Zonnepanelen kopen uit een duurzaam en breed assortiment.

1200 x 800 zonnepanelen offerte bij zonnemarkt.nl

Ben jij op zoek naar zonnepanelen? Dan zit je bij Zonnemarkt aan het goede adres. Zij bieden zonnepanelen aan uit een breed en duurzaam assortiment. Wacht niet langer en ga voor duurzaam, vakkundigheid en kwaliteit bij Zonnemarkt.nl. Vraag vrijblijvend jouw offerte op en krijg binnen 24 uur jouw aanbod.

Persoonlijk advies over zonnepanelen

Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van zonnestroomsystemen kan Zonnemarkt jouw adviseren omtrent de beste mogelijkheden in specifieke situatie.

Zowel particulieren, ondernemers, verenigingen van eigenaren en agrariërs kunnen bij ons terecht voor uitgebreid en deskundig advies. Hiertoe kan het online een offerte aanvragen, telefonisch contact met Zonnemarkt opnemen of, indien gewenst, een kosteloze afspraak maken met één van de deskundige adviseurs van Zonnemarkt.nl

Waarom kiezen voor Zonnemarkt?

  • Zonnemarkt is specialist in zonnepanelen
  • Deskundig advies in elke situatie
  • Zonnepanelen met zeer scherpe prijzen
  • Hoge service, keiharde garanties
  • Snelle levering uit eigen voorraad
  • Zeer tevreden klanten geven Zonnemarkt.nl een 8,7!

Samen naar een duurzame toekomst!

Vraag vrijblijvend jouw persoonlijke offerte aan en ontvang van Zonnemarkt.nl binnen 24 uur de scherpste aanbieding.

500 x 330 adviesgesprek bij zonnemarkt.nl

1. ADVIESGESPREK

Natuurlijk wil je het beste zonnepanelensysteem, passend bij jouw unieke woonsituatie. Een systeem
waar je jarenlang plezier van beleeft zonder voor verrassingen komen te staan. Bij Zonnemarkt begin je
daarom altijd met een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. Meer informatie

500 x 330 adviesgesprek bij zonnemarkt.nl

2. OFFERTE

In het adviesgesprek worden jouw wensen kenbaar gemaakt. Op basis van jouw wensen en situatie
bepaalt Zonnemarkt.nl welke zonnepanelen en omvormers hier het beste bij passen. Zonnemarkt stelt dan een
vrijblijvende offerte voor je op met alle verschillende mogelijkheden.

500 x 330 adviesgesprek bij zonnemarkt.nl

3. REALISATIE

Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte, belt Zonnemarkt.nl je om in overleg een afspraak in te plannen
voor de plaatsing van de zonnepanelen. Specialisten van Zonnemarkt zorgen ervoor dat de installatie (doorgaans
in één dag) naar jouw wensen wordt uitgevoerd.

500 x 330 nazorg bij zonnemarkt.nl

4. NAZORG

Onbezorgd van de kracht van de zon blijven genieten. De systemen zijn nagenoeg onderhoudsvrij.
Dankzij de service- en supportmedewerkers zal je ook bij onverhoopte problemen snel weer
optimaal profiteren van een betrouwbare zonnepanelensysteem.

Kom langs in de showroom van Zonnemarkt

Zonnemarkt heeft een eigen showroom, waarin de meest voorkomende systeemopstellingen staan uitgestald. Dus als je met eigen ogen wilt zien wat je koopt voordat er een beslissing komt, maak dan gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek in de showroom. Een adviseur zal dan voor je klaar staan om jouw, onder het genot van een kop koffie, alles te laten zien! Je kunt een afspraak plannen via 036 82 00 267.

Deskundig en persoonlijk advies

Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van zonnestroomsystemen kan Zonnemarkt je adviseren omtrent de beste mogelijkheden in jouw specifieke situatie. Zowel particulieren, ondernemers, verenigingen van eigenaren en agrariërs kunnen bij ons terecht voor uitgebreid en deskundig advies. Hiertoe kan je online een offerte aanvragen, telefonisch contact met Zonnemarkt opnemen of, indien gewenst, een kosteloze afspraak maken met één van de deskundige adviseurs van Zonnemarkt. Klanten beoordelen Zonnemarkt.nl met een 9,0. Zonnemarkt is trots op haar klanttevredenheid. Elke dag proberen zij hun dienstverlening nog beter af te stemmen op jouw behoefte en dat werkt! Gemiddeld beoordelen klanten Zonnemarkt met een 9,0 en nog belangrijker: 98% van de klanten beveelt Zonnemarkt aan!

