Voordelig alles in 1, overstappen, korting pakken

1280 710 Alles-in-1-pakket voordelig vastelastenbond

Alles-in-1 abonnementen

Regel via de Vastelastenbond voordelig jouw internet, tv en bellen abonnement. Je vergelijkt via de website alle internetpakketten van alle providers.

Zoek aanbiedingen

Alles-in-één vaak de goedkoopste optie

Een alles in één abonnement is bijna altijd voordeliger dan wanneer je losse diensten bij verschillende providers heeft. Daarom is een alles-in-1 pakket zo geliefd. Providers hebben vaak extra scherpe aanbiedingen voor alles in 1 abonnementen. Je vergelijkt alle pakketten van álle Nederlandse providers makkelijk  via de Vastelastenbond. Door jouw postcode in te vullen zie je welke abonnementen er mogelijk zijn op het adres. Vul deze aan met specifieke wensen en vervolgens regel je eenvoudig jouw aanvraag voor alles-in-één pakket dat het beste aansluit op de wensen! 

Alles-in-1 pakketten vergelijken

Ga je alles-in-1 pakketten vergelijken? Kijk dan niet alleen naar de prijs! Vereniging de Vastelastenbond adviseert je om goed te kijken naar het type gebruiker dat je bent.
Kijk hierbij naar:

 • Downloadsnelheid;
 • Uploadsnelheid;
 • Televisie ontvangst in HD;
 • Beschikbare televisie zenders;
 • Kosten telefonie (per minuut betalen of kiezen voor een belbundel);
 • Klantervaringen van de betreffende provider.

Zoek aanbiedingen

Wanneer je via de website van de Vastelastenbond alles-in-1 pakketten gaat vergelijken zetten zij standaard het goedkoopste alles-in-een pakket bovenaan. Maar de Vastelastenbond begrijpt goed dat er wellicht speciale wensen heeft voor jouw alles-in-1 abonnement. Bijvoorbeeld opnemen en live pauzeren of Programma Gemist. Daarom kan je filters aanzetten bij jouw zoektocht. Zo kan je bepaalde providers selecteren en makkelijk vergelijken. Ook is er de optie ‘gratis monteur installatie’ aanvinken. Zo heb je geen ongewenste extra kosten. Je kunt o.a. onderstaande wensen aangeven:

 1. Snelheid van het abonnement: bijvoorbeeld 50Mb/s of 500Mb/s. Dat maakt qua prijs nogal veel verschil;
 2. Kabel. Glasvezel, ADSL of VDSL;
 3. Het aantal (extra) televisiezenders of tv-pakketten.

Besparen op je internet- en televisiekosten

Voor een alles-in 1-abonnement betaal je al gauw meer dan €50 per maand. Kan dat niet wat minder? Vaak wel. Hoe bespaar je op kosten voor internet en tv?

Kies het juiste abonnement

Besparen begint vaak al bij het kiezen van het juiste abonnement. Let daarbij vooral op wat je nodig hebt. Het is zonde om te betalen voor een hoge snelheid als je die in de praktijk toch niet benut. Sommige internetproviders bieden snelheden aan van 1 Gbps. 

Dat klinkt aantrekkelijk, maar er zijn weinig internetactiviteiten waarvoor je zo’n hoge snelheid nodig hebt. In de meeste gevallen volstaat een lagere snelheid, en dus ook een goedkoper abonnement. Betalen voor meer dan 100 tv-zenders, terwijl je er in de praktijk maar een paar bekijkt, is ook zonde. En wat te denken van telefonie: gebruik jij nog wel een vaste telefoonlijn of heb jij genoeg aan internet en tv?

Traag internet?

Upgrade niet meteen. Als je internet trager is dan je had verwacht, denk je al gauw aan upgraden naar een hogere snelheid. Maar er zijn ook manieren om je huidige abonnement te versnellen, vaak door het kopen van wat apparatuur. Misschien hoef je geen sneller, en dus duurder abonnement.

Neem een goedkoper abonnement, als dat kan

Soms zijn providers gul en verhogen ze zonder extra kosten de snelheden van bestaande abonnementen. Een goedkoper abonnement heeft in zo’n geval dezelfde snelheid gekregen als je huidige abonnement. Ben je tevreden over die oude snelheid, dan kun je dus ook uit de voeten met het goedkopere abonnement. Sommige providers, waaronder Ziggo, staan toe dat je na het eerste jaar kunt ‘downgraden’ naar een goedkoper abonnement.

