Zelf aan het stuur van je betalingen
Bij Vattenfall zit je zelf aan het stuur van je betalingen. Jij bepaalt de hoogte van je termijnbedrag en op welke dag van de maand je dit betaalt. Vattenfall stelt je een bedrag voor op basis van je verbruik en hun ervaring. Denk je dat je minder of meer gaat verbruiken? Dan pas je het termijnbedrag eenvoudig aan. Zo heb je zelf grip op de zaak.
Lees meer over Energienota betalen

Energieleverancier Vattenfall

Nuon heet voortaan Vattenfall. Als energieleverancier helpen wij 2 miljoen klanten in Nederland aan energie. Voor informatie, advies en hulp kun je ook bij ons terecht. Bijvoorbeeld over duurzame energieenergie besparenzonnepalenisolatie en elektrisch rijden. Daarnaast tonen we je graag producten voor bij je thuis. Voor onze grootzakelijke, zzp en mkb klanten, hebben we specifieke oplossingen voor de zakelijke markt. Je regelt veel zelf in je ‘Mijn’ omgeving, via Service of je neemt contact met ons op. Wat jij wilt.

Stroom en gas kies je zelf

Je kunt heel eenvoudig je eigen energieproduct samenstellen. Of je nu kiest voor stroom en gas samen of als los product. Bij het kiezen helpt Vattenfall je ook op weg. Door een aantal vragen te beantwoorden krijg je altijd een passend energieadvies. Ook helpt Vattenfall je graag bij het overstappen van energie. Ben je al klant? Dan krijg je voordat je contract afloopt een nieuw aanbod. Je weet gewoon zeker dat je goed zit bij energieleverancier Vattenfall.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.