Offerte aanvragen

Kennismarkt zonnepanelen

Bij Zonnemarkt weten ze alles over zonnepanelen. Die kennis willen ze graag met je delen.

Zonnemarkt vind het belangrijk dat je weet wat jij van Zonnemarkt kan verwachten. In de Kennismarkt kan je terecht voor allerhande informatie over zonnepanelen en omvormers, maar ook over onderhoud en financiële vragen. Heb je een vraag, maar kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op met een van de adviseurs van Zonnemarkt op de klantenservice via 036 82 00 267.

Offerte aanvragen

Financieel

De investering in zonnepanelen is een duurzame investering voor de lange termijn. Er wordt met zonnepanelen direct maandelijks bespaard op de energierekening, daarbij heeft de investering in zonnepanelen financieel een hoger rendement dan het rendement op een spaarrekening! De prijs van een zonnepanelensysteem hangt volledig af van het type en vermogen van de zonnepanelen en de omvormer.

Installatie in de praktijk

Voor een goede werking en een maximale levensduur van jouw zonnepanelen is het belangrijk dat de zonnepanelen professioneel en nauwkeurig worden gemonteerd. Zonnepanelen van Zonnemarkt worden altijd geïnstalleerd door eigen ervaren en deskundige installateurs. Tijdens de installatie wordt alles in samenspraak met je tot in detail afgewerkt.

De installateurs van Zonnemarkt installeren de zonnepanelen op het dak en plaatsen de omvormer. Op dezelfde dag wordt het zonnestroomsysteem aangesloten op de meterkast. Bij Zonnemarkt profiteer je altijd van een all-in prijs, dus zonder meerkosten en/of vervelende verrassingen achteraf.

Hoe werkt het met mijn energieleverancier?
Zonnemarkt meldt je aan bij energieleveren.nl. De netbeheerder kijkt of jouw meter geschikt is voor het terugleveren van energie. Als je meter niet geschikt is, plaatst de beheerder een nieuwe meter. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Garantie

Leveranciers bieden vaak verschillende garantietermijnen voor verschillende producten. Op zonnepanelen wordt in veel gevallen 10 jaar fabrieksgarantie gegeven door de fabrikant. Daarnaast wordt er meestal 25 jaar lineaire vermogensgarantie gegeven. Dit houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog 80% van hun oorspronkelijke vermogen moeten kunnen opwekken.

Omvormers kennen verschillende garantietermijnen. De serieel geschakelde omvormers hebben over het algemeen een fabrieksgarantie van 10 jaar. Omvormers van SolarEdge hebben 12 jaar fabrieksgarantie en 25 jaar garantie op optimizers. Enphase spant daarmee de kroon met een garantietermijn van 20 jaar.

Bij het kiezen van de producten is het verstandig om te kijken of de fabrikant een stabiele positie inneemt in de markt, ook op financieel gebied. Ditzelfde geldt voor de installateur. Een ervaren en financieel sterke fabrikant of installateur, die voor langere termijn in de markt zit kan betere garanties bieden.

Onderhoud

Hoewel het grootste gedeelte van het vuil op uw zonnepanelen wordt weggewassen tijdens regen, blijft er soms toch wat vuil achter. Dit kan ervoor zorgen dat het rendement van de zonnepanelen lager uitvalt. Om dit te voorkomen raden wij je aan om minimaal 1 maal per jaar uw zonnepanelen te controleren op vuil en deze schoon te maken met een zachte bezem of spons. Wanneer er een plat dak heeft, is het mogelijk om dit zelf te doen. Denk hierbij echter wel aan uw eigen veiligheid!

Zonnepanelen

De zonnepanelen zijn simpel gezegd een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Echter werkt een zonnepaneel iets complexer dan deze definitie.

Om de zonne-energie om te kunnen zetten in elektriciteit worden namelijk fotovoltaïsche cellen op het paneel geplaatst. Het belangrijkste onderdeel van deze cellen is een stuk halfgeleidend materiaal. Wanneer er zonlicht op de zonnecel valt, komt er energie in de vorm van elektronen vrij. Het zonnepaneel levert vervolgens gelijkspanning. Maar wij hebben in ons huis wisselstroom nodig. Daarom is er nog een omvormer nodig die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom, die vervolgens wordt aangesloten op de meterkast. Er bestaat een aantal verschillende panelen:

Polykristallijn

Bij polykristallijn zonnepanelen zijn de zonnecellen gemaakt van silicium. Na een verhittingsproces worden de cellen afgekoeld en liggen vervolgens in verschillende richtingen door elkaar. Daarom noemt men dat zogenaamd polykristallijn. Deze kenmerken zich door de blauwe kleur. Na verloop van tijd wordt de kleur nog iets lichter.