Bel gratis via internet

Bel je niet veel met je vaste lijn? Dan is het vaak voordeliger om je telefonie-abonnement bij je alles-in-1-provider op te zeggen. Je kunt dan bellen met je mobiel, maar ook via internet. Er zijn inmiddels meerdere programma’s en apps waarmee dat kan. Dit is een goedkope oplossing, zeker als je naar iemand in het buitenland wilt bellen.

Kijk televisie via internet

Traditioneel zappen verliest aan populariteit. Er zijn steeds meer internetdiensten waarbij je zelf kunt bepalen wat je kijkt, wanneer je kijkt en hoe je kijkt (op je mobiel, tablet, tv of laptop). Misschien kan je digitale tv-abonnement wel de deur uit.

Vergelijk alles-in-1-providers

Misschien ben je bij een andere provider wel goedkoper uit. In onze vergelijker kun je zien welke providers leveren op jouw adres en welke aanbieder voor jou het voordeligst is.

Opzeggen en aanpassen

Overstappen naar een goedkoper abonnement van een andere provider kan een heel gedoe zijn. Maar je kunt een hoop besparen als het je lukt.

Diensten van vastenlastenbond

Energie Vanzelf Geregeld

Met Energie Vanzelf Geregeld regelt de Vastelastenbond het jaarlijks overstappen naar het goedkoopste contract. Je hebt hiermee altijd het beste contract zonder dat het je tijd en gedoe kost. 

Meer informatie

Altijd het beste energiecontract. Zonder gedoe.

Bereken je voordeel

“Wat een gedoe dat uitzoeken en vergelijken”

Dit horen ze heel vaak bij de Vastelastenbond van mensen die zij spreken. Het is de belangrijkste reden waarom mensen maar één keer of zelfs nooit overstappen. Daar heeft de Vastelastenbond de oplossing voor, Energie Vanzelf Geregeld:

 • De Vastelastenbond regelt alles zonder gedoe
 • Ieder jaar heb je het beste energiecontract
 • Je betaalt de Vastelastenbond slechts € 39 per jaar
 • En je bespaart tot € 360,- per jaar

Bereken je voordeel

Hoe werkt het?

 • Jij geeft 1x je wensen op
 • De Vastelastebond zoekt het goedkoopste aanbod
 • Elk jaar regelt de Vastelastenbond je overstap
 • De Vastelastenbond zegt elk jaar je contract op
 • Altijd het goedkoopste contract

Bereken je voordeel Of meld je direct aan

781 x 781 energie vergelijken bij vastelastenbond

Veelgestelde vragen

Waarom is Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld?

Energie Vanzelf Geregeld is ontwikkeld om maximaal gebruik te maken van de concurrentie op de energiemarkt. Energieleveranciers strijden met lage tarieven en hoge kortingen om de klant. De energiemarkt is echter complex en niet transparant.

Bij veel consumenten ontbreekt het aan tijd, interesse en kennis. Je hebt geen zin en tijd om je bezig te houden met het scannen van de energiemarkt en het onder de loep nemen van al de verschillende energiecontracten. Daarnaast vergeet je vaak de einddatum van je contract, waardoor je onnodig dure tarieven betaalt.

De Vastelastenbond snapt dat. En daarom hebben ze Energie Vanzelf Geregeld bedacht. Met Energie Vanzelf Geregeld nemen ze alles uit handen. De Vastelastenbond regelt alles!

Wissel ik met de Energie Vanzelf Geregeld elk jaar van energieleverancier?

Ja, omdat energieleveranciers hun tarieven na één jaar verhogen, wissel je elk jaar van energieleverancier. Langer klant blijven heeft namelijk geen zin: de verlengingstarieven zijn altijd hoger dan bij een nieuw actiecontract van een andere energieleverancier. Via deze dienst houd de Vastelastenbond in de gaten wanneer het voor jou tijd is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Zij regelen de overstap, zodat je weer verzekerd bent van lage tarieven.

Krijg ik vooraf een voorstel toegestuurd?

