Vodafone snelste netwerk met Vodafone 4G en 4G+

Zo snel is het netwerk van Vodafone:

Netflixen zonder blokkering beeld, muziek streamen zonder haperingen en genieten van supersnel internet. Maar hoe snel is supersnel eigenlijk?
3 maanden korting 970 x 250

To the maximum…

Het netwerk van Vodafone is steeds sneller geworden en met 4G+ merk je geen verschil meer met internet via de vaste kabel. En zelfs op drukke locaties blijft de verbinding goed.
Hoe hoger het cijfer voor de ‘G’, hoe meer snelheid en extra mogelijkheden.

 • 2G: voor bellen, sms’en en basis surfen
 • 3G: snel mobiel internet waarmee je kunt chatten, foto’s delen, video’s bekijken en apps downloaden
 • 4G: supersnel mobiel internet, tot 10 x sneller dan 3G
 • 4G+: megasnel en dus ideaal voor online gamen, downloaden en streamen

Maximumsnelheden bij Vodafone:

Onder ideale omstandigheden kan je verbinding een technisch maximum halen, dit noemen we ook wel de (theoretische) maximumsnelheid van het netwerk van Vodafone.

 • Downloaden & Uploaden
 • 4G+
  225 Mbps & 50 Mbps
 • 4G
  75 Mbps & 50 Mbps
 • 3G
  42 Mbps & 6 Mbps

Werkelijke snelheid:

De werkelijke of praktische snelheid van het netwerk is meestal anders dan de maximumsnelheid. Die hangt namelijk af van je type toestel en je locatie. Niet elke telefoon kan 4G+ aan. En in het bos is je dekking minder goed dan in de stad.
Als er veel mensen tegelijk op het netwerk van Vodafone gebruiken, gaat de snelheid van je verbinding ook omlaag. Bijvoorbeeld als 100 mensen op hetzelfde moment YouTube-filmpjes kijken via dezelfde mast.
Hoe Vodafone de snelheid meet? Met modules in taxi’s die dag en nacht contact maken met mobiel internet. Zo weet Vodafone wat de werkelijke snelheid is van het netwerk.
Je kunt de snelheden van elk plekje in Nederland opzoeken met Vodafone dekkingskaart. Of je gebruikt Vodafone Net Perform App.

Wat verder nog invloed heeft op de snelheid
3 maanden korting 970 x 250

De afstand tot de dichtstbijzijnde mast:

Hoe verder je van een mast staat, hoe minder de dekking en hoe lager de snelheid.

Gebouwen met dikke muren:

Oude, massieve gebouwen en moderne gebouwen van gewapend beton zijn moeilijk doordringbaar voor het mobiele internet- en belsignaal.

Beweging:

De snelheid waarmee je zelf beweegt, beïnvloedt de downloadsnelheid. In de sneltrein kan je downloadsnelheid afnemen. Je rijdt dan namelijk van het ene zendgebied naar het andere.

Je type prepaid of abonnement:

Met Vodafone Black, RED en Smart abonnementen heb je in ieder geval altijd de maximale downloadsnelheid. Prepaid? Dan heb je 4G bij een YOU maandbundel.

Nog sneller internet met het 4G netwerk van Vodafone

Met Vodafone 4G kan alles:

Met Vodafone 4G internet kun je makkelijk grote bestanden downloaden. Maar ook videobellen met je vrienden, onderweg muziek streamen en tv kijken. Ontdek wat 4G voor jou kan betekenen.

Wat is 4G?

4G is een mobiel netwerk waarmee je supersnel kunt internetten. Door het gebruik van nieuwe technologieën kun je snelheden halen die veel hoger liggen dan bij 3G. Zo kijk je jouw favoriete series ook onderweg op de hoogste kwaliteit. Of kun je op je telefoon zorgeloos beeldbellen met je vrienden.

Nóg sneller met 4G+:

4G+ is een uitbreiding op het 4G netwerk en is beschikbaar in 55 steden in Nederland. Met 4G plus haal je snelheden tot wel 225 Mbps! Dit is zo snel, dat je geen verschil meer merkt met internet via de vaste kabel.