Monokristallijn

Ook monokristallijn zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Alleen vindt na verhitting het afkoeling proces gelijkmatig plaats waardoor de cellen allemaal netjes in één richting liggen. Daarom noemt men dit zogenaamd monokristallijn. De cellen hebben een mooie zwarte kleur. Qua opbrengst verschillen monokristallijne types nauwelijks van polykristallijne types. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal iets duurder, maar hebben wel een mooier uiterlijk.

Omvormers

De omvormer betreft het hart van het systeem en zorgt ervoor dat de opgewekte energie van de zonnepanelen (gelijkstroom) wordt omgezet naar wisselstroom. Omvormers voor zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en maten. Dat zal je niet verbazen. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld parallel of serieel geschakeld zijn. Bij parallel schakelen sluiten de zonnepanelen naast elkaar op elkaar aan. Ieder zonnepaneel heeft hierbij zijn eigen, individuele micro omvormer/optimizer.

Bij serieel schakelen wordt de stringomvormer gebruikt om een serie zonnepanelen aan te sluiten. De omvormers vormen samen een grote kring, zoals we dit ook zien bij bijvoorbeeld de kerstboomverlichting. Een stringomvormer bij serieel geschakelde zonnepanelen levert energie op. Relatief veel energie (t.o.v. de micro omvormer). Er gaat namelijk minder energie verloren tussen de verschillende omvormers, omdat het er minder zijn.

Omvormers Traditioneele en SolarEdge

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen polykristallijne en mono-kristallijne zonnepanelen (mono of poly)?

Het grootste verschil is de productiemethode van de cel. Het gevolg hiervan is dat polykristallijne cellen ‘blauwig’ zijn en mono-kristallijne cellen bijna geheel zwart zijn. Ook deze laatste hebben een blauwe gloed, maar deze is amper zichtbaar. Het voordeel van de polykristallijne cellen is dat deze goedkoper zijn te fabriceren. Nadeel is dat het moeilijker is om hogere vermogens te produceren.

Het gevolg is dat panelen met hoge opbrengst en panelen met een mooi uiterlijk (lees: all black) gemaakt worden met mono-kristallijne cellen en dat de standaard panelen gemaakt worden met polykristallijne cellen.

Het productieproces van de polykristallijne is de afgelopen jaren wel flink verbeterd, waardoor de grovere structuur die deze cellen hadden (vaak zichtbaar in oudere panelen) er nu veel mooier en gelijkmatiger uit zien. Tevens zijn er soms additieven in de polykristallijne cellen, waardoor de kleur aanzienlijk donkerder wordt (perseum).

In het verleden werden soms ook dunne-film panelen toegepast. Deze hadden per vierkante meter een lagere opbrengst, maar een goedkopere productieprijs. Door de daling van de kostprijs van de gewone panelen in de afgelopen jaren is dit prijsverschil echter minimaal geworden, waardoor de dunne-filmpanelen vrijwel geheel zijn verdwenen. Zeker in Nederland waar het aantal vierkante meters vaak beperkt is en de prijs van montagemateriaal en arbeid relatief duur is.

Wereldwijd worden meestal polykristallijne zonnepanelen toegepast. Omdat in Nederland bij particulieren de oppervlakte beperkter is, esthetiek belangrijker is en omdat zonnepanelen erg lonend zijn (= korte terug verdientijd) wordt meestal gekozen voor mono-kristallijne panelen

Offerte aanvragen

Wat is WattPiek (Wp)?

Om vermogens van panelen te vergelijken, worden alle panelen onder dezelfde condities, de zogenoemde standaard-condities, getest. Deze test noemen ze de flash test van een paneel. Het paneel wordt bij 25 graden Celsius heel kort ingestraald met licht van een gedefinieerd spectrum met een intensiteit van 1000 Watt per vierkante meter. Door de uitgaande spanning en stroom te meten tijdens dit instralen kan men het geproduceerde vermogen uitrekenen. Dit vermogen noemt men het piekvermogen, uitgedrukt in WattPiek (Wp).