Je krijgt, ruim voor je overstap, een voorstel van het beste energiecontract. Zonder tegenbericht gaat het energiecontract in (nadat je huidige energiecontract is afgelopen). Wil je toch geen gebruik maken het contract dat de Vastelastenbond voor je heeft gekozen? Dan kun je gebruik maken van van je wettelijke bedenktijd van 14 dagen

728 x 90 banner reclame vastelastenbond energie

Kan ik zelf energieleverancier kiezen?

De energiemarkt is nogal grillig. De energiemarkt verandert elke dag. In het kort: De Vastelastenbond kiest voor jou. Ze weten gelukkig door hun ervaring het kaf van het koren te scheiden. De Vastelastenbond meld je alleen aan bij betrouwbare leveranciers. Daarnaast nemen ze alle contractvoorwaarden onder de loep genomen. Contracten met onredelijke voorwaarden worden uitgesloten. Je kan je voorkeuren opgeven, dan zal de Vastelastenbond daar rekening mee houden. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan voorkeur voor duurzame energie. 

Op de pagina van Energie Vanzelf Geregeld kun je een berekening maken. Je kan hier de energieleverancier zien met het beste aanbod op die dag. Wil je zeker weten dat je deze deal krijgt? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk Energie Vanzelf Geregeld te activeren. Doe je dit later? Dan kan het zijn dat een andere energieleverancier in de tussentijd een beter aanbod heeft. De Vastelastenbond kiest dan een andere leverancier, omdat dit een betere deal voor je is. 

Wat als ik wordt aangemeld bij een leverancier waar ik geen klant van wil worden?

In dat geval heb je 14 dagen de tijd om in overleg met de Vastelastenbond het energiecontract te annuleren bij de energieleverancier. Vervolgens zal Energie Vanzelf Geregeld voor jou een nieuw energiecontract selecteren bij een andere energieleverancier met een voordelige energiedeal.

Waarom kost Energie Vanzelf Geregeld geld?

Heel simpel; omdat de Vastelastenbond 100% onafhankelijk zijn van energieleveranciers. Zo kan de Vastelastenbond altijd het beste contract kiezen voor jou! Zij verdienen ons geld door hun services aan te bieden in een abonnementsvorm. Dit kost je een bepaald bedrag per jaar afhankelijk van welk pakket je hebt. Hiervan betalen ze o.a. ontwikkelingskosten van hun website, de medewerkers, hun eigen vaste lasten en onze marketing. 

Ik heb zonnepanelen, houden jullie hier rekening mee?

Jazeker! Maar geef het wel op tijd door. De Vastelastenbond houd hier namelijk rekening mee bij het selecteren van het beste energiecontract. Is het nog niet bij hun bekend, stuur dan een e-mail om door te geven per wanneer je de zonnepanelen hebt. Het is belangrijk dat de Vastelastenbond weet hoeveel stroom je opwekt en hoeveel je verbruikt. Daar wordt het kiezen van de beste energiedeal voor hun alleen maar leuker van. 

Moet ik zelf contact onderhouden met de leverancier?

Het is prima om zelf contact te onderhouden met je energieleverancier. Dat begint vaak bij het doorgeven van de meterstanden. Dit kan je het makkelijkste direct bij jouw energieleverancier doen. Vaak krijgt je ook een persoonlijke pagina.

Er is verder veel veranderd in de AVG wetgeving. En daar houd de Vastelastenbond hun aan. Wil je je maandbedrag aanpassen of een betalingsregeling treffen dan dien je dit af te stemmen met de energieleverancier die zij voor jou gekozen hebben.

1900 x 600 alles in 1 vergelijken

Internet, TV en bellen overzicht voor een goed vergelijk

Internet, tv en bellen 

Regel via de Vastelastenbond voordelig uw internet,tv en bellen abonnement. U vergelijkt via hun website alle internetpakketten van alle providers.

Zoek aanbiedingen

U kijkt graag uw favoriete serie op de televisie, surft naar leuke pagina’s op het internet en belt met vrienden en bekenden. Betaalt u daar alleen niet te veel voor? Bij de Vastelastenbond vergelijkt u de beste internet, tv en telefonie contracten. Op basis van uw gegevens geven wij een persoonlijk advies. Zodat u goedkoop kan surfen, bellen en tv kijken

Overstappen internet en tv

Overstappen van telecomaanbieder is niet moeilijk. Op de site kunt u overzichtelijk alle aanbiedingen vinden voor uw adres en direct overstappen. 