 

Wat kan er met Vodafone 4G

Wat kan er met Vodafone 4G

Overal ontspannen met je favoriete films en series

Netflix op het 4G netwerk van Vodafone

Onderweg muziek streamen

Overal ontspannen met je favoriete films en series bij Vodafone

Razendsnel en zonder haperingen tv kijken op je telefoon

Razendsnel en zonder haperingen tv kijken op je telefoon bij Vodafone

Mooie momenten direct online delen

Mooie momenten direct online delen met Vodafone 4G

Neem je 4G mee op vakantie!

Neem je 4G mee op vakantie!

Vodafone biedt jou 4G roaming in meer landen dan andere providers. Hierdoor kun je veilig en razendsnel internetten in 93 landen op het grootste 4G netwerk ter wereld!
Ga je op reis? Maak dan gebruik van het netwerk en blijf voordelig bellen, sms’en en internetten met één van onze speciale dagbundels. Kijk hier of jouw vakantieland er tussen zit.

Wat heb je nodig voor 4G?

Wat heb je nodig voor 4G van Vodafone

Een 4G abonnement:

Met alle Vodafone Red en Smart abonnementen heb je standaard toegang tot ons 4G netwerk.

Bekijk alle abonnementen

Een 4G telefoon:

Bijna alle nieuwe telefoons ondersteunen 4G. Dit controleer je eenvoudig in de specificaties van je telefoon.

Bekijk alle telefoons

Hét 4G netwerk:

In heel Nederland internetten met de maximale snelheid via 4G.

Bekijk de dekkingskaart

Prepaid op 4G:

Vanaf 9 februari 2017 kunnen alle prepaid klanten ook gebruik maken van het 4G netwerk.

Bekijk de prepaid pagina

Het 4g dekking van Nederkand van Vodafone

Wat is landelijke 4G dekking?

Met Vodafone landelijke 4G netwerk kun je nagenoeg overal in Nederland gebruik maken van supersnel 4G.
Er zijn natuurlijk plekken in Nederland waar 4G niet of moeilijk te ontvangen is. Denk bijvoorbeeld aan gebouwen die de signalen van 4G niet doorlaten en waar het door lokale wet- en regelgeving niet mogelijk is extra masten te plaatsen.
Ook in natuurgebieden waar de afstand tot een zendmast groter kan zijn, omdat deze masten niet in of te dicht op een dergelijk gebied geplaatst mogen worden. Een vergelijkbare situatie geldt ook voor grensstreken, waar providers zich aan regelgeving moeten houden om het mobiele telefoonsignaal zo goed als mogelijk binnen de Nederlandse grens te houden. Hierdoor is het signaal in dergelijke streken zwakker of kan het wegvallen.
Waar je 4G dekking hebt kun je goed zien op de dekkingskaart van Vodafone. Deze kaart wordt regelmatig bijgewerkt en toont het dekkingsgebied visueel.

4G+

Nu nog sneller internetten met 4G+! Nu bij Vodafone

Nu nog sneller internetten met 4G+! Bekijk moeiteloos video’s, stream muziek en geniet van een goede internetverbinding zelfs wanneer het druk is.

Wat is 4G+?

4G+ is een uitbreiding op het 4G netwerk, waarmee je nog sneller gebruik kunt maken van mobiel internet. 4G+ ondersteunt datasnelheden tot 225 Mbps waarmee je moeiteloos video’s kunt kijken wanneer je onderweg bent. Daarnaast blijft de verbinding goed, zelfs op drukke locaties. Geen problemen meer met het uploaden van selfies tijdens festivals dus!

Dekking:

Vanaf 1 oktober 2014 is 4G+ beschikbaar in Amsterdam. In november wordt het netwerk uitgebreid naar Utrecht, Den Haag en Rotterdam. En in maart 2015 kun je 4G+ gebruiken in 55 steden in Nederland.

Bekijk de dekkingskaart

Is mijn toestel geschikt?

Op dit moment kun je alleen 4G+ gebruiken in combinatie met telefoons/ apparaten die hiervoor geschikt zijn. In de online shop kun je deze toestellen herkennen aan het ‘Geschikt voor 4G+’ label.

Ga naar de shop

3 maanden korting 970 x 250

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.