In een werkelijke situatie is de intensiteit van het licht en de temperatuur erg inconsistent en ook lastig te meten. Om toch panelen te kunnen testen en schattingen te doen over de opbrengst is dit piekvermogen bedacht. De term is enigszins misleidend, omdat er geen harde grens is aan wat een paneel kan produceren. Hoe meer licht er op straalt, hoe meer vermogen het paneel geeft. Een paneel zou dus ook meer dan zijn piekvermogen af kunnen geven.

De praktijk is echter dat het werkelijk geproduceerde vermogen flink lager is dan het piekvermogen van een paneel. Op winterse, donkere dagen is het maximale vermogen van een paneel zo’n 5 a 10% van het piekvermogen. Op lichtere dagen richting de 20% en op zonnige zomerse dagen kan dit oplopen tot 70 a 80%. Het exacte vermogen is onder andere afhankelijke van de stand van de zon, helderheid van de hemel, de oriëntatie, temperatuur van het paneel, schaduw, vrije uitzicht en weerkaatsing en nog vele andere dingen.

Samen naar een duurzame toekomst!

Vraag vrijblijvend jouw persoonlijke offerte aan en ontvang van Zonnemarkt.nl binnen 24 uur de scherpste aanbieding.

Waarom is het vermogen van mijn omvormer kleiner dan het piekvermogen van mijn systeem?

Zoals hierboven is te lezen, is het werkelijk vermogen van een paneel flink lager dan het piekvermogen van een systeem. In de meest optimale omstandigheden loopt het werkelijke vermogen op tot 70 a 80% van het piekvermogen. Dit is slechts alleen op enkele dagen van het jaar en alleen gedurende een klein deel van de dag.

Mede om deze reden is het verstandig om de omvormer wat kleiner te kiezen dan het piekvermogen; dit noemt men onder dimensioneren.

Standaard wordt ongeveer 75 a 80% geadviseerd, maar dit is nog van andere factoren afhankelijk. Zo wordt het vermogen van een oost-west opstelling beter over de dag verspreid, waardoor er vaak nog voor een kleinere omvormer gekozen kan worden. Er zijn meerdere voordelen voor het kiezen van een kleinere omvormer, zoals een goedkopere prijs en een kleinere bouwmaat. Een ander groot voordeel is dat over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de omvormer belast wordt, hoe efficiënter hij werkt. Met andere woorden: een kleinere omvormer is vaak efficiënter bij een gelijk systeem als een grotere omvormer.

Mochten er wensen zijn om later het systeem uit te breiden dan kan het nuttig zijn om direct al een grotere omvormer te kiezen.

Wat is het verschil tussen WattPiek (Wp), Watt (W) en kilowattuur (kWh)?

Zoals hierboven staat aangegeven is het Piekvermogen (Wp) van een paneel het vermogen dat een paneel bij standaard-condities afgeeft. Het vermogen (P) wat een paneel in de praktijk afgeeft wordt uitgedrukt in Wattt (W). Vaak wordt de term Pac gebruikt; het vermogen wat de omvormer aan het net afgeeft. Een kilowattuur is een hoeveelheid “elektrische energie”. Deze energie-eenheid wordt gebruikt bij energieleveranciers en netbeheerders om te bepalen hoeveel je voor uw stroom dient te betalen en geeft dus bij de zonnepanelen aan hoeveel geld je hebt bespaard. Een kWh is makkelijker voor te stellen als de hoeveelheid elektrische energie die wordt verbruikt of opgewekt bij een stroom van 1000 Watt gedurende 1 uur lang.

Een paar praktische voorbeelden: Een wasmachine verbruikt per was ca 1,5 kWh. Een televisie, of oude gloeilamp, gebruikt deze energie als die ongeveer 25 uur aan staat. Een droger gebruikt 4 tot 5 kWh per was.

Wat is de verwachte opbrengst?

Omdat de opbrengst van veel dingen afhankelijk is en omdat het weer erg onvoorspelbaar is, is het erg lastig te bepalen wat de geschatte opbrengst is. Schattingen gaan gemakshalve uit van schaduwvrije situaties. Houd hier rekening mee als je opbrengstschattingen ziet van jouw woning!