600 x 400 internet en tv van de vastelastenbond

Internet vergelijken

De juiste internetaanbieder voor uw situatie vindt u gemakkelijk door de volgende stappen te doorlopen. 

 1. Bepaal of u naast internet ook tv en/of bellen wilt;
 2. Bepaal welke internetsnelheid u nodig heeft;
 3. Vergelijk de extra opties;
 4. Maak uw keuze en bestel;

Zoek aanbiedingen

Handige pagina’s van de Vastelastenbond

Laat u informeren over belangrijke zaken m.b.t. internet, tv en bellen.

 1. Alles in 1
 2. Aanbiedingen
 3. Sim Only
 4. Internet en tv abonnement
 5. Overstappen

Zo maakt u de beste keuze voor internet, tv en bellen

Internet, tv en bellen, wat is voor u het beste pakket? De Vastelastenbond helpt u te kiezen voor het internet, tv en bellen contract dat het beste aansluit op uw persoonlijke wensen en budget. Via de Vastelastenbond bekijkt, vergelijkt en sluit u de voordeligste contracten af bij álle providers van Nederland. Vul dus uw gegevens in, bekijk de resultaten en kies voor een voordelig internet, tv en bellen abonnement.

1. Vergelijken

Voordat u uw internet, televisie en bellen regelt is het belangrijk om te weten welke aanbieders in uw postcodegebied kunnen leveren. In elke regio zijn namelijk andere internet providers actief: per regio zijn dus verschillende abonnementen te verkrijgen. Voordat u een overeenkomst aanvraagt, is het handig om te vergelijken welke abonnement voor internet, tv of bellen u kan afsluiten. De kosten voor internet, tv en bellen liggen tussen de € 20 en € 65 euro per maand, afhankelijk van het netwerk (Kabel/ADSL/Glasvezel) dat u voor uw abonnement kiest.

2. Pakketkeuze en aanbieders

Er zijn verschillende pakketvormen waar u uit kunt kiezen. De populairste is een alles-in-1 pakket, ook bekend als triple play. In Nederland zijn er ongeveer twintig aanbieders die alles in één abonnementen aanbieden. Op de website van Vereniging de Vastelastenbond vindt u het aanbod van de grootste internet, telefonie en digitale televisie aanbieders van Nederland. De Vastelastenbond doet er alles aan het aanbod zo compleet mogelijk te houden. Het kan echter voorkomen dat een plaatselijke aanbieder niet is opgenomen in het assortiment. 

3. Aanbiedingen

Vereniging de Vastelastenbond is sinds 2004 constant op zoek naar de beste aanbiedingen voor haar leden. Elke maand zijn er weer nieuwe speciale aanbiedingen. Ook bieden zij u de grootste vergelijkingssite voor internet, bellen en tv. Hierdoor kan de Vastelastenbond bij de providers de beste kortingen bedingen die zij vervolgens volledig aan hun klanten doorberekenen. De Vastelastenbond heeft veel exclusieve aanbiedingen die u dus niet bij de provider zelf terugvindt. Deze acties kunnen bestaan uit een extra korting, een aantal maanden gratis en/of een extra zenderpakket. 

4. Overstappen

Veel aanbieders maken het u onnodig moeilijk. Overstappen is niet moeilijk! Echter vergt overstappen van provider – in tegenstelling tot overstappen van energie – wel een aantal belangrijke aandachtspunten. U kunt in veel gevallen gebruikmaken van de overstapservice.  Vereniging de Vastelastenbond zet de belangrijkste tips voor het overstappen voor u op een rij. U moet letten op: 

 • Huidige contractdatum: U kunt alleen een nieuw internetcontract aangaan wanneer de looptijd van uw huidige contract is verlopen. Controleer daarom altijd uw huidige internetcontract voordat u gaat vergelijken;
 • Nummerbehoud: Indien u uw huidige telefoonnummer wilt behouden, moet u dit aangeven;
 • Aantal TV’s in huis en eventuele kosten: Het kan zijn dat de nieuwe provider extra kosten rekent (vaak ca. € 5,- p/mnd) voor een extra TV. Dit staat bij de productinformatie beschreven;
 • Telefoniekosten: Wanneer u een alles-in-1 pakket heeft, betaalt u voor de telefonie kosten een starttarief en vervolgens een tarief per minuut. Veel consumenten weten niet dat men telefonie ook kan ‘afkopen’ door maandelijks een vast tarief te betalen. Dit kan vanaf € 10,- per maand;
1200 x 400 internet_tv_bellen
 • Opzeggen van uw oude‘ abonnement: Zeg uw oude abonnement pas op, wanneer u de datum weet dat uw nieuwe internetabonnement aangesloten wordt. Of maak gebruik van de overstapservice; 
 • Aansluitkosten: Soms is een installatie (monteur) gratis, soms worden er kosten voor in rekening gebracht. Moeten er extra kabels getrokken worden? Dan kunnen daar ook extra kosten voor in rekening gebracht worden. Houdt daar rekening mee;
 • TV altijd zelf opzeggen: Indien u een losse TV dienst heeft dan moet u deze altijd zelf opzeggen.

5. Aanvragen van uw nieuwe pakket

Via de Vastelastenbond is het aanvragen van een nieuw internet, televisie en/of bellen abonnement zeer gemakkelijk. Dit kan allemaal online. Wanneer u op bestellen klikt, komt u in een aanmeldformulier. Hier worden u een aantal standaard vragen gesteld. Binnen 2 tot 4 weken kunt u gebruikmaken van uw nieuwe abonnement. 

6. Zelf installeren of gratis monteur

Wanneer u een nieuwe provider of abonnement heeft gekozen ontvangt u een nieuwe modem of ontvanger. Deze dient u dan zelf te installeren. Wilt u liever gebruikmaken van een monteursinstallatie? Dat kan. Vraag vooraf naar de kosten die voor een installatie in rekening worden gebracht. Dit is per leverancier verschillend. U kunt op het aanmeldformulier aangeven of u gebruik wilt maken van een monteur. Soms zijn hier kosten aan verbonden.  Uw internetprovider zal na uw aanvraag contact met u opnemen om de installatie in te plannen. 

Vaste vergoeding i.p.v. provisie

 • Transparantie in verzekeringswereld nodig
 • Provisie niet in belang van de klant
 • Nieuwe manier van verzekeren

Verzekerd Zonder Zorgen

Advies voor al je schadeverzekeringen en alles op één plek geregeld. De Vastelastenbond rekent geen provisie, maar een vast bedrag afhankelijk van het aantal verzekeringen. En ze controleren jaarlijks of het beter of goedkoper kan.

Meer informatie

Waarom 25% provisie betalen? Altijd tegen een vast laag bedrag verzekerd

781 x 781 schadeverzekering bij de vastelastenbond

Transparant en écht onafhankelijk

Een intermediair rekent gemiddeld 25% provisie. Hoe duurder jouw verzekering, hoe hoger zijn provisie. Dat klopt natuurlijk niet. De onafhankelijke experts zorgen dat je goed verzekerd bent. Daarvoor betaal je een vaste lage prijs. Zo bespaar je op je verzekering en op je provisiekosten.

Een verzekering die bij je past

Je krijgt de verzekering die bij je past tegen de voordeligste prijs. De Vastelastenbond is niet gebonden aan een verzekeringsmaatschappij. Het verdienmodel zit in het abonnement dat je jaarlijks betaalt. Vastelastenbond heeft er dus nooit baat bij om je bij een specifieke maatschappij onder te brengen.

Maak een belafspraak >

Zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen is een verstandige keus, maar welke aanbieder is het beste? De Vastelastenbond heeft grondig onderzoek gedaan en onderhandeld voor de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Meer informatie

Zelf energie opwekken. Met het beste pakket.

De beste zonnepanelen terugverdiend in 4 jaar?

Met zonnepanelen verdien je gemiddeld € 840 per jaar. De investering heb je daarmee snel terug verdiend. Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Het beste pakket al samengesteld

Door alle aanbieders van panelen zie je door de bomen soms het bos niet meer. Daarom heeft de Vastelastenbond op basis van een aantal criteria en de wensen van hun leden het beste pakket voor jou samengesteld. Zo ben je geen tijd kwijt om een keuze te maken en kan je vooral van de zon genieten.