Verschillende bedrijven schatten de opbrengst op verschillende manieren in, waardoor 2 aanbiedingen met dezelfde panelen, dezelfde omvormer en met dezelfde montage toch verschillende opbrengsten schatten. De werkelijke opbrengst is natuurlijk niet afhankelijk van de schatting van de aanbieder, dus laat je niet te veel leiden door de schattingen: sommige bedrijven doen een voorzichtige schatting, terwijl andere een hogere schatting als verkoopargument gebruiken.

Sommige bedrijven hebben ook een opbrengstgarantie. Ze rekenen extra voor het systeem of schatten extra laag, om hier geen kosten voor te hoeven maken: een sigaar uit eigen doos.

Wat is de levertijd van mijn systeem?

De verkoop en installatie van zonnepanelen is een redelijk hectische markt. Wereldwijd gezien is Nederland een kleine speler en we zijn anders doordat we vooral mono-kristallijne panelen willen en deze individueel willen aansluiten. Dit zorgt geregeld voor leveringsproblemen (schaarste).

In Nederland zelf is de zonnepanelenmarkt een relatief nieuwe en exploderende markt. Iedereen wil een graantje meepikken van het economische belang van zonnepanelen. Daarnaast zijn technische mensen schaars en zorgen diverse collectieven, acties en regelgeving voor het “hollen of stilstaan” van installaties. Hierdoor is het erg lastig om een vaste levertijd af te geven.

Over het algemeen wordt een systeem dat door Zonnemarkt wordt geïnstalleerd, geleverd en gemonteerd tussen de 4 en 10 weken. Doe-het-zelf-systemen proberen ze binnen 2 weken uit te leveren. Zonnemarkt doet altijd hun uiterste best om de systemen zo spoedig mogelijk te leveren en om de levertijden zo goed en nauwkeurig mogelijk aan te geven. Echter door bovenstaande redenen kan het voorkomen dat systemen een langere (of kortere) levertijd hebben dan aangegeven. Daarnaast is Zonnemarkt.nl ook afhankelijk van de (toe)leveranciers.

Offerte aanvragen

Is mijn meter geschikt voor zonnepanelen?

De meeste ouderwetse draaischijfmeters (ferrarismeter) kunnen achteruitlopen en zijn geschikt voor teruglevering. Een enkele draaischijfmeter heeft een teruglooprem en is niet geschikt. Bij digitale meters moet een aparte terugleverstand aanwezig zijn.

Bij het aanmelden van uw systeem bij energieleveren.nl zal de netbeheerder aangeven of jouw meter wel of niet geschikt is. Als deze niet geschikt is (en regelmatig ook als de meter wel geschikt is) zul je een melding ontvangen dat de meter vervangen dient te worden. Zij plannen dan een afspraak met u in om de meter om te ruilen.

Ondanks dat dit allemaal vanzelf gaat, is het verstandig om zelf te controleren of het terugleveren wel daadwerkelijk geregistreerd wordt. Het zou zonde zijn als je hierdoor opbrengst zou missen. Je kunt als het zonnig is en weinig verbruikt, zien of de meter terugdraait en/of teruglevert. Eventueel kan je de andere groepen tijdelijk uitzetten om te voorkomen dat andere apparaten de stroom van de panelen direct verbruiken.

Wat als niet alle panelen geplaatst kunnen worden?

Mocht tijdens de installatie blijken dat er één of enkele panelen niet passen, dan overleggen de installateurs ter plaatse welke panelen dat betreft en passen zij in overleg eventueel het legplan aan, om zoveel mogelijk panelen kwijt te kunnen. De panelen die niet passen nemen ze weer mee terug en het factuurbedrag zal hierop worden aangepast.

1600x400_zonnepanelen-zon

Wat is energieleveren.nl?

Het is belangrijk dat je het systeem aanmeldt bij energieleveren.nl. Enerzijds omdat zij checken of uw meter geschikt is. Anderzijds zodat de netbeheerder wordt gemeld dat je stroom produceert en zij rekening kunnen houden met de financiële verrekening hiervan. Zij informeren weer de meteropnemers en de energieleverancier.

Moet ik mijn panelen laten verzekeren?

Het is verstandig om het systeem aan te melden bij jouw verzekering. Denk aan schade bij brand, storm en andere narigheid. Afhankelijk van de verzekeraar zien zij de panelen als opstal of als inboedel. Let er op dat als u deze verzekeringen in 2 aparte polissen heeft lopen dat ze niet beide de panelen uitsluiten. Meestal zit dit echter in één pakket.

Je kunt de verzekering de aanschafwaarde melden en controleren dat de zonnepaneleninstallatie mee wordt verzekerd.