Voordelen bij Vastelasenbond:

 • Altijd een adviesgesprek aan huis
 • Topkwaliteit panelen en omvormers
 • Scherpe prijs
 • Financiering mogelijk
 • 10 jaar garantie via een onafhankelijk garantiefonds

Keuzes die alvast voor jou gemaakt hebben

Panelen

 • Longi Solar en SunPower
 • Wattpiek van 360 en 375
 • Tot 25 jaar productgarantie

Omvormer

 • Goodwe en SolarEdge
 • Lage geluidsproductie
 • Tot 20 jaar productgarantie
  (standaard 5 bij anderen)

Installateur

 • Zon Advies Nederland (sinds 2013)
 • +10.000 succesvolle installaties
 • Gecertificeerde monteurs
781 x 781 zonnepanelen bij de vastelastenbond

Laagste energierekening

De aanschaf van zonnepanelen kan je koppelen aan de dienst Energie Vanzelf Geregeld. De Vastelastenbond stapt dan ieder jaar voor je over naar de voordeligste energieleverancier. Met een lager verbruik én het laagste tarief verdien je de panelen nog sneller terug.

De beste zonnepanelen op je dak in 4 stappen

1. Er komt een adviseur bij je thuis

Hij onderzoekt jouw woning en maakt op basis van je wensen een voorstel.

2. Offerte akkoord? Dan maken we een afspraak

Partner Zon Advies Nederland plant een afspraak voor je in om de zonnepanelen te plaatsen.

3. De zonnepanelen worden geplaatst

De Vastelastenbond regelt het ingewikkelde papierwerk voor de BTW-teruggave.

4. Je verdient jouw investering in 4 tot 6 jaar terug

Zo kan jij echt van de zon genieten.

Vraag nu offerte aan

781 x 781 isolatie bij de vastelastenbond

Isoleren kun je leren. Samen met de Vastelastenbond

Het isoleren van je woning is altijd slim. Je bespaart energie en verhoogt je wooncomfort. Je krijgt via de Vastelastenbond 10% extra korting op isolerende maatregelen!  Vraagt hieronder vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aan

Wil je jouw woning isoleren

Eén van de makkelijkste dingen om er deze winter warmpjes bij te zitten is je woning isoleren. Er is gelukkig nog steeds subsidie beschikbaar. Hierdoor is isolatie nog sneller terugverdiend dan je denkt. Maar ook zonder subsidie is isoleren de moeite waard. Je huis wordt er stukken comfortabeler van. Duurzaamheid begint bij isolatie.

720 x 370 isoleren verdien je geld mee bij de vastelastenbond

Glasisolatie Vastelastenbond

HR IsoGlass isolatieglas staat bekend om de uitzonderlijk hoge isolatiewaarde. Het isoleert maar liefst 3 keer beter dan ‘normaal’ dubbel glas en zelfs 6 keer beter dan enkel glas.

Vraag nu aan

720 x 370 Spouwmuurisolatie Vastelastenbond

Spouwmuurisolatie Vastelastenbond

Met spouwmuurisolatie bespaar je op jouw energiekosten. Door deze maatregel blijft de warmte beter in je huis hangen. Dat scheelt ruim 30% op jouw energierekening.

Vraag nu aan

720 x 370 Vloerisolatie Vastelastenbond

Vloerisolatie Vastelastenbond

Isoleer de vloer/bodem van de kruipruimte om de warmte in jouw huis te houden. Zo bespaart je op jouw energiekosten. Zo heb je altijd warme voeten!

Vraag nu aan

Indicatieve prijzen: Maatwerkofferte

Isoleren is maatwerk. Je ontvangt op basis van de vierkante meters glas of wandoppervlak in eerste instantie een prijsindicatie.Vervolgens komt er een isolatiespecialist bij je op bezoek om alles nog een keer goed door te meten en andere zaken en bijzonderheden te bespreken. Je ontvangt op basis daarvan een maatwerkofferte.

Duurzaamheid begint bij isolatie!

Stook niet meer voor de mussen

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een lagere energierekening. Veel woningen, met name van voor 1982, laten warmte verloren gaan door dak, muur, ramen en vloer. Door jouw woning te isoleren houdt je de warmte langer vast. Jouw cv-ketel hoeft minder hard te werken. Zo bespaart je met spouwmuur en vloerisolatie al ca. € 200,- tot € 400,- per jaar op je energierekening.

Vooral bij oudere woningen is isoleren verstandig.

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig goed geïsoleerd. Bij woningen vóór 1982 valt nog veel winst te behalen. Deze woningen zijn vaak nog niet of nog niet optimaal geïsoleerd. In totaal zijn in Nederland nog steeds 1,2 miljoen woningen niet geïsoleerd. Hoe zit dat bij jouw woning?

Elke woning heeft natuurlijk zijn eigen aanbevolen verbeteropties. De snelste winst is te behalen door muren en dak te isoleren. Dat verlaagt niet alleen je energierekening, maar verhoogt ook je woongemak. Graag brengen we vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen voor je in kaart.

De voordelen van het isoleren van jouw woning

Een ander voordeel van een geïsoleerde woning is een verhoogd wooncomfort. Vergelijk het met een kop koffie in een thermoskan of een koud blikje drinken in een koelbox. De thermoskan en koelbox zorgen ervoor dat je drinken op temperatuur blijft.

Hetzelfde geldt voor isolatie; in de winter blijft jouw woning langer warm en in de zomer blijft de woning koel.

 • Stijging wooncomfort
 • Besparen op energiekosten
 • Waardestijging van jouw woning
 • Beter energielabel

Isolatiepartner van de Vastelastenbond

Vereniging de Vastelastenbond heeft gekozen voor een samenwerking met een isolatiepartij die de kwaliteit kan waarborgen. Want, zoals je wellicht gewend bent, kijkt Vereniging de Vastelastenbond naar prijs én kwaliteit. Isoleren is vakwerk.

Goede isolatiebedrijven trainen hun isolatiepersoneel regelmatig, zijn gecertificeerd en werken met hoogwaardige materialen. De Vastelastenbond heeft een isolatiepartner geselecteerd die voldoet aan deze eisen. Pluimers Isolatie is het grootste en meest ervaren isolatiebedrijf van Europa.  

781 x 781 woz waarde

Controleer je WOZ. Maak gratis bezwaar.

Een hogere WOZ waarde heeft invloed op je gemeentelijke belastingen en inkomstenbelasting. Heb je een beschikking van de gemeente ontvangen en is je WOZ mogelijk te hoog ingeschat? De Vastelastenbond tekent namens jou bezwaar aan.

Maak gratis bezwaar

Betaal niet te veel belasting

Wist je dat veel gemeentes de WOZ waarde te hoog inschatten? Daardoor betaal jij teveel belasting.

Maak daarom nu gratis bezwaar

Wordt je bezwaar gegrond verklaard, dan betaal je minder belasting. Wordt het afgewezen, dan zijn de kosten voor ons. Geen addertjes en het kost dus niks.

Zo werkt het

 • Maak bezwaar binnen 2 minuten
 • De juristen checken en maken bezwaar
 • Je gemeente past een te hoge WOZ aan
 • Betaalt tot €500,- minder belasting

Je bezwaar leidt nooit tot een hogere belasting

WOZ waarde check bij Vastelastenbond

Met een team van 20 experts en een club van ruim 150.000 leden zet de Vastelastenbond hun in om de wereld van de vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. Ze zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. Ze bestaan door de verschillende abonnementen die zij aanbieden. Zo kan de Vastelastenbond altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Hoe werkt bezwaar maken?

1. Gegevens

De Vastelastenbond controleert de slagingskans in je gemeente.

2. Toestemming

WOZ waarde te hoog? Je machtigt Vastelastenbond om bezwaar te maken.

3. Controle

Jouw WOZ-waarde wordt gecontroleerd. Indien nodig komt er een taxateur langs.

4. Uitslag

Vanaf medio 2021 ontvang je de definitieve uitslag. Je wordt tussentijds op de hoogte gehouden. WOZ-waarde niet te hoog? Dan verandert er niets. Valt de WOZ-waarde lager uit? Dan betaal je minder belasting (en ontvang je het teveel betaalde terug).

Maak nu bezwaar

781 x 781 zorgverzekering bij vastelastenbond

De beste zorg voor jou. Samen met de Vastelastenbond

Maak voor 31 december een vergelijk voor je zorgverzekering. De premies en voorwaarden van de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen wijzigen jaarlijks. Vergelijken en overstappen loont!