 Hoe lang duurt de plaatsing van mijn systeem?

Meestal is Zonnemarkt binnen één dag klaar met de installatie van een systeem. Bij grotere installaties plannen ze soms meerdere dagen in.

Het kan echter voorkomen dat het niet lukt om de installatie binnen één dag af te ronden. Soms zijn er andere onderdelen nodig dan gepland, of zijn zaken over het hoofd gezien. Soms staat het weer niet toe om de installatie volledig af te ronden. Verder kan Zonnemarkt te maken hebben met ziekte, ongeplande verkeersdrukte, tegenzittende zaken en overige narigheid. Zonnemarkt zal dan een vervolgafspraak plannen om het systeem alsnog af te ronden. Doorgaans nemen we binnen 3 werkdagen contact op om een nieuwe afspraak in te plannen. Afhankelijk van het resterende werk en de drukte kan dat op korte termijn zijn, maar soms ook op iets langere termijn.

Hoe zit het met de omvormer en de kabels?

Meestal worden de zonnepanelen aangesloten op een eigen groep. Er loopt dan vanaf de groepenkast een kabel naar de omvormer en vanaf daar naar de zonnepanelen. In geval u voor micro-omvormers heeft gekozen loopt de kabel rechtstreeks vanaf de groepenkast naar de zonnepanelen.

Hoe dan ook is het handig als je vooraf bedenkt waar de omvormer geplaatst wilt hebben en hoe de bekabeling kan lopen. Dit scheelt tijd en zoekwerk als de installateurs er zijn.

Omvormers zijn over het algemeen vrij stil, maar zullen in de ochtend opstarten met een paar klikken en kunnen daarnaast een lichte brom en gezoem produceren. Ook zullen sommige omvormers actief koelen (ventilator) als ze veel vermogen produceren. Houd hiermee rekening bij de keuze van de plaats van de omvormer: vaak kiezen mensen voor de zolder, of het washok.

Houd er verder rekening mee dat eventueel besproken of zelfbedachte kabeltrajecten soms toch niet mogelijk blijken te zijn. De installateur zal dan overleggen over alternatieven.

Hoe kan ik controleren of mijn systeem goed werkt?

Het is verstandig om af en toe uw systeem te controleren of deze nog naar behoren werkt. Het zou immers zonde zijn als je opbrengst mist, omdat er iets mis is. Als je een portal of app heeft, kan je daarin zien of het systeem nog produceert. Houd bij Enphase en SolarEdge ook in de gaten of alle panelen nog produceren.

Mocht het systeem niet met internet gekoppeld zijn, dan kan je de omvormer zelf controleren, of door te kijken of de meter het terugleveren nog registreert. Het kan handig zijn om een terugkerende reminder in je agenda te zetten, om het systeem bijvoorbeeld elke maand te controleren.

Hoe moet ik mijn systeem onderhouden?

De zonnepanelen spoelen in principe door de regen en de schuine hoek vanzelf schoon. Toch kan er in de loop van de tijd wat vervuiling op blijven zitten. Dit verlaagt de opbrengst. Het is daarom raadzaam de panelen één keer in het jaar op vuil te controleren en bij vervuilingen eventueel schoon te maken. Dit kan met water en een zachte borstel. Let uiteraard wel op uw veiligheid!

Controleer één keer in de 6 maanden of de omvormer niet te stoffig is geworden, met name bij de koelribben. Als de omvormer zijn warmte niet kwijt kan, is dit slecht voor het rendement en de levensduur van de omvormer.

BTW

Heb je zonnepanelen op de woning? Dan is de kans groot dat je voor de btw een ondernemer bent. In dat geval kunt u mogelijk btw terugvragen. Daarvoor moet u zich wel aanmelden als btw-ondernemer. En btw-aangifte gaan doen.

Lees meer via deze link!

Offerte aanvragen

Wanneer krijg ik de factuur en wat is de betalingstermijn?

Je ontvangt de factuur van jouw zonnepanelen na de installatie van het systeem. De betaaltermijn is 3 dagen na ontvangst van de factuur. Bij aanbetalingen en voor sommige toepassingen verzend Zonnemarkt de factuur vooruit. Je krijgt dan na de installatie niet nogmaals een factuur. Om verhogingen te voorkomen is het verstandig in de gaten te houden dat de factuur niet over het hoofd ziet: geef het ook aan, mocht je deze niet ontvangen hebben.