Bereken je premie   Vergelijk zorgverzekeraars

Zorgverzekering

Elk jaar zijn er weer veranderingen in de zorg die invloed hebben op jouw situatie. Samen met de Vastelastenbond vergelijk je alle zorgpremies en kies het zorgpakket dat het best bij je past.

Besparen op je zorgpremie

Overstappen is makkelijk! Regel vóór 31 december een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar. Dan regelt je nieuwe zorgverzekeraar dat je huidige zorgverzekering opgezegd wordt.

 1. Breng jouw wensen in kaart
 2. Maak een vergelijking
 3. Stap over…

Vergelijk nu

Waarom is overstappen slim?

Zorgverzekeringen veranderen elk jaar opnieuw. Zo gaat de collectiviteitskorting drastisch naar beneden, maar moet je dan overstappen of niet? Veel mensen kiezen voor de budgetpolis, maar is dat verstandig? En waar moet je op letten als je een kinderwens hebt?

Zo regel jij je zorgverzekering voor 31 december je zorgverzekering. Vergelijk alle zorgverzekeringen en kies het zorgpakket naar jouw wensen samen met de Vastelastenbond.

Hoe zat het ook alweer?

Verzekering in Nederland

Iedere inwoner van Nederland is vanaf 18 jaar verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Tot deze leeftijd kan je meeverzekerd zijn bij je ouders/verzorgers. Een zorgverzekering is er voor dat wanneer iemand zorg nodig heeft, deze vergoedt wordt vanuit de verzekering:

 • Huisartsenbezoek
 • Medicijnen/geneesmiddelen
 • Vervoer, opname en behandeling in het ziekenhuis
 • Specialistische zorg (zoals operaties)

Iedereen is vrij om zelf zijn/ haar zorgpakket samen te stellen. Elk jaar kan er overgestapt worden, zodat een premie niet voor altijd vast staat. Dit kan elk jaar in de periode van half november t/m 31 december.

Een jaar lang vast aan je zorgverzekeraar
Je bent verplicht om de rest van het jaar dezelfde zorgverzekering te hebben. Heb je dat niet, dan riskeer je een boete. Ook zijn er elk jaar veranderingen in de zorgwet, die wellicht voor jou van belang kunnen zijn.

Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van het eigen risico, de ontwikkelingen, zodat je de verzekeringen en de dekking kan vergelijken. Op deze manier kun je een bewuste keuze maken en overstappen van zorgverzekeraar.

De Vastelastenbond verkend de markt voor je

In Nederland betaal je gemiddeld € 2.200 tot € 2.500 euro per jaar aan zorgpremie. Op dit bedrag kan in veel gevallen honderden euro’s per jaar worden bespaard. Je kan een berekening maken om te kijken of je kan besparen op de maandelijkse kosten voor jouw zorgverzekering. Let daarbij wel op een aantal belangrijke punten, zoals de dekking, aangesloten zorginstellingen en de aanvullende zorg die je eventueel nodig hebt.

De Vastelastenbond verkent jaarlijks de zorgverzekeringsmarkt. Half november worden de premies en samenstellingen van de pakketten bekend gemaakt. De goedkoopste verzekering is de budget zorgverzekering. Daarnaast kan je kiezen uit een naturapolis, een combinatiepolis en een restitutiepolis. Dit zijn de vier basisverzekeringen. Daarnaast heb je de mogelijkheid een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Vergelijk nu

303 x 305 vastelastenbond energie berekenen

Energie Vanzelf Geregeld

€ 39,00

De Vastelastenbond switchen elk jaar voor jou van energieleverancier. Zo maak je optimaal gebruik van de jaarlijkse deals. Meld je daarom snel aan bij Energie Vanzelf Geregeld van de Vastelastenbond!

Aanbod bekijken

307 x 307 vastelastenbond woz waarde

WOZ-Controle

€ 0,00

WOZ-controle bij je gemeente. Voorkom hoge belastingen door de juiste WOZ-waarde van je huis. Doe nu volledig kosteloos binnen 2 minuten de controle!

Aanbod bekijken

300 x 302 vastelastenbond verzekeringen

Verzekerd Zonder Zorgen

€ 79,00

Al je verzekeringen op 1 plek geregeld, altijd voor de beste prijs, zodat jij nooit te veel betaalt. Maak nu een belafspraak zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken!

Meer informatie